Η ετυμολογία των λέξεων «Έλλην», «Άνθρωπος», «Ανδρομέδα»

Για το αυθεντικό κείμενο προ της απαιτούμενης για την παρούσα παρουσίαση επεξεργασίας ανατρέξτε στη πηγή στο τέλος του άρθρου. Το ιστολόγιο παραθέτει πληροφορίες και δεν συμφωνεί απαραιτήτως με όλα τα στοιχεία και τις απόψεις που παρουσιάζονται.
❃❃❃
Του Παντολέοντος Φλωρόπουλου
Η λέξη «Έλλην» είναι σύνθετη από το Ελ και το λην. Όπου Ελ είναι ο (θεός) Ήλ – ιος, ο ζωοδότης, ο φωτοδότης. Η κατάληξη της λέξης «ήλ ιος» σημαίνει ότι αυτό το ουράνιο σώμα που δίνει ζωή στη γη, αντλεί το φως του από τον Ελ ή Ηλ, δηλαδή τον Θεό. Ο Ήλιος δεν ήταν Θεός, ήταν αυτός που αντλούσε ή δεχόταν φως από το Θεό και, με τη σειρά του αυτός το έδινε στη γη.
Image from Google

Ελ ή Ηλ, όπως: Ηλεία, δηλαδή η χώρα του Ήλιου. Η Ελ υμπία ή Ολυμπία δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στην Ηλεία. Όπως και ο Όλυμπος δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στην Ελ λάδα.
Και λην, είναι απαρέμφατο του ρήματος λάω, που σημαίνει βλέπω. Έλ – λην δηλαδή σημαίνει «αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον Ήλιο», δηλαδή αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον θεό ή «αυτός που ζει σύμφωνα με τις ιδιότητες του Ήλιου», δηλαδή του θεού, είναι ο ευσεβής. Έλλην είναι αυτός που ζει σύμφωνα με τους νόμους (και τις δυνάμεις) του Φωτός και Ελλάνιος είναι αυτός που κατάγεται από τους προγόνους, οι οποίοι ζουν σύμφωνα με τους νόμους του Φωτός ή είναι ο κάτοικος αυτού τούτου του (Ουρανίου) Φωτός.
Αυτά, διότι: Ελ (ηλ) ιος είναι αυτός που κατάγεται από το Φως, από το αρχέγονο Φως, από την Πρώτη Δύναμη, εκείνη που δημιούργησε τα πάντα.
Έλ λην και Ελ λας. Όπου λας είναι η πέτρα (εξ ου και λατομείο) άρα Ελ –λας σημαίνει «η πέτρα των θεών» ή «ο θρόνος των θεών» ή Ελλάς είναι «ο γήινος τόπος που είναι κατοικία των θεών», όχι μόνο, Ελλάς μπορεί να είναι και «το υλικό σώμα εντός του οποίου κατοικεί το Φως», δηλαδή Ελλάς μπορεί να είναι το σώμα όπου κατοικεί η ψυχή, όπου κατοικεί ο (ενσαρκωμένος) θεός, η ψυχή που έλκει την καταγωγή της από τον Ελ (Ηλ) ιο, είναι «ο άνθρωπος με ψυχή» σε αντίθεση μ’ εκείνο το σώμα που δεν είναι τόπος κατοικίας του Φωτός, δηλαδή της ψυχής. Το λέει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος(Αιγυπτιακός θεός Θωθ): «Ο άνθρωπος είναι θνητός θεός και ο θεός είναι αθάνατος άνθρωπος».

Υποστηρικτές του ιστολογίου | Πάτρα
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους επιχειρηματίες πατήστε εδώ

Κατ’ αυτά, Έλληνες είναι εκείνοι που (προ)φέρουν τον Έλληνα Λόγο και δη όχι όσοι ομιλούν, αλλά όσοι αισθάνονται την Ελληνική γλώσσα, όσοι μπορούν να την αποκωδικοποιήσουν και να διεισδύσουν στα άδυτα των αδύτων. Έλληνες, εν τέλει, ΔΕΝ είναι εκείνοι που κατοικούν στην Ελ λάδα, αλλά εκείνοι που (όπου και αν βρίσκονται, σε όποιο σημείο της γης και αν κατοικούν) προ – φέρουν τον Ελληνικό Λόγο.
Από το «λας» βγαίνει και το «λαός». Λαός σημαίνει «πλήθος από πέτρες». Ο Δευκαλίων και η Πύρρα κατά συμβουλήν του Διός μετά τον κατακλυσμό έριχναν πέτρες πίσω τους, οι οποίες μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπους κι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρόγονοι του σημερινού ανθρωπίνου γένους. Μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς, ότι πριν από τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα υπήρχε κάποιο πρότερο ανθρώπινο γένος που δεν ιστορήθηκε, μέλη του οποίου ήταν οι πρόγονοί μας, οι διασωθέντες Δευκαλίων και Πύρρα. Λοιπόν, οι πέτρες του Δευκαλίωνα έγιναν άντρες και οι πέτρες της Πύρρας έγιναν γυναίκες. Ίσως η παροιμία «έριξε μαύρη πέτρα πίσω του» να κρατάει από τότε ως ζευγάρι με το μύθο του Δευκαλίωνα και (ίσως) να σημαίνει ακριβώς το αντίθετο της δημιουργίας, δηλαδή το ρημαδιό, έναν τόπο, ένα σπίτι που έμεινε χωρίς τους ανθρώπους του.
 Συνοπτικά, η λέξη «Έλλην», σημαίνει «αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον θεό». Αυτός δηλαδή του οποίου η υψηλή κραδασμική συχνότητα είναι ίδια μ’ εκείνη του Φωτός, άρα του επιτρέπει να «βλέπει» την αντίστοιχη συχνότητα, στην οποία γίνονται ορατοί οι θεοί.  
Ας πάμε τώρα στη λέξη «άνθρωπος». Μας είπαν στο Σχολείο ότι η λέξη «άνθρωπος» προέρχεται από το «άνω θρώσκω» και αγνόησαν επιδεικτικά τις άλλες εκδοχές, διότι χρειάζονταν μία θεολογική ερμηνεία. Είναι σημαντικό να παραθέσουμε τα ευρήματα μιας άλλης, αποκαλυπτικής προσέγγισης:
Η λέξη «άνθρωπος» προέρχεται (κατά το Liddel & Scott) από το ανήρ + ωψ (γεν. ωπός, από το ρήμα ορώ) είναι «ο έχων όψιν ή πρόσωπον ανδρός». Ανδρ – ωπός. Όπως πρόσ – ωπον. Δεν είναι homo (χώμα), είναι «αυτός που είναι ανήρ κατά την όψιν» ή ακόμα και «αυτός μόνο – και όχι άλλος – που μπορεί να δει τον άνδρα», όπου ανήρ (άνδρας) είναι «αυτός που δεν είναι νηρός», δηλαδή νεαρός. Και (νηρός, νεαρός) σημαίνει πρόσφατος, ακραιφνής (ακεραιο – φανής, δηλαδή, ακέραιος, καθαρός, ανόθευτος) εξ ου το νηρόν, δηλαδή το νερόν, το ύδωρ, πρόσφατον ή ψυχρόν ύδωρ, άρτι κομισθέν εκ της πηγής, το δροσερό νερό, το φρέσκο νερό, ανήρ επομένως σημαίνει «αυτός που δεν είναι νηρός, δεν είναι νεαρός, δεν είναι νέος, αλλά ενήλιξ, έχων (σεβαστήν) ηλικίαν, αυτός που δεν έχει πλέον ανάγκη από ενσαρκώσεις, έχει ολοκληρώσει την πνευματική του διαδρομή, ο αρχαίος, ο σοφός, ο σεβάσμιος, ο φωτεινός. Δεν είναι ακραιφνής (ακεραιοφανής) δηλαδή δεν φαίνεται ακέραιος, άρα δεν είναι ορατός, αλλά αισθάνεσαι ίσως μία (φωτεινή) σκιά, ένα αερικό, ένα πνεύμα. {Βλ. και Νηρεύς, ο αρχαίος θαλάσσιος άρχοντας (των νηρών, νερών) της Μεσογείου, οι Νηρηίδες, οι κόρες του Νηρέα, οι Νεράιδες (των παραμυθιών) στις πηγές και τα ρυάκια}.
Το νηρόν (νερό) αφήνει εκστατικό τον προσεκτικό ιχνευτή, επειδή ως στοιχείο ταυτίζεται με την ουσία της νεότητος. Και, όντως, το νερό είναι μεταγενέστερο (δηλαδή νεότερο) του αντιθέτου του στοιχείου, του πυρός. Η παρατήρηση μπορεί να οδηγεί και στο ότι ο ανήρ (αντίθετο του νηρού, νεαρού) ισούται με το πυρ (αντίθετο του νερού) κατά την εξίσωση: Αν Α = Β και Β = Γ, τότε Α = Γ. Συνεπώς ο ανήρ = πυρ, δηλαδή πυρφόρος, αρχέγονος, θεός. Ανήρ, άνθρωπος, κατ’ επέκταση, σημαίνει «αρχαίος στην όψη» ή «αρχαίος όταν τον βλέπεις» ή «αιώνιος, με το πρόσωπό του σαν τη φωτιά, που μπορείς να τον δεις», δηλαδή αθάνατος, φωτεινός, θεός ή «ομοίωση του θεού». Μπορεί και να σημαίνει «το ον που μπορεί να δει τον Θεό σε αντίθεση με τα άλλα όντα». 
Συνοπτικά πάλι, η λέξη «άνθρωπος», όπως και η λέξη «Έλλην» σημαίνει «αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον θεό». Αυτός δηλαδή του οποίου η υψηλή κραδασμική συχνότητα είναι ίδια μ’ εκείνη του Φωτός, άρα του επιτρέπει να «βλέπει» την αντίστοιχη συχνότητα, στην οποία γίνονται ορατοί οι θεοί. Έλλην ή Άνθρωπος είναι η εξελιγμένη πνευματικά οντότητα και καθόλου βέβαια ο πολίτης ενός κράτους, το οποίο αυθαίρετα και για λόγους υποτιθέμενης ιστορικής εξελιξιμότητας ονομάζεται «Ελλάς».

Η ανακάλυψη ότι οι δύο λέξεις «Έλλην» και «Άνθρωπος» (μοναδικά στην Ελληνική Γλώσσα) έχουν ετυμολογικά την ίδια ακριβώς αρχετυπική σημασία, οδηγεί σε νέα περιοχή αναζήτησης, κεντρικό αξίωμα της οποίας είναι ότι ο Έλλην – Άνθρωπος είναι διάφορος του βαρβάρου.


Υποστηρικτές του ιστολογίου | Πάτρα
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους επιχειρηματίες πατήστε εδώ
Το πρώτο συνθετικό της λέξης «άνθρωπος» είναι ίδιο με το πρώτο συνθετικό της λέξης «Ανδρομέδα». Μήπως κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο; Ας το διερευνήσουμε:
Η λέξη «Ανδρομέδα» είναι σύνθετη λέξη. Αποτελείται από το ουσιαστικό «ανήρ» (γεν. ανδρός, δηλαδή το πρώτο συνθετικό της λέξης «άνδρ – ωπος» ή «άνθρ – ωπος») και το αρχαίο ρήμα «μέδω», το οποίο σημαίνει: άρχω, κυβερνώ, βασιλεύω, προστατεύω. Μέδων (συναντάται στον Όμηρο), Μεδεών (Δήμος Μεδεώνος, στην Ακαρνανία), Μέδουσα. Πρόσφατα η Επιστήμη ανακάλυψε την «αθάνατη μέδουσα». Η οποία αντί να πεθάνει, ανανεώνει τα κύτταρά της και αρχίζει τη ζωή της από την αρχή…
Image from Google

Λοιπόν, «Ανδρο – μέδα» σημαίνει «ο (ουράνιος) τόπος, όπου βασιλεύει ο άνθρωπος». Αυτός ο αρχαίος, ο φωτεινός, ο πύρινος, ο αθάνατος, ο άνθρωπος, είναι Έλ – λην. Πύρινος; Ναι. Όπως και η λέξη «Σείριος», η οποία (κατά το Liddell & Scott) σημαίνει: “Ο κατακαίων, θέριος (καλοκαιρινός) θερμός, όνομα του κυνάστρου, Λατ. Sirius (ίδε κύων V) επειδή ο αστήρ ούτος χαρακτηρίζει την εποχήν της μεγίστης θερμότητος, δηλ. από 12 Αυγούστου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου κατά το Ιουλ. Ημερολ.”. Κατακαίων δε, καυτός, μπορεί να είναι ο Σείριος όχι εν τοις πράγμασι, αλλά με την πνευματική έννοια. Εξ ου και ο όρκος του Σωκράτη «μα τον Κύνα».
Ελλάνιος, Έλλην, Άνθρωπος, Ανδρομέδα, Σείριος, είναι πέντε λέξεις που σχετίζονται άμεσα μεταξύ τους, έχουν ετυμολογικά την ίδια ρίζα, την ίδια καταγωγή, έχουν μάλλον κοινό παρανομαστή. 
Επομένως, η λέξη “άνθρωπος” δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από το «άνω θρώσκω» (η ερμηνεία αυτή θα φάνταζε αμφισβητίσιμη έως αβάσιμη) αλλά από την γενική ή την αιτιατική του “ανήρ + ωψ”. Α + νηρ σημαίνει κατά λέξη “αυτός που δεν είναι νηρός, δηλαδή νεαρός”, δηλαδή ο παλαιός, ο αρχαίος, ανήρ δεν σημαίνει το αρσενικό που είναι σε αντιπαράθεση με το θηλυκό. Η λέξη «ανήρ» (γεν. ανδρός ή ανθρός) περιέχει και το αρσενικό και το θηλυκό, γι’ αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «άνδρες Αθηναίοι», δεν το έκαναν από περιφρόνηση προς τις γυναίκες, όπως νομίζουν οι αδαείς…
Συναφές θέμα είναι η λέξη «Γραικός». Η ετυμολογία της λέξης είναι μάλλον άγνωστη. Πέραν της μυθολογικής, υπάρχουν διάφορες εκδοχές, κυριότερη από τις οποίες είναι εκείνη των Λατίνων, που ονόμασαν Γραικούς τους Έλληνες αποίκους στην αρχαία Ρώμη και κατάγονταν από την πόλη Γραία της Εύβοιας.
Δεν θα ήταν όμως άνευ αξίας να επιχειρήσουμε κάποια ετυμολογική προσέγγιση. Κατά τον Αριστοτέλη (στα Μετεωρολογικά του) λέει ότι στην περιοχή της Δωδώνης κατοικούσαν οι Σελλοί, που αποκαλούνταν Γραικοί και τώρα Έλληνες. Φαίνεται ότι η λέξη «Γραικός» είναι αρχαιότερη της λέξης «Έλλην», έχει επομένως σχέση ότι η λέξη «γηραιός» είναι συνώνυμο της λέξης «ανήρ». Τη λέξη «ανήρ» την αναλύσαμε παραπάνω: ο μη νέος, ο παλαιός, ο ειδωλολάτρης, ο κακός άνθρωπος, ο αντίχριστος, ο λωποδύτης, δηλαδή ο παλαιός άνθρωπος, ο παλιάνθρωπος, ο Έλληνας, ο Γραικός. Λοιπόν, γραυς, γραία, γριά. «Γραία» είναι θηλυκό της λέξης «Γέρων». Γήρας. Και «γήρειον», δηλαδή το χνούδι κάποιων λουλουδιών που αποξηραίνεται και το παίρνει ο αέρας. Στα Λατινικά λέγεται «pappus». Εξ ου: Παππούς.
Με την προσέγγιση αυτή βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε στόχο να βρούμε τη σημασία της λέξης «Γραικός» που σχετίζεται με την λέξη «παππούς», δηλαδή αρχαίος, παλαιός.
Οι Γραίαι (γριές) ήταν θυγατέρες του Φόρκυος και της Κητούς και φύλακες των Γοργόνων. «Γραικός» έγινε μετά την σύντμηση της λέξης «γραϊκός» που σημαίνει «αυτός που μοιάζει με γριά». «Γραίκες» είναι «οι των Ελλήνων μητέρες». «Γρέκι» στη λαϊκή γλώσσα των ξωμάχων ακόμα σήμερα είναι το παλιό (συλλογικό, μάλλον) καταφύγιο, όπου μπορείς να κοιμηθείς με ασφάλεια..
Στην αναζήτηση αυτή μπορεί να έχει σημασία και η ετυμολογία της λέξης «Έλλοψ». Από τη λέξη αυτή βγαίνει και η λέξη «ελλά», που σημαίνει καθέδρα. Άρα: Ελλάς (ή Ελλανία) είναι «η έδρα των θεών». Ελλοί ή Σελλοί, οι ιερείς της Δωδώνης. Έλληνες ή Ελλάνιοι ή Ελλήνιοι είναι οι κάτοικοι της έδρας των θεών ή, μάλλον, οι απόγονοί τους. Ελλοπία ήταν η χώρα της Δωδώνης. Έλλοψ ήταν υιός του Ίωνος. Έλλοπες ήταν οι «ελλείποντες της οπός, τουτέστιν άφθογγοι, άφωνοι και οι λεπιδωτοί και δασείς και τραχείς».
Λοιπόν, αυτοί οι λεπιδωτοί και δασείς και τραχείς ήταν οι πανάρχαιοι Γραικοί, αρχαιότεροι των Ελλήνων. Σε κάποια στιγμή της Ιστορίας έγιναν αποδέκτες της Γνώσης, του φωτός (Ελ ή Ηλ) ή του πυρός του Προμηθέα (Πύρρα) και μετατράπηκαν σε εκείνους που μπορούσαν να δουν τον θεό, μετατράπηκαν δηλαδή σε «Έλ – λην».

