Τελικά πού «γεννήθηκε» ο homo sapiens και γιατί αυτό είναι σημαντικό;

 Μέρος III
Ποιά η σημασία του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων για την ιστορία της ανθρωπότητας;
(Σχόλια ιστολογίου σε προηγούμενο άρθρο)

❃❃❃

Εάν τα ευρήματα του δρ. Πουλιανού και όσων συμμετείχαν στις έρευνες είναι ορθά, αυτό αλλάζει όλα όσα γνωρίζουμε για την έναρξη της ιστορίας του ανθρώπου. Ο άνθρωπος δεν «γεννήθηκε» στην Αφρική, όπως υποστηρίζει το έως ώρας αφήγημα, ούτε όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη είναι μακρινοί απόγονοι των Αφρικάνων (κάτι που δεν θα ενοχλούσε κανέναν, αν δεν υπήρχαν επιχειρήματα που το διαψεύδουν).


Εικόνα: Χρήστος Αλεξάκης
Πηγή: https://parallaximag.gr

Τα ευρήματα αυτά δεν υποδεικνύουν μόνο την αυτοχθονία της ελληνικής φυλής. Υποδεικνύουν επίσης τις εξής δύο συνταρακτικές υποθέσεις στην ιστορία του σύμπαντος:

1. Ο άνθρωπος (το έλλογο, διαφοροποιημένο από τον πρόγονό του πίθηκο, ον) «γεννήθηκε» πριν από 1.000.000 χρόνια, όπως υποδεικνύουν οι στάχτες στο σπήλαιο του Αρχανθρώπου, ή πριν από 700.000 χρόνια, όπως υποδεικνύουν τα τοιχώματα του σπηλαίου και ο ίδιος ο αρχάνθρωπος, και όχι πριν 200.000 χρόνια στην Αφρική. Το χρονικό όριο γέννησης του ανθρώπου μετατίθεται πολλές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι νομίζαμε.

2. Ο άνθρωπος δεν «γεννήθηκε» σε ένα συγκεκριμένο μέρος του πλανήτη και έπειτα εξαπλώθηκε για λόγους επιβίωσης. Υπήρξε ταυτόχρονη ανθρωπογένεση (ο όρος ταυτόχρονη περιλαμβάνει τη ρευστότητα του χρόνου στη συγκεκριμένη κλίμακα) σε τουλάχιστον δύο σημεία του πλανήτη (Αφρική και Βαλκάνια) και συμπληρώνει την υπόθεση περί ταυτόχρονης ανθρωπογένεσης στην Αμερική (περισσότερα σε επόμενο άρθρο). 
 

Επιπλέον, η ταυτόχρονη ανθρωπογένεση σε περισσότερα του ενός σημεία του κόσμου ενισχύει μια από τις υποθέσεις της ιστορικοσυγκριτικής γλωσσολογίας περί περισσότερων της μιας πρωτογλώσσας (η υπόθεση δηλαδή ότι δεν υπάρχει μόνο μία πρωτογλώσσα (mother tongue), από την οποία προέκυψαν όλες οι άλλες, αλλά περισσότερες, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε διαφορετικά σημεία του κόσμου. Η ταυτόχρονη ανθρωπογένεση συνεπάγεται ταυτόχρονη γλωττογέννηση (άνθρωποι σε διαφορετικά σημεία του κόσμου που δεν έχουν έρθει σε επαφή, φτιάχνουν διαφορετικές γλώσσες οι οποίες επίσης δεν έχουν έρθει σε γλωσσική επαφή).


Όλα αυτά είναι συναρπαστικά, καθώς διανοίγονται νέοι δρόμοι για την ανακάλυψη της ιστορίας μας, δημιουργούνται νέα ερωτήματα σε πλήθος επιστημών και ανατροφοδοτείται η αέναη ανάγκη μας για σκέψη και έρευνα που, αν μη τί άλλο, δίνει νόημα και ενδιαφέρον στην μικρή και και συχνά εφήμερη ανθρώπινη ύπαρξη.