Υποστηρικτές του ιστολογίου | Πάτρα
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους επιχειρηματίες πατήστε εδώ

Πηγή         
Αναδημοσίευση και επεξεργασία: Philomαtheia 09 Νοεμβρίου 2019
Το αυθεντικό κείμενο υπέστη τροποποιήσεις σε συντακτικό και μορφολογικό επίπεδο, οι οποίες δεν έχουν επηρεάσει το περιεχόμενο, την σημασιολογία και το ύφος του. Για το αυθεντικό κείμενο ανατρέξτε στην συνημμένη πηγή.

211 comments

  1. ΕΛΛ-ΗΝ = Ελλην
    Ελλ = θεός
    Ήν = ήτο
    Ελλην = θεός ήτο....

    Άνθρωπος...στη λέξη άνθρωπος, με τα γράμματα ΘΡΠΩΝ διακρίνομαι τη λέξη Θεράπων, επίσης, το γράμμα Ν = Νούς και Νόμος
    δηλαδή, Με νού και Νόμο ο άνθρωπος είναι θεράπων θεραπεύει λύνει προβλήματα...το Γράμμα Ω = Η γή, που εβρίσκετε ο άνθρωπος και είναι θεράπων? Εδώ στη γή... επίσης, Ωπός = ομοιάζει με κάτι όμως τί? με τον Θεό....(Κάθ''ικόνα και καθ' ομοίωση)
    Τα γράμματα ΑΝΘΡ μάς δίδουν τον Άνθρακα
    80 κιλά σώμα ανθρώπινο ενπεριέχει 14.5 κιλά άνθρακα.
    Επίσης, Ανήρ άνδρος "ANDRAN" = D.N.A.R.N.A. (άνδρες = άνθρωποι) "Άνδρες Αθηναίοι" Περικλής.
    Γρεκός από Κραταιός "Κραταιός εν Πολέμω" Γρεκός = Ιωννική παραφθορά του GREEK,
    Greek and Great.
    ΓΕΡΩΝ από τό Γέρα = Διάκριση... εξ'ού καί Γερουσία...ΠΑΠΠΟΥΣ...
    Π = Πύρ και Πατήρ..Δύο ΠΠ στην λέξη Παππούς = διπλή εμπειρία = Γνώστης ...
    ΕΛΛΟΨ... Δωρικα "Eloped" = έφυγε με εραστή εξαφανίστηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τις πλούσιες ετυμολογικές πληροφορίες και για τον χρόνο που διαθέσατε για να τις μοιραστείτε μαζί μας.

      Πολύ ενδιαφέρουσα η ετυμολόγηση του Γρεκός από το Κραταιός, αλλά και η πληροφορία για την ποσότητα του άνθρακα που εμπεριέχει ένα ανθρώπινο σώμα! Ωστόσο, κάποιες φορές, η σύνδεση συγκεκριμένων φθόγγων (π.χ. θρπων) με άλλες λέξεις (θεράπων) φανταζει αυθαίρετη... Αν σας είναι εύκολο, θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας να εξηγούσατε περαιτέρω τη σύνδεση (κοινωνιογλωσσικά, ιστορικά...).

      Τα σχόλια των αναγνωστών είναι πάντα χρήσιμα και ευπρόσδεκτα. Ευχαριστούμε πολύ, καλή ανάγνωση!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ,
    Τά 24 γράμματα της Ελληνικής αλφαβήτας είναι κάθε γράμμα και κωδικός. άς πούμε Η λέξη Άνθρωπος ενπεριέχει τα γράμματα που μαςδίνουν τη λέξη Θεράπων στην ουσία αυτό είναι ο Άνθρωπος... με το γράμμα Ν μας δίνει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος έχει ΝΟΥ και υπακούει σε Νόμους, το Γράμμα Ω μας δίνει να καταλάβουμε ότι εύρίσκετε στη Γή για να τα κάνει όλα αυτά, και όχι σε καπιο άλλο σημείο τόπο Γαλσξία το Α μας λέει ότι είναι φτιαγμένος ως άνθρωπος από Α = πρωτογενές ενέργεια και συνεχίζει να λαμβάνει ενέργεια πρωτογενές σε όλη του το Ζωή, με δίχως Πρωτογενές ενεργρια πυρηνική Hλιακή, το μυιαλό δεν δουλεύει, το Σ μας φανερώνει ότι ο Άνθρωπος έχει σώμα Θεϊκό Σ-ιός = Θεός. το Π μας δείνει να καταλάβουμε ότι μέσα του υπάρχει Πυρ (θερμοκρασία) δεν είναι ψυχρόαιμο ερπετό...όμως το Π μας δίνει και την ένοια του Πατρός το Ρ μας δηλώνει ότι ο άνθρωπος κινείτε δεν είναι κάτι στάσημο. το Θ ενωεί το Θεό και την Ήθεία δύναμη. το Ο μας δηλώνει ότι ο Άνθρωπος καταλαμβάνει ορισμένο χώρο (το σώμα του)
    Επίσης και οι εννέα αριθμοί είναι και αυτοί το ίδιο κάθε αριθμός και κωδικός το 1 η Α μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, 1ας αλλά και 'ΑΝΑΣ είναι ο θεός το πέντε 5 = τα Πάντα, διότι 5 Πέντε είναι ΠΑΝΤΕΣ οι δυνάμεις που αποτελούν το σύμπαν ως σύνολο
    αυτές είναι: τρεις 'Αλογες δυνάμεις (δεν έχουν Λόγο ούτε λογική) και είναι...το Πρωτόνιο, το Νευτρόνιο, το ηλεκτρόνιο, και ή τεττάρτη δύναμη έρχεται να προστεθεί σε αυτές τη τρεις, είναι η Βαρύτητα. Η πεμτη δύναμη της φύσεως είναι η 'Ενλογος δύναμη δηλαδή, ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ο όποιος είναι και υπηρέτης ή Δούλος του θεού επιδή μεταλαμπαδίζει τόν ΛΟΓΟ του θεού....αυτές της Πέντε δυνάμεις οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, μας της παρουσίαζαν με με ένα APMA που σέρνουν τέσσερα ΆΛΟΓΑ και ο Ηνίοχος είναι η ενλογος δύναμη που κρατάει τα Ηνία.....τίποτα δεν είναι τυχαίο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να καταλάβουμε ότι:
    Ο λόγος φέρνει σε θέαση το Νόημα της κάθε λέξης, και το ΝΟΗΜΑ τής λέξης είναι το ΌΝΟΜΑ της, και το όνομα της λέξης είναι ο ΝΟΜΟΣ που την διαπρέπει,
    Όταν έχεις το ΌΝΟΜΑ του αντικειμένου το γνήσιο, έχεις το σύνολο των ιδιοτήτων του ονομαζωμένου, όπως συμβαίνει και με την λέξη-ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    Καλά να περνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Κρήτη οι άνθρωποι ξεχωρίζουν τή Γριά που σημαίνει γυναίκα με διάκριση, και τη ΓΡΑ που σημαίνει Ηλικιωμένη γυναίκα
    Γ = γή, Ρ = ροή/ει και Α = η πρωτογενές ενέργεια...δηλαδή:
    Η πρωτογενές ηλιακή ενέργεια που λάμβανε αυτή η Ηλικιωμένη γυναίκα από τον Ήλιο, ρέι στη γή, δεν έχει την υνατότητα νά την κρατήσει λόγω ηλικίας, λιγοστά και φθαρμένα τα κυταρα της.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αι Γραίαι, (Γριές) ήταν θυγατέρες του Φόρκυνος και της Κυτούς, και φύλακες των Γοργόνων"
    Βλέπετε? αυτό είναι Σωστό. Αι Γραίαι ήταν ΝEΕΣ γυναίκες Φύλακες "Security των Γοργόνων" που σήμερα λέμε ... πού εχούμαι δει, 80 χρόνων ηλικιωμένες γυναίκες SECURITY?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νειό ένεί τριπόλω....
    Νηρόν = Υγρόν
    Νειός = Νέος, ...Νά' μουνα Νειός και όμορφος...
    Νειό ένεί τριπόλω = Νειό (νέο) - Οργωμένο τρείς φορές...
    Οι Κρήτες (λέει) όργωναν το Χωράφι πριν σπείρουν τον κρπό τρεις φορές δηλαδή έφερναν το χώμα άνω-κάτω τρεις φορές σε τακτικά διαστήματα πριν σπείρουν το σπόρο ώστε ο Ήλιος να ξεράνει τα Ζιζάνια και το χώμα γεινόταν γονιμότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νειός = Νέος

    Ν = Με Νού και Νόμο, που διέπει το σύμπαν
    Ε = έκταση, επί εκτάσεως από 18 χρόνων μεχρη 55 = Νέος...
    Ι = αμφίδρομος "ενέργεια" λαμβάνει από το ουρανό αλλά και δίνει...
    Ο = καταλαμβάνει ορισμένο χώρο
    Σ = Σώμα (Θεϊκό) Σιος = θεός

    Ενώ, Νηρόν = φέρει κάτι τραβάει κάτι..."Πο-νηρόν" επιφέρει πόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σύνδεση που κάνετε ανάμεσα στη γλώσσα (ή καλύτερα, στον Λόγο), ενός φαινομενικά "θεωρητικού" αντικειμένου της ανθρώπινης ύπαρξης, με άκρως "θετικές" επιστήμες όπως η χημεία ή η φυσική είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Εν τέλει, και επιβεβαιώνετε τη θέση που στηρίζω σθεναρά, δεν υπάρχουν κατευθύνσεις και διαχωρισμός των επιστημών, παρά μόνο η φιλοσοφία, ο εν τη λέξη λόγος κατά Τζιροπούλου-Ευσταθίου...

      Χαρακτηριστικό αυτού που πραγματεύεστε στη συνέχεια είναι η λέξη "νοματέοι".. Πόσοι ήρθαν; Δύο νοματέοι.. οι άνθρωποι αποκτούν υπόσταση μέσω του ονόματός τους και το όνομα αυτό φέρει ιδιότητες... Παν, όνομα έχον, υπάρχειν...

      Όσο για τους Κρήτες (και λοιπούς λαούς που διατηρούν τη γλώσσα τους απο αρχαιοτάτων χρόνων), είναι εντυπωσιακό πόση σοφία μπορεί να περιέχει μια μικρή λεξική διαφοροποίηση (ένα ιώτα) και πόση διαφορά συνεπάγεται στο νόημά τους!

      Οι πληροφορίες που παραθέσατε είναι πολλές και είναι αδύνατο να σχολιαστούν αναλυτικά.. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε για την τεράστια διάθεση ανατροφοδότησης! Αυτό είναι και το νόημα της κάθε κοινοποίησης και βασικός άξονας του ιστολογίου... "Τροφή για σκέψη, προβληματισμός, αναθεώρηση, αναζήτηση βαθύτερων νοημάτων".. Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  8. Θέλω να σάς στείλω μια μαγνητοφωνημένη συζήτηση σε μιά αποσπερίδα το 1965 στην Κρήτη τότε ήμουν 18 χρονών όπου θα ακουσεται λέξεις που δεν εχεται ακούση ποτέ....ΠΧ, Βίδην = Ψάλη, Βύδας ο Θεός, Βίδουρα τα Ιερά σκεύη της Εκκλησίας αλλά και η Ορχήστρα... Το Βύδας (ύψιλον = συσωρευμένη θεϊκή δύναμη) Δωρικα διαβάζεται ΒUDΑΣ (Βούδας)
    ΓΡΑ ή ηλικιωμένη γυναίκα, Γέροντας ο Ιερέας έστω και αν είναι 22 χρόνων...
    Μια πόλη κοντά στα Χανιά ονομάζεται ΆΓΥΙΑ (Αγυιά) που κανείς νέος δεν ξέρει το νόημα...
    Αγυιά = Πόλη όπου όλοι οι δρόμοι άγουν οδηγούν...Αγυιαύρια πόλη = με Φαρδύς δρόμους... που οδηγούν στο κέντρο.
    Χιλλές = άπατη... από εδώ ο Α'χιλλέας (Α'χίλλειος πτερνα) = όπου πατεί δεν απατεί
    Πάντα στο Αχιλλέας το 'Α-λφα στερητικό.
    Α-ΒΕΛΙΟΣ ο Ζεύς επιδή μας στέλνει τα από 'Αλφα πυρηνική ενέργεια τα μικροσκοπικά βέλη του που λέγονται Βιοί (κοινώς) Ιοί Ιός τής γρίπης αλλά και ο Κόρωνο-ιός από το Βιός ο Βίος, από εδώ καταλαβενουμε ότι εδώ στη γη, Βιώνουμε ΔΕΝ ζούμαι.. και Βίροι οι Άνθρωποι στην Λατική διάλεκτο... ΕΛ - ΑΤΙΝ = Λάτιν = ο Αθηναίος.
    'Αχνος, και 'Αχνοι...τα Ζώα (αγελάδες, γαϊδούρια, μουλάρια, άλογα, κατσίκες... ΆΧΝΑΣ τα άχυρα...ότι τρώει άχυρα = ΑΧΝΟΣ και όλα μαζί, 'Αχνοι...
    Τεμένια τα γόνιμα χωράφια της θεάς Αθήνας...
    Υγιεία και μακροημέρευση σάς 'ευχωμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SORRY...Νάρον = υγρόν ΌΧΙ νηρόν...! ΝΑΡΟΝ = υγρό. Συγνώμη για το λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να πούμε τώρα εδώ, ότι, 'Ελλην = Φωτισμένος άνθρωπος? = καλλιεργημένος εγγράμματος,
    Ελλ, = Θεός = Φώς = παιδία = Πολιτισμός...
    "Ἕλλησίν τε καὶ βαρβάροις σοφοῖς τε καὶ ἀνοήτοις ὀφειλέτης εἰμί... Απόστολος Παύλος"
    Τί μας λέει εδώ? μας λέει ξεκάθαρα ότι:
    Και μεχρη των ημερών του δύο τύποι ανθρώπων υπήρχαν στη γη,
    Οι Έλληνες = Φωτησμένοι καληεργημένοι, εγγράμματοι, και οι Βάρβαροι = απολίτιστοι
    Βάρ...ή Βούρ που λέγαμε = επίθεση επιδρομή προσβολή...
    Barb wire = αγγαθωτό σύρμα....από εδώ και ο Barber Δωρική διάλεκτο, ή Μπαρμπέρης Ιωννική διάλεκτο, ή Κουρέας από το Κούρος όπου πάμε για να να μας Βελτιώσει την εμφάνιση....
    Από Kuros Δωρικα ή Κούρος Ιωννικά ο Κύριος ή Κυρία και ή Κόρη = θεά,
    Η κυρία Τζιροπούλου όπως και μερικοί αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, Φιλόσοφοι αυτό, δεν το είχαν Υιοθετήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Ελλην καί Άνθρωπος
    'Έλλην = (λλ) Διπλά φωτησμένος (ν) Νούς, καί Άνθρωπος = θεράπων, λύνει προβλήματα κανένα άλλο ών στή γή δέν τό κάνει αυτό...Το "αναρθρίζει ά όπωπε" που συχνά ακούμε, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ανθρώπου.. Ιδικά ο Ελέφαντας...αναρθρίζει τα πάντα και δεν ξεχνά τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελλάνιος Ανδρομέδα Σείριος... Εδώ, πρέπει καί επιβάλλεται νά κάνουμε μια στάση στόν Σείριο που το όνομα του είναι αλλιώς Κύνας "Μα....τον Κύνα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι".....Κύνας με ύψιλον Υ = πολλύ μεγάλη συσωρευμένη δύναμη διαθέτει...όμως, απ τον Κύνα η Κίνα, προς τιμήν της αυτού Μεγαλειότητος
    Κύνας επιδή, κινεί τα πάντα στο Ηλιακό μας σύστημα έστω και αύρα να φυσήξη εδώ, αυτός είναι υπεύθυνος παρ'όλλα αυτά, ή Συρία στη μέση ανατολή, ονομάστηκε επίσης προς τιμήν του,
    Κίνα επιδή ποιός ξέρει γιατί? όμως, το Ιώτα στο Κίνα μας πληροφορεί ότι λαμβάνει ενέργεια εκ άνωθεν και μεταδίνει ενέργεια....
    Τον Κύνα αλλού συναντάμε ώς Ο Πατήρ,
    Μόλις (δεν πάνε πολλά Χρόννια) που ή NASA μας πληροφόρησε ότι Ο Κύνας ή ΣΕΙΡΙΟΣ είναι Δυαδικός αστέρας έχει και ένα μικρό πιτσιρικά αστέρα πρωστά του όπου και οι δύο έχουν ακρειβως την ίδια λάμψη με γυμνό μάτι δεν ξεχωρίζουν...επίσης, είναι φτιαγμένοι και οί δυό από τα ίδια όμως, ΜΗ γήινα υλικά, και φυσικά είναι Α'γιοι...δηλαδή, δεν πατάνε στη γη, ούτε κάτι γήινο έχουν που τους ξεχωρίζει, Αυτοί οί δύο είναι ο Πατήρ και ό Υιός, το Α'γιον πνεύμα είναι οι Ιδέες που μας έρχωνται από το υπερπέραν από το σύμπαν..
    Αυτά τα τρία όντα, αποτελούν τήν Α' γία, Ομοούσιο, (Ίδια ουσία) και Α'διαίρετο, Τριάδα... (είναι αδύνατον να διαιρεθούν)
    «Δεῦτε, λαοί, τήν τρισυπόστατον Θεότητα προσκυνήσωμεν, Υἱόν ἐν τῷ Πατρί σύν Ἁγίῳ Πνεύματι
    Την υπερούσιον Τριάδα σε δοξάζομεν, Πατέρα άναρχον, Υιόν και Πνεύμα άγιον,

    Τώρα, οι Κινέζοι είναι Έλληνες?
    Πρώτα από ολλα, οι Κινέζοι δεν έχουν δισύλλαβες λέξης όλες μονοσύλλαβες.
    Από κάθε δική μας λέξη έχουν πάρει συλλαβή ΠΧ
    Εμείς λέμε: ΕΓΩ ΑΓΑΠΑΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΕ (έτσι είναι σωστό... το ΑΕΙ στο αγαπάει εννωεί ότι δεν είναι κάτι εφήμερο = αγαπάει... σε έκταση και βάθος χρόνου και το ΝΕ στο τέλος = με νού και νόμο θεϊκό, και αυτό όχι προσωρινο αλλά σε βάθος χρόνου.
    Ο κινέζος λέει και αυτός το Ίδιο αλλά με μια συλλαβή από κάθε μας λέξη.... ΓΩ ΑΕΙ ΝΕ... τόσο απλά....Μιά άλλη μας λέξη από τα παλλιά είναι ΝΕΙΧΩ = επιπλέω κολυμπώ με το κεφάλι έξω από τα κύματα... το ίδιο λένε και οι Κινέζοι όταν θέλουν να σε ρωτήσουν "τί κανείς με τη διαφωρα.... έχουν χωρίσει τη λέξη σε δύο συλλαβές ΝΕΙ-ΧΩ
    PAPUTCHI (παπούτσι) λένε το δρόμο/διάδρομο, Γιαγιά λένε τον Παππού αυτοί...Μά... τη μάννα τους
    Το Ευχαριστώ τους είναι "ΣΙ ΣΙ ΝΕ" = Σ = Σιός (θεός) και Ι = εκ άνωθεν
    Διπλά δηλαδή, να σε φυλάει ο Θεός και να φρωντίζει για σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη σελίδα του ιστολογίου "Γίνε Συνεργάτης" μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε να αποστείλετε το αρχείο που αναφέρατε. Υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον διακρίνω αμέριστη κατάρτιση και ενδιαφέρον, να αποστείλετε ένα δικό σας κείμενο προς δημοσίευση που αφορά όλα αυτά τα γλωσσικά δεδομένα (εννοείται επώνυμο, εάν επιθυμείτε) ώστε να μοιραστείτε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα με τους αναγνώστες του ιστολογίου χωρίς να λειτουργήσουν οι συγγραφείς μας ως μεσάζοντες. Εάν κάτι τέτοιο θα σας ενδιέφερε σας προτείνω να διαβάσετε τους "Τρόπους Συνεργασίας". Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε για όλα τα σχόλια σας!

      Διαγραφή
  13. Η γλώσσα είναι ΜIΑ και είναι η Ελληνική...... Ψωμί, και Άρτος,
    Ααώτο = προζύμι.
    Η λέξη παράγεται από το ομηρικό «άωρτο» (υπερσυντέλικος του ομηρικού ρήματος «αείρω» = «αίρω» (ασfερjω) = υψώνω, φουσκώνω Όπως είναι γνωστό, το προζύμι υψώνεται καί φουσκώνει!
    Οδύσσεια α, 141, β, 425, γ, 312 κ.λπ. ή Ιλιάς Ζ, 293, Τ, 380, Ω, 583
    Επίσης, οι εγλέζοι λένε: "LOAF of Bread" (λόφος ύψωμα) δηλαδή ΌΧΙ άζυμο..... ζυμωμένο με προζύμι ανεβασμένο...
    Δός ημίν σήμερον* τον άρτον ημών τον επιούσιον....δηλαδή τί να μας δώσει?
    Τόν άρτον τόν επί τής ουσίας.. ήτοι, πνευματική κατάρτιση...
    *Σήμερον = το υπόλοιπον της ημέρας διότι, ή ημέρα που ίδη έχει περάσει λέγετε Τήμερον.
    Τ = Τέλος. Τάφος = Τέλος το φως, Όποιος μπεί μέσα, δεν ξανά βλέπει ΦΩΣ....
    Τον Ιησου Χριστό τον είχε προφυτέψει η Σύβιλα η Ερυθραία…..
    "Εκ, πέντε πυρών πεντακης χιλιους άνδρας θα χωρτάσει μας είχε πει,
    Στην εποχή του Ιησού Πυρός = σιταρένιο ψωμί εξ'ού και δίπυρο το παξιμάδι.
    Πέντε = ΠΑΝΤΑ
    Άρτος από το ΑΡΤΑΩ-αρτώ
    Eάν προσθέσουμε την πρόθεση “Προς” μπροστα στη λέξη άρτώ εχωμαι ΠΡΟΣΑΡΤΩ….!
    Εάν προθέσωμε το "H" μπρωστά από το όνομα ΠΥΡΩΝ το νόημα αλλάζει και εχωμαι το όνομα Ηπείρων
    Το πέντε εδώ εννοεί τους Πάντες, (Πέντε = τα πάντα (Ησιόδου Κοσμογονία) και οι πέντε πυροι, τους πέντε Ηπείρους της γης
    Συμπέρασμα:
    Eκ πέντε ΠΥΡΩΝ "Ηπείρων" της γης, ο Ιησούς θα προσαρτήσει το ένα πεμτο από κάθε χίλιους ανθρώπους =1,000 : 5 = 200 και 6,000,000,000 : 5 = 1,200,000,000
    Η προφητεία έχει γίνει γεγονός με μαθηματική ακρειβια από την δεκαετία του 80 τότες, οι κατικοί της γης ήταν 6 δύς και οι χριστιανοί εξ’ αυτών 1.2 δύς = άκρειβως το ένα πέμτο των κατοίκων της γης……. Χριστιανοί….!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο κύριος Μπαμπινιώτης καί τά Greeklish.
    'Έχω διαβάσει τού κυρίου Μπαμπινιώτη σελίδες ολόκληρες που ωρύετε για τα Greeklish και ιδικά τόν έχει πειράξη το λεγόμενο DELIVERY όμως, Στον Κύριο Μπαμπινιώτη ΔΙΑ-ΦΕΥΓΕΙ η ετυμηγορία του Λαού που λέει:
    "Όλες οι Ημέρες είναι του Θεού" και για να το λέει ο λαός, είναι ΝΟΜΟΣ,
    Εφόσον λοιπόν είναι "όλαι αί ημέραι" του Θεού, και εφόσον το όνομα του θεού ήτο και είναι ΔΙΑΣ = φώς, τότε και αι ημέραι πρέπει να λεγόταν και λεγοντε "ΔΙΑΙ" λεγόταν ποτέ αι ημέραι ΔΙΑΙ?
    Και βέβεα λεγόταν αλλιώς, πως εμείς σήμερα θα μπωρούσαμε να λέμε Ευ-Διάθετος?
    ΔΙΑ η Ημέρα, Και Φέρω μας συνθέτει το DELIVERY πως? εύκολα
    Όταν χρησιμοποιήσουμε ΔΙΑ αντί για ημέρα πώς θα πούμε "Καθημερινά"?
    Θα πούμε ΔΙΑ-ΛΥ όπως ακρειβως οι Εγγλέζοι σήμερα DAILY...
    Το φέρω όμως γραφώταν με δίγαμμα "F" και προφερόταν ως ελαφρώς Β...., NAFS ή (ναῦς) καί προφορά NAVS... "ΝΑFΙΣ" NAVIS Navy.... Συμπέρασμα:
    ΔΙΑ-ΛΥ + ΒΕΡEI (αυτός φέρει) = DELIVERY το Ύψιλον εδώ, έχει την ένοια του σάκου στην πλάτη αυτουνού που φέρει και εκτελεί το delivery ....και το Έψιλον δηλώνη Έκταση ότι αυτό γίνεται επί Εκτάσεως παντού και σέ όλο τον Πλανήτη, σε όλα τα επίπεδα, απαύστως.
    Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πείς, χρησιμοποιώντας τήν ΔΙΑ ή Day για τους Δωρειείς αντί για ημέρα....
    ΟΛΛΑ (all) Κλασικά Ελληνικά, στη Δωρική Διάλεκτο, GREEK and GREΑΤ...!
    Σήμερα λέμε Νταλαβέρια = DELIVERIES = ημερήσιες Συναλαγές...
    Και ερωτώ:
    Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να συμπεριφέρομε όπως οι αρχαίοι μου πρόγονοι?
    Στην Κρήτη ακόμα λένε της ημέρες Δίες.... και οι Ισπανοί από ανέκαθεν BUENOS DΙAS….Καλημέρα.
    Ο κύριος Μπαμπινιώτης Εισήγαγε τη σύγχρονη γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δηλαδή, το Αυτί ώς Αφτί, την Αυγή ώς Αβγή, καί το Αυγό ώς Αβγό......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 'Ένα πάρα πολύ παρεξηγημένο όνομα ΕΛΛΗΝΩΝ από τα παλιά....O ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:
    ΝΙΤΗΣ = ο έχων Νου,
    ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ = ο έχων Νου, από το Αρβαδ (Δωριστή ARWAD/ΑΡΒΑD με το αλφάβητο της Κύμης… τό δωρικό W προφέρεται Β Ιωνικά.... Wagon, Βάγον, Βαγόνι....
    'ΑΡΑΔΟΣ Ιωννικά και Arwad Arvad Δωρικα.
    Το όνομα Αράδιος αναφέρεται στην Βίβλο ως ό γεννήτορας των Αραδίων, στήν νήσο ARWAD ή ARVAD Δωρικά και Ιωννικά ΑΡΑΔΟΣ άπό “Arva-d και Νού”, ο Αρβα-νίτης.
    Σήμερα Είναι το μόνο κατοικημένο νησί στη Συρία… Σε όλες της Ανατολικές Δωρικές διαλέκτους (σημιτικές) το όνομα ΆΡΑΔΟΣ γείνετε ARWADOS καί συνπτυγμένα λακωνικά, ARWAD Tο Άρβανον ωστόσο στηv Ήπειρο, είναι μετά τόν 14ο αιώνα Μ.Χ.
    …."Οι ανδρες της Αρβάδ μετα του στρατευματος σου ησαν κύκλω επι τα τείχη σου, και οι Γαμμαδίται επί τούς πύργους σου" EZEK 27:11 Καί,
    …."Οι κατοικοι της Σιδωνος και Αρβάδ ησαν οι κωπηλαται σου· οι σοφοι σου Τύρος, οι οντες εν σοι, αυτοι ησαν οι κυβερνηται των πλοιων σου" EZEK 27:8
    Οι Αρβανίτες έχτησαν πόλη στην Αίγυπτο και την ονόμασαν Λυκόσουρα…
    Δηλαδή, Χώρα φωτός του Σειρίου, αυτό ήταν τό σημερινό LUKSOR-ΛΟΥΞΟΡ Συρία από Σείριος. Επίσης, Αρβα-νίτηκο εναι το όνομα ΦΑΡΑΩ = ο Φάρος του έθνους στη Γή, (Ω = Γή) αλλά κια η λέξη Φάρα…
    LUK-SO-R/Λούξορ = Όρος που αντανακλάει ΦΩΣ LUK / ΛΥΚ = Φώς εξ'ού και λύκειο,
    Φάρα = ομάδα, 'οικογένεια πού αντανακλούν φώς, Γνώση, Καί φωτείζουν… διδάσκαλοι του γένους δηλαδή
    Η 'Αιολοκή προφορά του Φαραώ είναι Φύρερ.
    Ό από το ΑΡΒΑD ερχόμενος, πάνω από όλα είναι ΝΙΤΗΣ = διαθέτει ΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όμως Όι Αλβανοί?
    Το Άλφα στην αλφαβήτα μας δεν είναι για φιγούρα...Αντιπροσωπεύει τόν ΑΣΣΟ στη γή το Πρώτο την "Α" ή αλιώς Πρωτογενές ενέργεια δηλαδή, Πυρηνική-Ηλικακή ενέργεια, το ΦΩΣ
    Το Άλφα σύν τοίς άλλοις, αντιπροσωπεύει τίς ακτίνες του φωτός, και το υγρό στοιχιο στη γη,
    Στην Ελλάδα έχουμαι τόν μεγαλοπρεπή Α ποταμό, τον ονομάζουμαι ΑΛΦΕΙΟ...επίσης όλοι έχουμε πράγματα με μεγαλύτερη αξία από άλλα, μέ “Άλφα τιμή” που ονομάζουμε Τιμαλφή.
    Ο Καύκασος όπου ο ΖΕΥΣ έδεσε τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ στα βράχια, είναι και αυτός το Α άλφα όρος στη γή, εκεί κοντά, ήταν και η ALFANIA Δωρικά.
    Όμως, το δίγαμα F μέχρι το 402 ΠΧ προφέρωταν ελαφρώς σαν B, όπως, Nafs και μετά το 402 Π.Χ, Ναύς,…. Navis, Navy…NAVTEX και γιαυτό σήμερα, λέμε ΑΛΒΑΝIΑ ‘Oπως, LoFetron, 402 Π.Χ. Δωρικά, = Lovetron. καί Λουτρόν μετά το 401 Μ.Χ. και σήμερα Lavatory (τουαλέτα) Και… CAUCUS = Διήκηση)
    ALFA-NIA.....To NIA.. από τήν λέξη "Δονία" ή γή δονείται Έτσι έχουμαι Μάκε-Δονία = η μεγαλύτερη ακτογραμή σε Μάκος Δωρικά, και Μήκος Ιωννικά της Ελλάδος όπου, το κύμα σπάει στά βράχια με ορμή, καί δονεται η Δώνα γή.
    Επίσης Δονιάς/ντουνιάς λέγεται η γης από τη δόνηση, ΑΛΒΑΝΙΑ = “Άλφα δονία” άσχετο τί αφήνουν νά εννοηθεί σήμερα οι σημερινοί Αλβανοί.
    Ού Τίς,...... απάντηση ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα όταν τον ρώτησε Πως σε λένε?
    Άυτό ακριβώς εγειναν οι Αλφανοί του Καυκάσου, έχασαν την ταυτότητα τους, την ιδιότητα τους, την Πατρίδα τους, τον 5ο αιώνα μ.Χ. είχαν πέσει σε τέτοια κατάθλιψη, πού εάν ρωτούσες έναν από αυτούς "πώς σέ λένε" απαντούσε Ού Τίς, δηλαδή όχι καπιος με ιδιαίτερη σημασία επιδή, όντως ένοιωθαν μηδαμινοί με δίχως πατρίδα,
    Οί Τούρκοι έφεραν τους Αλβανούς πλέων στην Βαλκανική Χερσόνησο μαζί με τα κοπάδια τους (ώς κινητό κρεοπωλείο με φρέσκο κρέας για τον Οθωμανικό στρατό) το 12ο αιώνα ΜΧ,
    Έως σήμερα ακούμε γιά Καυκάσια παρουσία και ό Κολοκοτρώνης: "Τουρκαλβανοι"
    Οι Πέρσες ονόμασαν τους ALFANOYS του Καυκάσου Από το "Ού Τίς" + Άράν πού ονόμαζαν την Αλβανία του Καυκάσου, Αρναούται, κοινώς Αρναούτηδες....
    Αράν + Ού Τίς = Αρναούτης
    Στόν Τρωικό πόλεμο, με τους Τρώες πολέμησαν οι Αλφανοι. Eπίσης, στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τους Πέρσες. . Έπίσης 400 χρόνια με τους Τούρκους “asinum et Fraki” και ακόμα είναι "tale quale" καθώς επίσης, και στόν πρώτο καί δεύτερο παγόσμιο πόλεμο είδαμε τα καμώματα τους....
    Αράν είναι το όνομα της Αλβανίας του Καυκάσου στην Περσική Γλώσσα
    Σκηπετάρ = αυτός που κρατάει το Σκήπτρο....Αρχαιώτατη Ελληνική λέξη.
    Oι Αρχαίοι ΑΛΦΑΝΟΙ, όντως κρατούσαν τά σκήπτρα στην γύρω περιοχή του Καυκάσου
    "Έξοχοι Αλέων" και μετέπειτα Χριστιανοί όμως, δεν άντεξαν, υπεκυψαν στην Μουσουλμανική κυριαρχία... 6ο αιών M.X.
    "πλιάτσικο" = παραφθωρά της Λέξης Λεία από εδώ και "looting" Μπέσα λένε οι σημερινοί Αλβανοί αλλά, και εμείς, από τη δωρικά γραμένη λέξη, BASE… καί Ιωννικά BASH ... BESA, Μπέσα. = Ασταθείς..., αλλοπρόσαλλος.
    Τσάμης/δες, από τον αρχαίο ποταμό θύαμης η THYAMES (Δωριστή) ό σημερινός Καλαμάς πού είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ηπείρου,
    Αυτός, ο ένας ποταμος θύαμης γιατί, ο άλλος Θύαμης, διασχίζει το λονδίνο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Και γαρ ο Κρής τάς οίας (πρόβατα) κουράδια καλών"