Αξίζει και πρέπει να σημειωθεί πως η έρευνα του δρ. Πουλιανού δεν αντιστρέφει ή αναιρεί τα πορίσματα των ερευνών για την ανθρωπογένεση της Αφρικής. Απλώς προσθέτει νέα στοιχεία που ολοκληρώνουν την εικόνα που είχαμε σχετικά με την εμφάνιση και εξάπλωση του homo sapiens. Το αφρικανικό αφήγημα δεν απειλείται. Εάν τα πορίσματα είναι λανθασμένα τότε η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα όχι μόνο μπορεί, αλλά επιβάλλεται να ερευνήσει για να τα διαψεύσει (όχι να τα αφήσει στο συρτάρι να ξεχαστούν και να απαγορεύσει τη διάδοσή τους).

Ακόμα και αν τα ευρήματα του δρ. Πουλιανού δεν μπορούν να θεωρηθούν αποδεδειγμένα ή δεν αρκούν για να στηρίξουν τις παραπάνω υποθέσεις, δεν αναιρείται η σπουδαιότητά τους και η ανάκγη για περαιτέρω αποκρυπτογράφησή τους, με ανοιχτό το ενδεχόμενο διόρθωσης ή διάψευσης. Έτσι άλλωστε λειτουργεί η έρευνα ανέκαθεν, και η ανθρωπότητα βαδίζει μπροστά. 

Αξίζει λοιπόν να αναρωτηθούμε γιατί η ταινία για τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων λογοκρίθηκε και αποκρύφθηκε για δεκαετίες, γιατί συνεχίζουμε να διδασκόμαστε το αφρικανικό αφήγημα ενώ ήδη από τη δεκαετία του '60 έχουν προστεθεί σαρωτικά και ανατρεπτικά στοιχεία, αλλά και γιατί η έρευνα του Αρχανθρώπου ανατέθηκε εξαρχής σε Γερμανό καθηγητή, και όχι σε κάποιον Έλληνα ειδικό και ενδιαφερόμενο. Γιατί όχι εξ αρχής στον κύριο Πουλιανό, ή σε κάποιον σαν εκείνον...


Philomαtheia 16 Σεπτεμβρίου 2022

3 comments

  1. 1. Ο άνθρωπος (το έλλογο, διαφοροποιημένο από τον πρόγονό του πίθηκο, ον)
    Αλήθεια τώρα? εάν είναι έτσι τότε, γιατί οι Πίθηκοι είναι ακόμα πάνω στα δένδρα? Είναι οι Νέγροι της Αφρικής, καί οι Αβοριγενείς της Αυστραλίας Έλληνες?
    Εδώ ταιριάζει απόλυτα η παραβολή του αμπελώνος και των κακών εργατών τού Ιησού.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αμπελώνας είναι η Γή όπου το Μ στη λέξη αμπέλι προσδιορίζει που ακρειβώς ευρίσκεται ο αμπελώνας, στο χάρτη του Γαλαξία....Μ = ή Μάωρα γή, από εδώ και οι Μαωροί του ειρηνικού ωκεανού, Μαωροί = Γήινοι... Άπό έδώ και το Μαωράκι (μωράκι) μου... αλλά και το Μαυράκι καί Μαύρος ο Μάωρος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στήν Ανθρωπογένεση τής Αφρικής δέν έχουν μερίδα οι έλληνες.....Τα χρόνια των Ελλήνων στη γη, αρηθμούν από το τέλος της εποχής του Λέοντος...δηλαδή, πριν από Μισό ΑΙΩΝΑ...
    'Ένας Αιώνας = ολόκληρος ο Ζωδιακός κύκλος... Είναι λάθος που ονομάζουμε αιώνα την εκκατονταετηρίδα.....
    Η ουρά του λέοντος στο Ζωδιακό κύκλο αντιπροσωπεύει το Ωμέγα = Βάζει Τέλος στις πειραματικές αποστολές στη Γή, και έπεται η άλωση τής Τερροίας (Τροίας) = Γής....= (μόνιμης κατοικίας του Έλληνος στη γή)

    https://www.the-sun.com/wp-content/uploads/sites/6/2020/07/KH-COMPOSITE-GLYPH-ZODIAC-2.jpg?strip=all&quality=100&w=1080&h=1000&crop=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

weekly inspo