    Curiosity = novelty = Περιέργεια = καινοτομία.... CUROS ή Κούρος = Θεός.
    Γιατί οί Κρήτες λένε Curadia (Δωρική γραφή) καί Κουράδια Ιωννική...ta provata…?
    Τού Κούρου (θεού-Δημιουργού) το ζώο όνομάζεται καί KURADI (Κουράδι)...
    Άλλο όνομα του κουραδιού είναι "ΑΡΑ-ΝΙ" Αρά και αγία ημέρα = Αργία γιαυτό και το σφάζωμαι το Πάσχα...ονομάζεται όμως , και Πρόβατο από το PROVIDE (μάς παρέχει μας προμυθεύει) ονομάζεται και Οία, Οιόσα, γκιόσα... ονομάζεται και "KOYUN" Δωρική προφορά, ή Κοyιούν από Kοyun, ο Kouyas (Κούγιας) = Ποιμένας προβάτων
    Τό Ίδιο....ακρειβώς. και το "Κουράδι" βγαίνει από το ΚΟΥΡΟΣ = Ήλιος Θεός, Το πρόβατο είναι "ΑΒΕΛ-ΗΑΚΌ" ζώο, "Α-ΒΕΛΑΖΕΙ" ενώ το ζώο του φεγαριού, (MOON δωρικώς), Μοογγανίζει (μουγκανίζει) Μού...ουουου....! παλαιότερα στην εποχή του Ταύρου (Μηνωική εποχή) θυσίαζαν Ταύρους… το πάσχα όμως, πάντα αρνί...
    Για να καταλάβουμε tί σημαίνει Κουράδι πρέπει να ξέρουμε τί σημαίνη η λέξη βλάχος.... Και γιά να καταλάβουμε τη σημασία τής λέξης Βλάχος πρέπει να πάμε στη ΒΥΒΛΟ και να ενοήσουμε σωστά πιός ήταν, και τί σημαίνη το όνομα Άβελ... "Η Βύβλο μας ομιλεί γιά Ένα Καλό και ένα Κακό Υιό του Αδάμ (γής) και της Εύας εξέλιξης. Aπό Έυα και "EVA δωρικά" έχουμαι EVOLUTION = εξέλιξη ... Ο Άβελ έχει γίνει βοσκός (Ο πρώτος βοσκός του σύμπαντος κόσμου) Του αρέσει να φροντίζει αρνάκια ενώ ο Κάιν, Γεωργός (Όλα αυτά είναι συμβολικά βεβαίως-βεβαίως ) Ο αληθινός Κάιν είναι ο σείριος (ο κακός αδελφός) που ότι κάνει ο ΑΒΕΛ και όπως συμπεριφέρετε οφείλεται στον κακό αδελφό τόν Σείριο όπου αλλού τον συναντάμε ως "Ό Πατήρ" Ό Άβελ είναι o ήλιος μας, Άβελ επιδή οι ακτίνες του ήλιου μας έρχοναι ώς μικροσκοπικά Άλφα βέλη, Το γράμμα "Α" = η Άλφα δηλώνει γενικά πρωτογενή ενέργεια "πυρηνική ηλιακή" στήν περίπτωση μας, Ό εκπέμπων Α-βέλη είναι ο Άβελ...! Το πρόβατο είναι "ΑΒΕΛ-ΗΑΚΌ" ζώο, "Α-ΒΕΛΑΖΕΙ" βελάζει....Βέλασμα = η φωνή του προβάτου… A’..Βέ, ε, ε, ε.. λ.... καί ο ποιμήν των ζώων αυτών, Ό "ΑΒΕΛ-ΑΧΟΣ", ΒΕΛΑΧΟΣ ή κοινώς Βλάχος = Βοσκός, (στόν ήλιο όλη μέρα)....όμως, από τη λέξη Άβελ Ιωννικά και ABEL Δωρικά 'εχουμαι πολλές παράγωγες λέξεις. Από Άβελ το Βέλος και Ελος, (από το ηλιακό φως παράγετε το νερό στη φύση ) επίσης ο Βιός, (Ιός) από εδώ και ο Βίος αλλά και το Βιός του ανθρώπου καί VIROI, λατινικά = οί άνθρωποι αλλά, και αυτό που λέμε Viral, (εγεινε VIRAL) Επίσης, VAIJRA = κεραυνός (Βουδισταί) ΑΒΕΛΙΟ οι Κρήτες ονομάζουν τον Θεό "Αβέλιος Ζεύς" (Ήλιος) Από το Δωρικό "ABEL" έχουμαι το ABELI, ή λέξη Άμπέλι στη Ιωννική διάλεκτο μας διευκρινίζει που ακρειβως εύρίσκετε το Αμπέλι σε πιο σημείο του γαλαξία, Μ στο αΜπέλι = η Μαωρα μας Γή, από έδώ και ή ή "ΆΜΠΕΛΟΣ ταύτη" επίσης από ABEL το όρος BELES (απέναντι στον Ήλιο) καί Μπέλες στήν Ιωννική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΞΕΝΟΣ.... η παρεξηγημένη λέξη
    Χαίρε Πάτερ ώ ξείναι…Θεοί δέ τοί Όλβία δοίεν…..
    Κσύν = Ξύν + Είναι = ξείναι …Είναι = ή Ουσία… Κ-σύν = ξείν... Κ = Κάσα = σώμα + είναι = ξείναι
    Χαίρε Πάτερ ώ ξείναι = Χαίρε Πάτερ που μοιραζώμαστε τήν Ίδια Ουσία.
    Εύξεινος πόντος (θάλασσα) = Ή θάλασσα που όλοι γύρω μοιράζωνται ότι απορέει από αυτήν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ…..
    Oί Τούρκοι λένε δικοί μας εφεύρεση είναι ενώ, οι Μηνωίτες Κρητικοί έφτιαχναν κουραμπιέδες...
    Η λέξη Κουραμπιές είναι Καθαρώς Δωρικής γραφής και προφωράς αλλιώς, δεν θα καταλάβουμαι το νόημα.... δηλαδή:
    ΚUΡΑΒΙΥΕ, με την αλφαβήτα της Κύμης Εύοια Δωρικά, καί Κουραμπιές που εμείς σήμερα λέμε είναι Ιωννική διάλεκτος καί ώς εκ τούτου μπερδευώμαστε.
    H λέξη είναι συντομογραφικά γραμμένη και αποτελείται από λέξεις και αριθμό ώστε, μας δείνει το νόημα γιατί, και πότε πρέπει να φτιάχνωμαι Κουραμπιέδες.
    Είπαμε…KUROS Δωρικά, και Κούρος, Ιωννική διάλεκτος = είναι ένα από τα πολλά προσωνυμία του δημιουργού, έτσι έχουμε: CURE και CARE στην Εγγλέζικη προφορά, = θεραπεία και φροντίδα, Κουρέας = βελτιώνουμε την εμφάνιση μας, Επίσης κούροι = τα αρχαία Αγάλματα σημαίνει εικόνα του θεού…KUROS, KURIOS, = Κύριος Ιωννικά..., από εδώ και η ΚΟΡΗ αλλά και η Κυρία
    Ακόμα λένε: 'εχω δύο ΚΟΡΕΣ και ένα Παιδί, (Παιδί = ο παῖς του Θεού)
    ένα Παιδί και δυό Θεές.... Βλέπεται? οι Κόρες είναι Θεές
    CURE σημαίνει βελτίωση, δηλαδή βελτιώνει την κατάσταση της συνηθισμένης καθημερινής ζωής
    CURE δωρικα και νύν στήν Εγγλέζικη ομιλία, = Βελτίωση.... όμως, στην Ιωννική καθομηλούμενη, το CURE γείνεται Κουρά, ΚΟΥΡΑΡΩ = Βελτιώνω:
    Βελτιώνει την συνηθισμένη καθημερινή διάθεση μας δηλαδή, μας μεταφέρει σε άλλο Κλήμα σε ατμόσφαιρα χαράς και πανυγηρισμού βελτιώνη την ατμόσφαιρα...
    Άρα, KURΑ = Βελτίωση + bi* = δύο (φορές) + ye = (έτος) year = Kurabiye Όμως αυτά, στη Δωρική διάλεκτο.... Στην Ιωννική, λέμε Κουραμπιές, = το γλύκισμα που αλλάζει και βελτιώνει την καθημερινή μας διάθεση, ρουτίνα, και ατμόσφαιρα πότε? (ΒΙ=δύο) φορές το ye = Χρόνο (year) = χρόνος δηλαδή, Πάσχα και Χριστούγενα.... *Bi.... Binary star = Δυαδικός Αστέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάσχα... τί είναι Πάσχα........? ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Πάσχα = ή μεγάλη τεσσαρακοστή,
    Πάσχει = θέλει ή ακόλαστος καί αισχρά ηδονή ηττάτε....
    Μετά το πάσχα (Μιά τών Σαββάτων = (ή Κυριακή) η ΛΑΜΠΡΗ.
    "ΠΑΣΧΑ ΠΑΝΣΕΒΑΣΜΙΟΝ" όλοι το σέβονται...
    Πάσχα το πύλας υμίν, του Παραδείσου ανοίξαν,
    Λαμπρή….. = ή ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΈΡΑ, καὶ λαμπρυνθῶμεν τῇ πανηγύρει, καὶ ἀλλήλους περιπτυξώμεθα...! Εδώ καλούμεθα μια φορά το χρόνο όχι μόνο φαινομενικά, αλλά και στην πράξη, να πάρουμε στάση δηλαδή, να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο , ότι, δεν είμαστε μόνο λόγια… λατρεύουμε το θεό όπως εκείνος όρισε 'oπου, Άλλο ένα από τα πολλά προσωνυμία που έχει ο Θεός, είναι ΑΝΑΣ
    Όμως γιά την Λαμπρή ημέρα τής Αναστάσεως χρειάζεται προετοιμασία, εργασία, οδύνη, όπου η προετοιμασία αρχίζει με το πάσχα δηλαδή, μέ τή μεγάλη τεσσαρακοστή,
    'Ανας είναι ο Θεός, 'Ανας + Τάση = Ανάσταση, Τάση = ροπή, φορά, Trend... έλξη, αγάπη προς τον θεό.
    Ζεύ Άνα Δωδωναίε..... Ανάσταση = Η ημέρα καθιερωμένη στο Θεό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κρήτες (λέει) αεί ψεύσται..... όμως, γιατί άραγες μας αποκάλεσε ψεύτες ο απόστολος των εθνών Παύλος, αυτός ο καιροσκόπος?
    Ο όρος είναι Κρiται, είναι συμπαντικός, (Universal) σε όλο το πλανητηκο μας σύστημα και ίσως σε όλο το γαλαξία και όχι μόνο,
    Μόνο στη ΓΗ υπάρχουν όντα με κρίση οι Άνθρωποι απ'όσο ξέρουμαι. Oι έχωντες κρίση είναι ΚΡΙΤΕΣ
    Ο Κύριος αυτός, πείρε ένα κοματι από τον ύμνο του Καλημάχου προς τον ΖΕΥ και τον χρησιμοποίησε ως αιχμηρό ενχηρίδιο λόγου για να προσβάλει τους Κρητηκούς επιδή δεν του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή...
    "Ζευ, σε μεν Ιδαίοισιν εν ούρεσι φασί γενέσθαι. Ζευ, σε δ' εν Αρκαδίη^ πότεροι, πάτερ, εψεύσαντο; Κρίτες (άνθρωποι) αεί ψεύσται, και γαρ τάφον, ω Άνα, σείο Κρίτες ετεκτήναντο, σύ δ' ου θάνες εσσί γαρ αεί.....
    (Δία, ΛΕΕΙ...εσύ λένε ότι γεννήθηκες στα Ιδαία όρη. Και για σένα άλλοι λένε ότι γεννήθηκες στην Αρκαδία, ποιοι από αυτούς είπαν ψέματα; Οι "Κρήτες" είναι πάντα ψεύτες, διότι και τάφο για σένα κατασκευάσαν. Εσύ όμως δεν πέθανες. Θα υπάρχεις για πάντα…!)
    Και όμως, ούτε του καλομάχου ο ύμνος είναι σωστός, ούτε τού ακατανόμαστου ο αφορισμός.
    Ο Δίας = Φώς = ο Ήλιος (λένε) ότι, το πολλύ σε αλλά 5.5 δυσεκκατομύρια χρόννια, μοιρέα θε έρθει και αυτουνού το Τ-ΕΛΟΣ...
    Στην Ουσία ή Γή είναι η Κρήτη όπου έχει όντα με κρίση, και ΚΡΗΤΗτο Νησί Τιμητικά επιδή, ο Δίας (λέει) δηλαδή, τα γράμματα, γενήθηκε στο Ιδαίον άνδρον εκεί κάπου ψηλά στον Ψηλορίτη....
    Το μόνο πού έκανε ο Παύλος, αντάλαξε το Ιώτα με το ήτα και μέχρη σήμερα οι Κρητικοί είναι αναβρασμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπήρχε πράγματι η πόλη Ναζαρέτ στην εποχή του Χριστού?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΠΤΗ μαρτυρία ΟΤΙ, Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΏΜΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ
    “Oπως πληρωθεί το ρηθέν δια των προφητών, ότι Ναζωραίος κληθήσεται”?
    Πράγματι ανάμεσά μας έζησε ένας μεγάλος άντρας πού όλος ο κόσμος αποκαλούσε Ιησού η' Ναζωραίο, όχι όμως επειδή γεννήθηκε η' κατοικούσε στη Ναζαρέτ,
    Νάζι + ωραίος σημαίνει ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ
    ΠΧ.
    Μια γυναίκα δεν είναι Ωραία (στην ώρα που πρέπει) για οικογένεια ούτε στά οκτώ της χροννια, ούτε στα εξήντα οκτώ της..Είναι Ωραία, (στην ώρα που πρέπει) από τα 18 μεχρη τά 45?
    Ο Ιησούς στα 33 ήτο στην πιο ακαμαία στιγμή της Ζωής του.
    “ΩΡΑΙΟΣ” = στην ώρα που έπρεπε + με Νάζι = αποτελεσματικότητα
    NAZI + Ωραίος = με αποτελεσματικώτητα και στην Ωρα που έπρεπε = Ναζωραίος
    Νάζια μου κανεις)?
    Νάζια = "καρδιοθερμασίες" επιρροή, επίσης παρ'ομοίως ερμηνεύει αποτελεσματικότητα
    Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ενεργήσει ο Ιησούς και ήταν έτοιμος να φέρει αποτελέσματα
    'ενεργώ = επεκτείνω
    Με κάθε τρόπο ο Ιησούς επρόκειτο να επιφέρει αποτέλεσμα ...να δράση
    Ο Ιησούς ήταν ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ όντως… ..!
    Η λέξη Νάζι χρησιμοποιήθηκε ξανά το 1933 - 34 για να ονομάσει τα μέλη του κόμματος των κοινωνικo/εργατών της Γερμανίας «NAZI», τα οποία ήθελαν να επιφέρουν τις δικές τους κοσμοπολιτικές αλλαγές (επιδράσεις) για να επηρεάσουν ολόκληρη την υδρόγειο.
    Πώςόμως ήταν δυνατόν να υπήρχε μια επιγραφή στον σταυρό του Ιησού που να αναφερόταν σε μια πόλη που δεν υπήρχε κάν εκείνη την εποχή ή πριν από αυτήν;
    Και όμως είναι Δυνατόν
    Δεν ονόμαζε Ναζωραίο η επιγραφή κάποιον που υποτίθεται ότι θά γεννηθεί ή θά ζήση στην ΝΑΖΑΡΈΤ (ούτως ή άλλως δεν υπήρχε) αλλά αυτόν που θα έφερνε μεγάλη και αποτελεσματική πολιτικο/θρησκευτική αλλαγή στον πλανήτη ακριβώς την ώρα που έπρεπε...
    Για αυτό και μόνο, ή προφητεία ότι: Ναζωραίος κληθήσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η σκύλλα και ή Χάρυβδη
    Κουτσoδόντη μυλωνά,
    το κουλούκι (σκύλος) σου πεινά
    και γυρίζει τά στενά
    Δώσ’ του πίτα...., δυό λουμπίνους....,
    ή λυπάσαι σε τσοι και κείνους?

    Ο σκύλος, τά Σκῦλα, και η Σκύλλα

    Σκῦλα Βαβυλὼν τῆς Βασιλίδος Σιών, καὶ δορύκτητον ὄλβον ἐδέξατο
    Δεξιοτέχνης Βαβυλώνα (λέει) που δέχτηκες τα "ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ" της Βασιλικής Σιών καὶ τὸν λεηλατημένο πλοῦτο της = (παρμένο με τα όπλα "δόρυ")
    Σκύλος = δεξιοτέχνης, Καλιτέχνης...Μάστορας (δουλεύω σαν το σκύλο)
    Σκῦλα, τα έργα τέχνης
    Σκύλλα (με δύο λάμβδα και οξύα) όμως είναι και η γλώσσα
    Η σκύλλα και ή Χάρυβδη
    Όλοι μας εχούμαι μέσα μας, στο σώμα μας, και τη σκύλλα, και τη χόρυβδη-(χάρυβδη)....τα μυθικά αυτά τέρατα που πάντα μαγεύουν τη φαντασία…
    Όμως, όταν Χάσουν τον έλεγχο γείνονται το τέρας με τα κοφτερά δόντια….., (πιός είδε το θεό και δεν τον φωβήθηκε)
    Μόνο με τη Δωρική γραφή θα καταλάβουμε την σημασία των λέξεων «Σκύλλα και Χάρυβδη» που είναι η Γλώσσα μας “SKILLED = επιδέξια σε όλα τα επίπεδα” και Χάρυβδη = η Αυδή (φωνή) μας πού βγαίνει από τις φωνητικές χορδές (χόρυβδη) του λάρυγγα μας, αυτές οι δύο όταν δέν επικοινωνήσουν με το μυαλο τότε χάνουμε τον έλεγχο, (κλαύτα Χαράλαμπε)
    Στη μέση αυτού του βράχου μάς λέει ή μυθοστοιχεία, ο μύθος, βρισκόταν η σπηλιά της Σκύλλας = ή στοματική κυλότητα) + Βράχο = ομιλώ/μονολογώ… βράχο-βράχο , τον καημό μου)…
    Δυτικά, η σπηλιά άνοιγε προς τη μεριά του αδιαπέραστου Ερέβους. Φάρυγγας (σκοτάδι κάτω) Μέσα στη σπηλιά (στόμα) κατοικούσε η Σκύλλα, (γλώσσα) όπου σαν σκυλί γάβγιζε (Γ = στη Γή, -αύγιζε "γαύγιζε"= Φώτηζε, φώναζε, φοβερά. ..."από αύω αυγή και Αύγουστος"
    Τα έξι τρομερά κεφάλια της βρίσκονταν το καθένα πάνω σε ένα μακρύ λαιμό… = μάζες διαπλεκόμενων δεσμίδων μυικών ινών
    Στην κορυφή του βράχου, ο οποίος δεν ήταν τόσο ψηλός όσο ο απέναντι βράχος της Σκύλλας, βρισκόταν μια αγριοσυκιά =ή Σταφυλή
    Η ίδια η Χάρυβδη (φωνητικές χορδές) ήταν αόρατη…....όταν το στόμα ανοίξη δεν φαίνονται οι φωνητικές χορδές ή αλιώς Χάρυβδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 2)
    Οι στήλες του Ηρακλέους τότες, ήταν δύο? όντως στήλες ξηράς που ένωναν την Ευρώπη με την Αφρική και κρατούσαν τον παγωμένο Ωκεανό απέξω...για'αυτό και Ηράκλειες στήλες.
    Οι Άτλαντες φεύγωντας να επιβιβαστούν στα καράβια τους, τους ήρθε η φαεινή Ιδέα να κόψουν στη μέση της στήλες και να ανοίξουν μια μικρή υδροροή.....Ε..., αυτό ήταν.....το νερό ήταν αδύνατον να σταματήσουν οι Έλληνες, και σιγά-σιγά γέμιζε η λεκάνη της Μεσογείου...Φανταστήται την οικολογική καταστροφή της λεκάνης που η θερμοκρασία ήταν πάνω από 25-30 βαθμούς, να εισβάλουν σιγά και σταθερά τα παγωμένα νερά του Ωκεανού....!
    Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή όλων των εποχών....! στον πάτο της Μεσογείου φένοντε ακόμα χωριά, σπίτια με πηγάδια όπως τότε ήταν εγγαταλελημένα.....να μαρτυρούν το τραγικό παρελθόν....
    στην Βόρεια αφρική είχαν απομίνη μερικοί από δ'αυτούς τους Άτλαντες ζούσαν τώρα τελευταία στην Τύρο όπου ο Μέγας Αλέξανδρος τους σκότωσε μέχρι ενός αφορμή? επιδή δεν ειθελαν να παραδοθούν, Αιτία θανάτου? οι παλιές σκουριές των προγόνων τους με τους Έλληνες και το γεγονός της καταστροφής....!
    Σε εκείνο τον πόλεμο με τους Άτλαντες, "όλλοι οι υπόληποι Έλληνες συμπολεμιστές" έδωσαν τον ΤΙΤΛΟ στους Έλληνες της σημερινής Ελλάδος με πρωτοστάτες τους Αθηναίους του ΚΡΑΤΑΙΟΥ ή ΚΡΑΤΕΡΟΥ που στήν Δωρική διάλεκτο εκφράζεται GREAT και όλοι μαζί GREEKS, και ή ιδιέταιρή τους πατρίδα, δικαιωματικά ονομάζετε GREECE….!
    Και έκτοτε….., ο ψαλμός που μάς διαιώνησε ο Δαβίδ,
    “Αρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.
    Τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης;
    Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός, Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. H ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ είναι οντως χαμένη?
    Ψάχνουν οι άνθρωποι να βρουν την Ατλαντίδα εδώ και 12 χιλιετίες Υπάρχει, δέν υπάρχει...υπήρξε ποτέ άραγες...και αν ναί που?
    Δεν υπάρχει γραπτή πληροφορία ακριβής τοποθεσίας ή μάλον υπάρχει αλλά πρέπει να την απομυθοποιήσουμε, νά ακολουθήσουμε τού Αντισθένη τήν συμβουλή "Η τών ονομάτων επίσκεψης"
    ΑΤΛΑΝΤΙΣ... Α = πρωτογενές ενέργεια, Τ = τελειωμένο/ολοκληρωμένο προϊόν, Λ = υγρό στοιχείο για'αυτό έχουμε Λίμνη...
    Σαν ένας κωδικός τα τρία γράμματα μαζί, ΑΤΛ = Νερό εξ'ού και Ατλ-αντικός.
    Από της στήλες του Ηρακλέους ακρειβως απέναντι στην άλλη όχθη του Ωκεανού εύρίσκοντε οι ΑΝΤΙ-ΠΟΔΕΣ... ή Λακωνικά, ΑΝΤΙΣ ή ANDES Δωρικά.
    Η μεγαλύτερη σε μήκος οροσειρά του πλανήτη... Πάνω στο οροπέδιο τών Ανδεων, εύρίσκετε η μεγαλύτερη λήμνη “ΑΤΛ” της υδρογείου με πόσημο νερό σε 3,812 Μέτρα υψόμετρο όπου πάνω, πλέουν υπερωκεάνια....
    ΑΤΛ+ΑΝΤΙΣ = ΑΤΛΑΝΤIΣ ή Ατλαντίς, ή κοινώς Ιωνικά Ατλαντίδα....\
    ….Ήταν κάποτε μια πανέμορφη γη, εύφορη, πλούσια κι απροσπέλαστη, Δυο νησιά πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, που περιβάλλονταν από δαχτυλίδια γης και νερού, έτσι ώστε κανένας ξένος να μην μπορεί να φτάσει ως εκεί. Την έλεγαν Ατλαντίδα κι ανήκε στον θεό Ποσειδώνα, που φρόντιζε για το καλό της. Ο λαός, που ζούσε εκεί, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος. Όμως, παραστράτησε, έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών.
    Κάπως έτσι περιγράφει ο Πλάτων στον «Κριτία» τη χαμένη Ατλαντίδα. Και στον «Τίμαιο» προσθέτει πως ο σοφός Σόλων, όταν πήγε στην Αίγυπτο, έμαθε από τους ιερείς ότι οι Αθηναίοι, 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του, απέκρουσαν μια επίθεση των κατοίκων της Ατλαντίδας, που καταποντίστηκε έπειτα από έναν φοβερό σεισμό. Περίπου τότε σχηματίστηκε και το λεκανοπέδιο της Αθήνας”)
    Τώρα, ας φανταστούμε TA "Δύο νησιά μαζί" = Βόρεια και Νότια Αμερική….
    Tότε όντως η Αμερική ήταν δύο Νησιά, ο Ωκεανός ήτο πάνω από τη σημερινή στενή λωρίδα του Παναμά, Τι έγινε έκτοτε και ο Ατλαντικός με τον Ειρηνικό χώρισαν τα τσανάκια τους στο στενό του Παναμά και είνε όπως είναι σήμερα?
    “Ο λαός, ΛΕΕΙ που ζούσε εκεί στην Ατλαντίδα, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος….
    (τα πολλά νερά της λίμνης η γνώση και το κλίμα φέρουν πλούτο)
    Όμως, παραστράτησε, “λέει” ο λαός καί έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών”
    “Το πολύ χρήμα φέρει απληστία”
    Κάποια στιγμή, "ΛΕΕΙ" οί αλαζόνες πλέων Άτλαντες εισέβαλαν στη Μεσόγειο με σκοπό να κατακτήσουν όλους τους λαούς….
    Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Μεσόγειος τότε, ΔΕΝ ήταν θάλασσα όπως σήμερα αλλά, ήτο Λεκάνη πολλύ κάτω από τήν επιφάνεια του Ωκεανού, (Λεκάνη της Μεσογείου Ζώνης)
    Οι Άτλαντες που ό στρατός τους αριθμούσε 1.100.000 άνδρες περικύκλωσαν τήν λεκάνη της μεσογείου και από της δύο μεριές, Νότια από την Αφρική και βόρεια από την Ισπανία, και ρήμαζαν πολιτείες και χωριά....!
    Καθώς ο τρόμος κυριάρχησε παντού, η μια περιοχή μετά την άλλη εγκατέλειπαν τον αγώνα αφήνοντας μόνους τους κατοίκους της Αθήνας να τα βγάλουν πέρα με τον εχθρό. Λίγο ακόμη και η χώρα θα καταστρεφόταν. Όμως, οι πολεμιστές Αθηναίοι ( 20.000), όχι μόνον άντεξαν στην επίθεση των Ατλάντων αλλά κατάφεραν και να τους νικήσουν. Με μιαν αντεπίθεση διαρκείας, τους πήραν στο κυνήγι….(Αυτό είναι σωστό)
    Οπισθοχωρώντας όμως οι εν' απομείναντες Άτλαντες, έκαναν κάτι που δεν θα έκαναν ούτε οι σημερινοί Taliban....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΦΙΛΙΠΠΟΣ = ΦΙΛΟΣ του Ίππου? όλοι έτσι λένε....

    Εάν το Ίππος σημαίνει το άλογο …. τότε, θα έχουμε τις ακόλουθες ακατάλληλες σημασίες για τα παρακάτω όνοματα αντίστοιχα:
    Ύπαρχος = ο ΑΡΧΟΝ των Ίππων, Καλιππος = ο κάλλιστος Ίππος, Ξανθιππος = ο ξανθός Ίππος, Λεύκιππος = ο λευκός Ίππος, Χρύσιππος = ο χρυσός Ίππος, Ξανθίππη η ξανθιά
    Φοράδα
    ΊΠΠΟΣ = φυσική δύναμη Για’αυτό μετράμε την μηχανή μe Ιπποδύναμη (Ίππους) Ιπποπόταμος δεν εννωει ο Ίππος του ποταμού, αλλά το ζώο του ποταμού με υπερβολική δύναμη. Το άλογο ούτε Ιπππος είναι το όνομα του ούτε άλογο...Φόρχο το λένε...Από φορχος οι Εγλεζοι λένε αναγραματισμένα HORSE και εμείς
    σωστά λέμε FORHADA Φοράδα TO Αρχαίο όνομα Φίλων + Ίππος (δύναμη) = Φίλ-ιππος…. O Φίλων του Φίλωνος, Φίλων + Ίππος (δύναμη) = Φίλ-ιππος = Φίλιππος

    Φίλιππος = Βασιλικό όνομα με πολλύ Ισχύ από τον Βασιλικό οίκο του Φίλωνος...

    Ο Ιπποπόταμος (λέει) είναι το Λευκό* άλογο του Ποσειδώνα και της Δήμητρας
    *Λευκό = καθαρόαιμο, αμιγής, ενώ, το Άλογο που ξέρουμαι είναι αποτέλεσμα εργαστηρίου έχει στο αίμα του 40 διαφορετικά D.N.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Που άραγε νά είναι ο Άδης?
    ΆΔΩ = τραγουδώ ζωηρώς, σχολιάζω, συζητώ, ψάλλω, υμνώ,
    Πέρνω Άδεια
    Τα τέσσερα γράμματα κωδηκοποιημένα όπως είναι, ομολογούν Δημιουργεία που συνεχώς δημιουργεί......
    ΑΔΗΣ = Δημιούργημα του θεού από Α πρωτογενές ενέργεια που συνεχώς δημιουργεί όμως: που να εύρίσκετε αρaγες αυτή η δημιουργία?
    Μα που αλλού? εδώ στη ΓΗ, η ΓΗΣ μας είναι ο ΆΔΗΣ Η γης δημιούργησε ένα δενρο, το φύλο του δένδρου δημιουργεί και παράγει χλωροφύλη και κατ’επέκταση οξυγώνο…Ολόκληρος ο πλανήτης είναι μια δημιουργία που απαύστως δημιουργεί
    Επίσης επί μέρους Δημιουργία που δημιουργεί είναι και το ανθρώπινο σώμα, είμαστε ένας άδης έχουμε αδένες που δημιουργούν όταν οι αδένες μας σταματήσουν το αποτέλεσμα είναι φανερό
    ΆΔΩ = τραγουδώ ζωηρώς, σχολιάζω, συζητώ, ψάλλω, υμνώ,
    Πέρνω ΆΔΕΙΑ
    Εάν δεν ήμουν στον άδη, πώς θα τα έκανα όλα αυτά?

    Εδώ ακριβως έρχεται να πληρωθεί το ρηθέν
    «θα ελευθερώσο αυτούς από την εξουσία του ΆΔΟΥ (σώματος των) θα λυτρώσω αυτούς από τον ΘΑΝΑΤΟΝ» Ωησε,13:14 Ησαΐας 26:19
    Η ζωή που ζούμαι εδώ στην ΓΗ (Άδη) είναι Θανή, (Σημαιοφόρος Θεολόγος) μένει να κατανωησωμαι τί θα πει Θάνατος και Ανάσταση….!

    Όταν η ψυχή του ανθρώπου εξέλθει τους σώματος, ο άδης (σώμα) θά εκενωθει

    Κάτω κόσμος = η Γη γιατί ο απάνω είναι ο ουρανός
    Ταρταρος πάλη η ΓΗ διότι μόνο στη γη υπάρχει ΤΑΡ (πίσσα)

    Ας δούμε τα πράγματα λίγο από αλή οπτική γωνία.... Νεκρός τi θα πει?
    H αρχέα Ελληνική γραμματεία μας λεει ότι η απόστασης από το ανώτερο μέρος του ουρανού μέχρι τη γη ονομάζεται ΝΕΙΚΕΙ, επίσης παρομιάζει τον άνθρωπο με αυτό το γεγονός, το κεφάλι του ανθρώπου ως ο ουρανός και το σώμα με τα πόδια ως η γη που περπατάμε
    Tην απόσταση από το κεφάλι μέχρι το σώμα οι αρχαίο επίσης ονόμαζαν ΝΕΙΚΕΙ καί ΝΕΚ ο λαιμός.
    Από το ΝΕΙΚΕΙ ο ΝΕΚΥΣ η' ΝΕΚΡΟΣ δηλαδή απομεμακρισμενος από τον ουρανό από την αληθινή Ζωή.
    Eπομένως, Νεκροί = εμείς που είμαστε στον κάτω κόσμο (γιατί ο επάνω είναι ο ουρανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αλληλούϊα και Αμήν, είναι (λέει) Εβραϊκές λέξεις... Είναι όμως?

    Αλληλούϊα = Αλλ – 'Ιη – Λούϊα-Αλωή
    Αλλ από το Απόλλων.
    Παραφθορά του Απόλλων έχουμε Απάλλαχ Αραβικά, και Αλλάχ συντομογραφικά,
    Aκόμα λέμε “απόλαυση κα Απ-αλλάχ-τηκα
    Αλλ = από τον θεό ”Απόλλωνα”
    Ιη = να κατεύει εξ ουρανού να ενδυθούμαι
    Aπό το ‘Ιη το Ιμάτιο …
    και να φανερωθεί…. το γράμμα H (ήτα) σημαίνει τη φανέρωση…
    Λούϊα = η Αλωή = το Φωτοστέφανο που είναι και ο απώτερος στόχος του θρησκευόμενου…..
    Από εδώ και το Εγγλέζικο “Hallowed” Αγιασθήτω…..

    Ιησούς Χριστός, καί Αμήν,
    'Ιη ἡμῖν = Αμήν, 'Ιηε Φοίβε (Απόλλωνα) Ιησού Χριστέ, Ιητήρ ο Ιατρός, Επίσης, Ίημι = ρίχνω κάτι πάνω μου εξ'ου, και Ιμάτιο αλλά και ίημι = πέμπω,
    Ιησούς = Ιητήρ = θεραπευτής o Χριστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τσαρούχη
    Ο Βασιλιάς αλλιώς λέγεται και Καίσαρας ή ακόμα και Τσάρος, πώς θα πούμαι του Τσάρου το παπούτσι...?

    Τσαρούχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τσολιάς
    SOL "Δωρικά" λέγεται ο Ήλιος που βασιλεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, (Solar energy) λέμε...
    Σιός επίσης ο Θεός (Ήλιος) εξ'ού και Όσιος
    Ο στρατιώτης του θεού Ήλιου εδώ στη γή μπωρούμαι να πούμε, λέγετε ΣΟΛ-ΙΑΣ (Σολ-ιάς) αλλά επιδή η Ιωννική μας προφορά δεν το (δέχεται, σκέτο Σόλ) επεμβαίνεο τί? ό τσιτακισμός...
    ο Σολιάς γείνεται Τσολιάς
    Στά αρχαία Ελληνικά υπάρχει η λέξη "εἰσίτω"
    Άγεωμέτρητος μηδεὶς εἰσίτω καί ΙCΙΤΌ δωρικη γραφή
    Το Δωρικό ΙCΙΤΌ και τό όνομα SOL, μας δείνουν το επάγγελμα....
    SOL-ISITOR (solisitor) "ελέω θεού solicitor"
    Απορώ πως μερικοί λένε ότι το Τσολιάς βγαίνει από τήν τουρκική λέξη Τσόλι δηλαδή τί? Πουτανίτσα....δέν κατάλαβα...?
    Για όνομα του Θεού....
    Στον πόλεμο τα πράγματα άλαζαν με τους Τσολιάδες.
    Ήταν το εκλεκτότερο σώμα του Βασιλέως, και έπρεπε να τοποθετηθούν στην πρώτη γραμή όμως που? στήν ποιό ευαίσθητη ζώνη...σκορπιζαν το τρόμο στον εχθρό, με την παρουσία τους και μόνο....Με το ΆΕΡΑαααα...και μόνο, ο εχθρός τόβαζε στα πόδια πολλές φωρες...όμως το αέρα στη μάχη είναι λάθος, Αέρααααα είναι για το Ναυτικό τότε που είχαν πλοία με τα πανιά αυτό ακριβώς μαζί με την ευκήνησια των Ελληνικών πλοίων, ήταν η αιτία που οι Πέρσες έχασαν τη Ναυμαχία στη Σαλαμίνα,
    Γιά το Πεζικό ήταν ο Αλλαλαγμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΦΟΎΣΤΑ - Φουστανέλα,

    Όλοι οι λαογράφοι σχετικά με το όνομα φουστανέλα είναι όλοι λάθος,

    Φάως Φώς, Φαούστα ή Φούστα, Φωτεινή η Φουστανέλλα,...έχει πιέτες, διαφέρει από αυτή τήν μακρυά, μαύρη, μέχρι τον αστράγαλο τών γυναικών και άλλων ρασοφώρων κάθε πιέτα και ακτίνα του Ηλίου...

    Η προέλευση της ονομασίας σύμφωνα με την θεογονία των ορφικών είναι από τον χρόνο που θέτουν ως αρχή των πάντων,
    Ο πας, η πάσα, το παν, παράγουν την πύξ πυγμή του χεριού,
    Αρχαία Δωρική φαουστ = γροθιά που μέσα σε αυτήν φυλάσσονται τα πάντα ή αλλιώς πέντε, που συνιστούν τον Χρόνο Χέρι δηλαδή, οι αιώνες, τα έτη, οι ημέρες, οι ώρες, τα δευτερόλεπτα.
    Η ρίζα του Χρόνου-Χεριού είναι η Χείρ που έχει την έννοια του άπτεσθαι, δράττεσθαι, λαμβάνειν, πιάνειν Ετσι οι άνθρωποι, με τον ανθρωπομορφισμό που χαρακτηρίζει τους θεούς που επινοούν, φαντάστηκαν τον αγέραστο Χρόνο ως πελώριο χέρι που αγκαλιάζει, περιλαμβάνει και καταλύει μες την πυγμή του, τα πάντα....!
    Έτσι ακρειβως φαντάστηκαν "σαν μια φαουστ.φαουστα, φούστα" οι Αρχαίοι υμών πρωγόνοι και το ένδυμα που πρέπει να περιβάλει το ανθρώπινο σώμα στη γη από πάνω μέχρι κάτω,σαν μια φούστα
    Για'αυτό σήμερα βλέπουμαι Ιερωμένους όλων των θρησκειών σε όλο τον κόσμο με μακρυές μαύρες ενδυμασίες να περιβάλουν το σωματους πατόκορφα σαν μια Δυνατή ΦΑΟΥΣΤ (γροθιά) που περικλείει τα πάντα αλλά καί μερικούς βαθειά θρησκευώμενους κυρίως γυναίκες με καλυμένο ακόμα και το πρόσωπο...ωστόσο, η Φούστα του Τσολιά πρέπει να είναι λευκή όπως το Ηλιακό Φως καί να μη μπερδεύεται.....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜYΘΟΣ
    Υπάρχουν Μύθοι που σήμερα μας φέρνουν σε δύσκολη θέση όπως οι Έρωτες τών Θεών, Όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμαι καί να αποκαταστήσουμε στήν ουσία, αλλά και στην πράξη, την ένοια της λέξης Μύθος, Μύθος = ο λόγος όσον καιρό είναι κλεισμένος μέσα στα κεφάλια μας...(ΌΧΙ ο γραπτός λόγος) από Μύς ο Μύθος (όσο είναι ερμητικά κλεισμένος με "μύες" στο μυιαλό μας...Αμύθητα Πλούτη = πλούτη που δεν εξέφυγαν από τους μύες του μυιαλού... Πλούτη πού δέν ειπώθηκαν... Έρωτας από την άλλη μεριά = Έλξης....Ο πρώτος έρωτας του ανθρώπου εδώ στη γή ήτο μέ τήν γη του
    Η έλξη αυτή είναι τόσο δυνατή που από τήν αντίθετη άκρη φτάνη στο θάνατο... για'αυτό ακόμα στην Κρήτη "αλληλοσκοτώνονται" (Όχι τόσο συχνά σήμερα ευτυχώς) για μισό μέτρο χωράφι...είναι "Χούϊ" που αποκτήσαμε εδώ στη χωμάτινη γή. "Πρώτα η Ψυχή, και μετά το Χούϊ"

    Μύθος όσο καιρό είναι κλεισμένος στο Μυιαλό μας.... τόν δηλώνει Δηλώσσα (γλώσσα) μας, και τον διηγείται ή "BOOΚA" Μπούκα μας, και φυσικά...τον γράφομαι που αλλού? στο ΒΟΟΚ
    Βιβλίο από ΌΛΒΙΟΣ ('Ολβιος Βίος) ΌΛΒΙΟΣ = Ευτυχής = αυτός που έχει διαβάση πολλά βιβλία ο εγγράμματος, Ευτυχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σάββατο λέει είναι Δευραική (Εβραϊκή) λέξη έτσι μας λένε...Όμως, Ο "Joseph Yahouda" Δευραίος διανοούμενος μας λέει ότι, THE HEBREW IS GREEK τα Δευραικά είναι Ελληνικά ποιό από τα δύο είναι σωστό?
    Να δουμαι?
    Ένα άλλο πρωσωνύμιο του Υψίστου είναι ΣΑΒΒΑΣ (Σαββάς) και σκέτο ΑΒΒΑΣ, από το ΣΑΒΒΑΣ το Σάββατο και η Savvana και από το ΑΒΒΑΣ το ABBAEION
    Έπίσης, από to Δωρικo ABBAS (Αμπάς Ιωννικά) και το Άρμα ο ΆΡΑ-ΒΒΑΣ (Aραμπάς Ιωννικά), "Αραμπάς περνά.....Σκόνη γείνεται."
    KAI Τώρα τα Δευραικά είναι Ελληνικά ή τα Ελληνικά Δευρέικα?
    Ζωντανή μαρτυρία είναι και η Πρώτη συναγωγή του Σύμπαντος κόσμου που ευρίσκεται που? Στα Χανιά ως Μουσείο τώρα πλέων ανοιχτή καθημερινώς...από "ΖΕΥΣ" ΙΔΑΙΟΣ ο Ιουδαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΥΖΩΝΟΣ ο Τσολιάς ΌΧΙ επειδή φοράει όμορφη Ζώνη ή είναι ωραία Ζωσμένος (αυτά είναι αστειότητες) Εύζωνος επιδή τοποθετήται στήν ποιό ευαίσθητη ΖΩΝΗ τής πρώτης γραμμής τής Μάχης....Η παρουσία του και μόνο την ώρα που πρέπει, πανικοβάλει τον Εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μήπως ξέρει κάποιος:
    Τα παιδιά του ΖΕΥ τού ΙΔΑΙΟΥ δηλαδή τού Ζευ-ιδαίου ή Ζεβεδαίου πιον είχανε Πατέρα?
    Γιατί μας λένε Ζεβεδαίος είναι όνομα Ιουδαϊκό/Δευραϊκό...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Είναι το Τσιφτετέλι Ελληνικό, Γιά νά δούμε...?
    Το τσιφτετέλι στήν Αρχαία εποχή ήτο παραδοσιακός χορός σε διάφορα Διονυσιακά πανυγύρια υπό την επιρία κρασιού.
    Χορευόταν κυκλικά στη μέση όπου οι χορευτές κινούσαν και γύριζαν κυκλικά κυρίως τους γοφούς
    Αναφορά γίνεται σέ 15 στίχους όπου ο Αριστοφάνης περιπαίζει τον Εύπολη ότι έβαλε στην κωμωδία του "Μαρίκας" μια μεθυσμένη γρά, μόνο και μόνο για να χορέψη ένα "Κόρδακα"

    ...Εύπολης μέν τον Μαρικάν πρώτιστoν παρείλκυσεν....προσθείς αυτών γραύν μεθύστην του Κορδάκος Είνεχ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Έλληνας είναι θνητός θεός, παῖς της γής και του Αστερόεντος ουρανού.... και ο θεός είναι Ά'θάνατος ΕΛΛΗΝΑΣ
    'Αυτό είναι αλήθεια.....
    ΌΛΥΜΠΟΣ είναι ο Ολόλαμπος ουρανός...
    Στην Ελλάδα ο όλυμπος είναι μικρογραφία του ολόλαμπου ουρανού του αστερόεντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΡΙΔΑ
    Αρίδα = Το πόδι, το κάτω άκρον το μακρύ πόδι, η έκταση του ποδιού από τον γοφό μέχρι το πέλμα (Ψιλαρίδω) Όμως γιατί τα πόδια τα λένε Αρίδες?
    Γιατί (λέει) ανθρώπινα πόδια περπάτησαν στον ΑΡΗ
    Γώ, Γά, Γή, = ΓΗ
    Από ΆΡΗΣ + ΓΩ η γνωστή μας ΑΡΓΩ
    Άρης + Μήνη (φεγγάρι) η AΡΗMHNIA ή Αρμενία όπως την ξέρουμε
    Αρμένικη ΒYΖΙΤΑ (λέει) μας έκανε αυτός....γιατί το λέμε? Το λέμε διότι οι Αργωναύτες περνώντας από τον Άρη, πηγαίνωντας στη Μήνη, και από εκεί στη ΓΗ, προσγηώθηκαν στά ΑΡΑΡΑΤΑ όρη, (Άρατος έγεινες?) Αρμένικη βύζιτα διότι οί ελθόντες από τον Άρη και Μήνη στη Γή (αρμένηδες) δεν γύρισαν πίσω ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ένα καράβι ΑΡΜΕΝΙΖΕ στη μέση του πελάγου....
    Aπό... Αιθήρ καί Ναύς, η γνωστή μας Αθηρ-ναύς ή αλλιώς Η θεά Αθηνά.....Θεά δέ, από το Θέω....
    Ιάσων ή Ιησούς...?
    Αυραάμ = Αβραάμ... = η αύρα τού θεού Ήλιου στήν ΜΑΑΜ = τήν δεύτερη μας Μάνα γή.
    Όι Εγγλέζοι ακόμα προσφωνούν τη Βασίλισα τους, "Μαάμ"
    Yes μαάμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πέλ-αγος = πέλαγος, πρώτον το Διάστημα, και δεύτερον η θάλασσα...
    Συμπληγάδες πέτρες = ή ζώνη αστεροϊδών
    Τέρρα, Τεροία, Τροία, = η Γή,
    Λερναία Ύδρα = Η ελληνική Γλώσσα και τα Υβρίδια της (διάλεκτοι)
    LEARN = Μάθηση.
    Ή γλώσσα είναι Ζωντανός οργανισμός και φυσικά εξελήσετε δεν νεκρώνει ΠΟΤΈ.....
    Όμήρησα = Συνάντησα,
    Όμηρος = Σημείον αναφωράς όλων των διαλέκτων της Ελληνικής γλώσσης
    Ο Όμηρος μεταφορικά καλείται Όμαυδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τολμήσω να φέρω έναν ταπεινό αντίλογο σε μια σημαντική λεπτομέρεια: δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ζωντανός οργανισμός, καθώς δεν αποτελείται από οργανική ή ανόργανη ύλη ούτε διέπεται από τους γνωστούς τουλάχιστον φυσικούς νόμους. Είναι ζωντανή, αλλά πάντα με τη μεταφορική έννοια, ζωντανή εφόσον ομιλείται (από τους ομιλητές της, όχι μόνη της) επι αιώνες σχεδόν αναλλοίωτη... Ζωντανός οργανισμός πώς θα μπορούσε;

      Διαγραφή
    2. Se know me...Συγνώμη....έχεται δίκιο.

      Από την άλλη μεριά Ζωντανός είναι ο λόγος του θεού.... .ο μονογενής ΛΟΓΟΣ του θεού, "Ο ΩΝ" Εμείς ήμαστε οι υπηρέτες/Δούλοι του θεού που μεταλαμπαδίζουμαι αυτόν τον λόγο.... που δεν είναι άλλος από την Ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα μας ένας είναι ο λόγος του θεού...καί είναι ορατά τα σημάδια τής συνεχούς εξελίξεως... Σαφώς αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν γλώσσες μόνο διάλεκτοι υπάρχουν....

      Διαγραφή
    3. Ζωή από ΖΕΥΣ = ο Ήλιος = Φώς εδώ στη γή, Βιώνουμε δεν ζούμε... ο Βίος είναι σχετικά βραχύς και θε έρθει η ώρα που θα Αποβιώσουμε Η Ζωή (λέει) είναι αλλού,

      Διαγραφή
    4. ΓΑ-Β-ΡΑ-ΗΛ = Γαβριήλ
      Γα = Γή, Β = Δεύτερη, ΡΑ = ακτίνες φωτός (rays) ΗΛ = Ήλιος, επομένως...Γαγριήλ = οι Ακτίνες φωτός (ο θεός) στήν δεύτερη μας γή...εν τούτοις, τί έγεινε άραγες η πρώτη μας μάνα γή"?
      Αυτό το μαρτυρεί το λεγόμενο "Αστέρι" της Βεργίνας...βλέπουμαι έναν κυριολεκτικά εκτινασόμενο πλανήτη στο Διάστημα να γείνεται σκόνη....

      Διαγραφή
  41. 'Εν Τούτω Νίκα
    Τί όμως στην πραγματικότητα αλλά και στην ουσία ήταν αυτό το "Τούτο" που είδε ο Κωνσταντίνος?
    Όπως πιό πάνω είπαμε ο Ιησούς ήταν όντως ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ, τί είναι αυτό?
    Τα νάζια του Ιησού ήταν η μόρφωση του, η εύγλωτία του, η αγάπη του γιά τα Θεία... η εμπιστοσύνη που ενέπνεαι στους ανθρώπους, η αθωώτητα του πρωσοπου του.....
    Οι άνθρωποι τον πίστευαν (ειδικά τα χαμηλά στρώματα του λαού)
    Την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου 300 χιλιάδες οί Χριστιανοί αριθμούσαν στην αυτοκρατορία όμως, 300 χιλιάδες ήταν καί οι σκλάβοι στήν επικράτεια...επί 300 χρόνια αυτοί οι άνθρωποι μάζευαν χρήματα..... πρωτο-στάτης ο Παύλος από την πρώτη ημέρα και ο πρώτος ταμίας ο Ιούδας ....
    Βεβαίως Βεβαίως, για καλό κοινό σκοπό τα μάζευαν....και ήρθε η ώρα να πιάσουν τόπο...
    ΈΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ = το τριακοσίων ετών πουγγί των Χριστιανών-σκλάβων.
    Ο Κωνσταντίνος για να γίνει Μονοκράτορας χρειαζόταν χρήματα πολλά... και ο πόλεμος ήταν η μόνη λύση....εκεί έγεινε μια ανταλαγη, άνταλάχτηκαν τα χρήματα με την ελευθερία καί ανεξηθρησκεία.....
    Έκτοτε έζησαν αυτοί καλά, και εμείς,....... χειρότερα
    διότι όπως είπε ο ίδιος ό Ιησούς,
    "ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν"
    Γιατί όμως Μάχαιραν ο Ιησούς και ΌΧΙ ειρήνη? Ιδού η απορία....
    "Στας ημέρας του" ο Ιησούς όντως έβλεπε την Ρώμη σάν μιά δεύτερη ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ έτοιμη για μεγάλη καταστροφή της ανθρωπότητας όπως οι Άτλαντες....έπρεπε λοιπών πάση θυσία να σταματήση αυτή η επερχόμενη καστροφή...πως όμως κατά μέτωπο? ούτε μία στό δυσεκατομύριο....
    'Έπρεπε να ανατραπούν οι αξίες που στηρίζουν μιά αυτοκρατορία....

    ΠΧ, ο πλούτος: "είναι πιο εύκολο να πέραση η καμίλα (χοντρή τριχιά) από το μάτι της βελόνας παρά ο πλούσιος στον παράδεισο....(δεν δουλεύω)

    "εάν καπιος σου δώσει ένα χαστούκι γύρισε και το άλλο μάγουλο....(Κάτω τα όπλα,)

    "Μακάριοι οι πτωχοί τώ πνεύματι" (Εισαγωγή της Α'γραμματοσύνης)

    Και πάνω από ολλα οί Τέχνες ..

    Σε αυτές τής τέσσερεις αξίες στηρείζεται κάθε κράτος κάθε αυτοκρατορία, κάθε Βασιλεία ανατρέπωντας της αξίες αυτές, ανατρέπετε το κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τί κοινό μπορεί να έχει τό Ωσαννά, με το Σανό που τρώνε τα ζώα..ή καλύτερα, τί θά πεί Ωσαννά...βεβαίως το λέμε ώς ιαχή επαίνου όμως, ποια η έννοια?
    Για να το καταλάβουμε πρέπει να το γράψουμε σωστά....
    Ω...! Σαννά, ό έν τοίς υψίστοις...!
    ...Άλλο προσωνύμιο του Δημιουργού είναι ΣΑΝΝΑΣ από εδώ οι εγγλέζοι λένε SUNDAY, (Κυριακή)
    Επίσης, SANITARY = υγειονομικό…. σχετικά με τις συνθήκες που επηρεάζουν την υγιεινή και την υγεία, ιδίως την παροχή εγκαταστάσεων αποχέτευσης και καθαρού πόσιμου νερού
    Από Συννάς το SUNIO και Σούνιο Ιωννικά όμως και ο Σουνίτης και ο Σιήτης αλλά, και ο ΣαΤανάς.... εδώ μπαίνει μπρωστά το Τ (τέλος) και μπλοκάρει τήν συμπαντική ενέργεια που διαρκώς λαμβάνει το ανθρώπινο μυιαλό....και το εμποδίζει κυριολεκτικά να λειτουργεί...
    Σαννάς ο θεός Ήλιος όπου ξερένει το Σανό που απλώνουμε...
    Ακόμα ένα προσωνύμιο του θεού είναι PASTOR ΠΑΣΤΟΡΑΣ Ιωννικά, από εδώ, ο Παστουρμάς, παστρεύω, (καθαρίζω) και η παστρικιά…. Pasteurised το γάλα, αλλά και Pastures (βοσκοτόπια)
    και οι Καθολικοί έχουν τίτλο κληρικού PASTOR ΠΑΣΤΟΡΑΣ ώς ό Ποιμένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο Κύριος Σαρτζετάκης Πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας κάπου/κάποτε είχε πεί δημοσίως ότι:
    "Ο Έλληνας είναι Α'νάδελφος" δεν εχουμε (λέει) αδελφό..εδώ στη γη, αν και μια συγγένια την έχουμε από τήν Μητέρα μου, ο άνθρωπος αυτός σωστά είπε όμως, πολλυ αμφιβάλω εάν στήν ουσία ήξερε τί έλεγε....δηλαδή το σωστό νομα.
    'Εχουμαι πει ότι, ακόμα και στην εποχή του Παύλου, υπήρχαν δύο τύποι ανθρώπων στη γή, Οι ΈΛΛΗΝΕΣ και οι Βάρβαροι..
    Έλληνες = διπλά φωτησμένοι, καληεργημένοι, εγγράμματοι άνθρωποι... καί Βάρβαροι = τελείως αγράματοι....ας βάλουμαι τόν Σωκράτη και ένα Αβοριγενή τής Αυστραλίας της εποχής του πιος ήταν ο Βάρβαρος ό αγράμματος?
    Ως άνθρωποι και οι δύο είχαν το ίδιο κύρος και απετούσαν τον ίδιο σεβασμό όμως, πιος δεν ήξερε ανάγνωση?
    Όντως όταν ήρθαμε εδώ στήν Τερροία (Τροία) που ζούμαι δεν είχαμε αδελφό.....και μεχρη την εποχή του Ιησού ίσως... αποκτήσαμε όμως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Λέμε αυτή η γλώσσα είναι Ελληνική, εκείνη Εγγλέζικη, ή άλλη Ρωσική, καί ή παρ'άλλη Ιταλική.... Τίποτα από όλα αυτά.... Ή δηλώσσα (δηλώνει τη σκέψη μας = γλώσσα) σαφώς είναι μία καί ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    ‘Oλοι ομιλούμε Ελληνικά και μερικοί προ - Ομηρικές διαλέκτους όπως οι Τούρκοι και οί Ρώσοι, οί Ιταλοί την Παλιά Αθηναϊκή διάλεκτο, 900 ΠΧ, "EL - ATIN" = λάτιν = ο Αθηναίος.
    Και οι Εγγλέζοι = κασίγνητοι αδελφοί με τους Δωριείς.
    Έχουμε 7 έως 8 αλφάβητα όπως, Κρητικό, Λατινικό, Αττικό, Βοιωτίας, ή μαλον 15 θά είναι? όμως πολύ λίγο διαφέρει το ένα από το άλλο σιμιωτέον ότι, όλα αυτά είναι φτιαγμένα και γραμένα στην σημερινή μας Ελλάδα..Λαός χωρείς αλφάβητο πως μπωρει να έχει δική του ξεχωριστή γλώσσα?
    Μερικά παραδείγματα...
    Στην Κρήτη υπάρχει μια αρχέα πολιτεία ή ΣΥΊΑ...σήμερα λέμε Σούγια, 30 χρόνια μου πείρε να βρώ από που προέρχετε αυτή η λέξη....Όλες οι εγκυκλοπέδιες λένε από το ΣYΣ προ-έρχεται = Χοίρος/γουρούνι... Αν είναι δυνατόν...!
    Στη Ρωσική MONO βρήκα μια λέξη που την θυμόμουνα μικρός με τους Σοβιετικούς...ΣΟΥΓΙΟΥΖ (Soyuz) που στη διάλεκτο τους εννωεί ΕΝΩΣΗ... πάμε πάλι πίσω στην Κρήτη, ακόμα και στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου... στην Κρήτη υπήρxε μια ένωση η "ένωση τών Ορείων" όπου είχε σύναψη συμφωνία με την κυβέρνσηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο και αγόραζε σιτάρι και αλλά προϊόντα ατελώς. Η έδρα αυτηνής της ενώσεως ήταν η Συία πόλης / Λιμάνι... όπου καί ξεφόρτωναν τα εισαγώμενα....
    Άλλο τώρα...
    Οι Εγγλέζοι λένε "ILL" = άρρωστος, Ill in mind = άρρωστος στο μυιαλο. εμείς δεν λέμε ILL, ή μήπως Ναί...!
    Έάν προθέσουμε τη λέξη ΉΘΟΣ μετά από τη λέξη ILL, έχουμε "ILL στο Ήθος" = Ηλίθιος....
    Πενσέω παλιά λατινικά της εποχής του Κρητικού ΙΔΟΜΕΝΈΑ (τρωικός πόλεμος) = Σκέπτομαι εμείς λέμε πενσέω? ΌΧΙ.., λέμε όμως ΠEΝΘΕΡΑ…. ώς το πρώτο μέλημα της Νύμφης στην οικογένεια του γμπρού να σκέπτεται την πενθερά της Πάνω από ολλα, όπως λέει καί μια μαντινάδα στην Κρήτη: Από TH μάνα στη ΚΟΡΗ νύφη..
    "Νύφη στο σπίτι που θα πας, σ'ανώγεια και κατώγια, την πεθερά σου να'αγαπάς και να'άxεις λίγα ΛΟΓΙΑ…"
    Μια λέξη πρό-Ομηρική....Κογιούν (koyun) Δωρικα = Πρόβατο...Λέμε Κογιούν σήμερα το Πρόβατο?
    ΌΧΙ, οι Τούρκοι ώμως λένε Koyun το πρόβατο έτσι Δωρικά…. και εμείς έχουμε Επώνυμο Κούγιας = Ποιμένας προβάτων
    Αυτά μερικά παραδείγματα έτσι για προθέρμανση.....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γιατί άραγες ονομάζουν στήν Κρήτη "ΜΡΤΙΑ" όλα τα οικόσιτα ζώα όπως Αγελάδα, Κατσίκα, Προβατίνα, Άλογο αυτά τέλως πάντων που οι χωρικοί έχουν στο σχοινί...γιατί....?
    Διότι (λέει) πέρασαν και αυτά από τον MARS δωρικά καί ΑΡΗΣ Ιωννικά....δέν υπάρχει απόδειξη ότι αυτά τα ζώα είναι γήινα.....δεν υπάρχουν στη φύση στην άγρια πανίδα.... Αλλού τα συναντάμε ώς τα ζώα της κυβωτούς του Νώε... αυτouνού δηλαδή που Ενόησε την επερχόμενη "ίσως" καταστροφή, και την έκανε.....έβαλε (λέει) ο Νώε ένα ζευγάρι από όλα τα ζώα που υπάρχουν στη γη, μέσα στη κυβωτό του όμως, αυτό είναι φυσιολογικά αδύνατο...πάνω από τέσσερα εκκατομύρια έντομα υπάρχουν ακόμα στη γη, Πώς τα μάζεψε όλλα αυτά?
    Πολλά από αυτά, Αρσενικό από το θυληκό διαφέρουν σέ χρώμα και μέγεθος...που ήξερε τί τρώνε το κάθε ένα από αυτά?
    Όμως μάς το διευκρινίζει και η λέξη Γίγαντας...
    Τό Λεοντάρι είναι Γίγαντας πρωστα στην οικόσιτη γάτα μας...
    Γίγαντας = Γήινο και μεγαλύτερο...ΌΧΙ εισαγόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: "ΜΑΡΤΙΑ" όλα τα οικόσιτα ζώα στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σαββάς ο θεός, και Αββάς και Ραββάς επίσης...ΡΑ=φώς/ακτίνες φωτός, ΒΒ = Τύρβη διπλή, πολύς θόρυβος και Ας, = ο παράγων το φως από άλφα ενέργεια καθαρή ατομική...
    Από Ραββάς ο Ραββίνος = διδάσκαλος αλλά και τό Ραββασάκι
    Καλό....? εάν ναι, γιατί ο Δευραίος λέει Ραββί είναι δευραικη λέξη?
    Όμως και τά Β-Ραβεία δικαιωματικά πρέπει να δώσει ο Ραββάς δίδακαλος αλλά και ΒΡΑΒΟ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Από πού βγαίνει ή λέξη "ΙΧΘΥΣ"? σίγουρα δέν βγαίνει από το Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ...Αυτό τού το κολήσανε....επιδή ο Ιησούς γεννήθηκε τήν εποχής των Ιχθύων. Πριν την εποχή των Ιχθύων ήτο η εποχή του Κριού πρήν τήν εποχή του Κριού ήτο η εποχή
    του Ταύρου, σήμερα σταδιακά μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου...Κάθε εποχή και ένας μεγάλος άνδρας αναδύεται...στη Γή. Στους ΙΧΘΥΣ ο Ιησούς, σε αυτήν του Κριού, ο Μέγας Αλέξανδρος (για'αυτό τον βλέπουμαι Κερασοφόρο στα νομιζματα) στην εποχή του Ταύρου γεννήθηκε ο Μήνωας, (Μηνωική εποχή) ο Μωησής γεννήθηκε ακρειβως στη μέση μεταξύ Ταύρου και Κριού.. από εδώ καταλαβαίνουμε πόσα χρόνια έχουν περάσει από την γέννηση του κάθε ενός έξ αυτών.
    Από τήν άλλη μεριά, το όνομα είναι ΑΣΠΑΡΙΑ όχι ΠΣΑΡΙΑ (ψάρια)
    Το όνομα Ψάρι είναι αναγραμματισμένο από το ΑΣΠΑΡΙ (δεν ξέρω γιατί) όμως, Ασπάρι είναι το Καμάκι, οι Εγγλέζοι το λένε SPEAR επίσης έχουμαι το ΑΣΠΑΡΑΓΓΙ (asparagus) που ομοιάζει με ΑΣΠΑΡΙ ή spear καθώς επίσης, όταν τρυπήσης το Ασπάρι με ψαροτούφεκο η άλλο spear, το Ασπάρι ά-σπαράζει (σπαράζει)
    Οί Έλληνες της κάτω Ιταλίας δεν ξέρουν τί είναι Ψάρι....Ασπάρι το λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον ο ιχθύς χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο, ως συντομογραφία κατά την εποχή των διωγμών των χριστιανών δεν νομίζω κάποιος να το θεωρεί πρόταση για την προέλευση της λέξης (άλλο ετυμολογία άλλο χρήση). Ο αναγραμματισμός ασπάρια>ψάρια είναι σχετικά εύκολος να τον φανταστεί κανείς... Επέκταση της σημασίας (διεύρυνση του μέσου), σημασιολογική μεταβολή (χρησιμοποιούμε ασπάρια για να πιάσουμε ιχθύες, πιάνουμε τελικά ασπάρια εννοώντας πιάνουμε ιχθύες) όπως λέμε π.χ. να πιώ δυο ποτηράκια (εννοώντας δυο ποτηράκια κρασί)... Φωνολογικά η εξήγηση είναι ότι το ΣΠ προφέρεται δυσκολότερα από το ΠΣ (Π= έκρωτο= ένας χρόνος, Σ= εξακολουθητικό τριβόμενο= δύο χρόνοι, πιο δύσκολα διακόπτεις ένα εξακολουθητικό και πιο εύκολα συμπληρώνεις ένα έκρωτο... Το έκρωτο δημιουργεί "κρότο" μόλις το εκφέρουμε, χρειάζεται επομένως ένα εξακολουθητικό να "πιάσει" τον κρότο και να τον οδηγήσει σαν μουσική. Ο εγκέφαλος τεμπελιάζει, προτιμάει γλωσσικά πάντα την εύκολη οδό ειδικά στις λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά..

      Διαγραφή
  50. Χρησιμοποιούμε α-σπάρια για να πιάσουμε ΙΧΘΥΣ...
    Πάρα πολύ σωστά το είπατε....
    Τότε τά γράμματα "ΙΧΘΥΣ" μας δίνουν το σύνολο των ιδιοτήτων των Α-σπαριών ΠΧ, Ιώτα = είναι το σώμα τους φταγμένο από αμφίδρωμη ενέργεια, το Χί, μας δηλώνει ότι ευρίσκονται στη χθώνα γή , Θ-ήταν = στη Θάλασσα, το Ύψιλον ότι δεν είναι ένα και δύο αλλά, πάρα πολλά συσωρευμένα στο νερό...και το Σίγμα ότι έχουν σώμα και κινούνται, Πάντως το ΙΧΘΥΣ εδώθηκε στον Ιησού μετά τήν αναγνώρηση του, ΌΧΙ επιδή ήτο Υιός θεού διότι.... όλοι ήμαστε αλλά, ώς κάπιος μεγάλος τέλως πάντων αναγνωρισμένος της ανθρωπότητος ό οποίος γεννήθηκε στην εποχή των ΙΧΘΥΩΝ όπως ο ο προκάτοχός του ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην εποχή του Κριού καί ώς εκ τούτου, τον βλέπουμε με κέρατα κριού στα νομίσματα της εποχής του, επίσης ο Μίνωας στην εποχή του Ταύρου με σήμα κατατεθέν την Ταυροκεφαλή και τον Μινώταυρο...(ΜΙΝΩΙΚΗ εποχή)
    Ό φαινομενικός Μινώταυρος ήτο ο Ταύρος, Ο φυσικός ο πραγματικός Μινώταυρος ήτο ο ίδιος ο Μίνωας καί ο κάθε Μίνωας σε αυτήν την εποχή του Ταύρου, επίσης ο Λαβύρυθος φαινομενικά ήταν αυτός που μας έχουν μάθει γιατί ο πραγματικός όπου έτρωγε νέους και νέες, ή εάν καπιος βρησκοταν εκεί για λάθος αιτία τον έτρωγε η μαρμάγγα, ο Βασιλιάς.... γεινόταν δούλος, δεν έφευγε από εκεί ζωντανός....όπως ακόμα λέμε ότι η Μέδια = ή Γή έτρωγε καί τρώει τα παιδιά της αφού τα γενάει = ο άνθρωπος = παιδί της γης και του ουρανού, όταν πεθάνη, ή γή πάλη τόν τρώει....
    'Έχω την εντύπωση ότι, ΙΧΘΥΣ καθιερώθηκε μετά την πρώτη οικουμενική σύνοδο ή μετά τον Κωνσταντίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ναός τού 'Αμμωνος στή Σίβα Αιγύπτου,
    Τό σωστό προσωνύμιο του θεού είναι ΆΜΜΩΜΟΣ ΖΕΥΣ
    Ο ζεύς χωρείς Μώμμο χωρείς σημάδι, όπως και στην Κνωσσό (Μινωική εποχή) έτσι και στή Σίβα στόν ναό του Διός, οπιος έτυχε να περνάει από εκεί ασυνόδευτος η έτυχε να ξεπαίσει εκεί κατά λάθος, ή φιλοξενεία που του επεφύλασαν οι Ιεροίς του Ναού ήταν θάνατος.
    Τον έσφαζαν, τά εντόσθια ετοποθετούντο στο θυσιαστήριο, και το σώμα πετούσαν στον γρεμό μέσα στούς Παπύρους,
    προϊόν τής σύψης ήταν το αέριο που σήμερα λέμε Αμμωνία,
    Αμμωνία από τον ναό του 'Αμμώμου ΔΙΟΣ
    Εκεί θυσιαζώντουσαν Ζώα ως επί το πλείστον Ταύροι χωρείς το παραμικρό σημάδι/Μώμμο
    Ammoon, λένε σήμερα οι κάτοικοι τής εκεί περιοχής καί... Μαmmoon = Κύριο όνομα ανθρώπου = ο θεός Άμμων στη γή,
    Μά ή και σκέτο Μ = Γή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Είπατε ότι, ο εγκέφαλος τεμπελιάζει....
    Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ο εγγεφαλος που τεμπελιάζει όσο τά Φωνήεντα πού εναλλάσσονται μεταξύ τους όπως και τα άφωνα εναλλάσσονται μεταξύ τους...
    Όπως ας πούμε: Λέγω και Λέρω = το ίδιο πράγμα... για'αυτό και λέμε "Λέρα" ....αυτός είναι μιά Λέρα....' Α...πά πά πά πά... δηλαδή, δεν κρατάει το στόμα του κλειστό, ότι ακούει πάει και τό λέει ανακατωσιάρης... Μακρυά....! Το Τ-αύ με το Σ-ίγμα εναλλάσσονται όπως, Θάλαττα και Θάλασσα, το 'Α-λφα με το Ο-μικρον ΟΛΛΑ Ιωννικά καί ALL Δωρικά, Θαρασσινό νερό στην Κρήτη, Θαλασσινό στην υπόλοιπη Ελλάδα... από το Λέρω έχουμε "ΛΕΡΙ" στην Κρήτη = Κουδούνι ζώου = σου λέγει (όταν κουδουνίζει) που ακρειβως είναι το Ζώο που το φωρεί όπως και στα άλλα ζώα, τή θέση του αρχηγού τους ώστε να μήν χάνωνται μεταξύ τους....
    Κήπος λέμε εμείς όμως, κανονικά είναι Κάπος και Κάπας ο Κηπουρός. Κάπος = καπέλο στο χώμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση πως το σύμβολο του ιχθύος έχει βρεθεί χαραγμένο σε κατακόμβες του 1ου-2ου αι. μ.Χ. οπότε μάλλον υπάρχει νωρίτερα από την πρωτοβυζαντινή περίοδο.. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα αφορά ένα αποκωδικοποιήσιμο σύμβολο και όχι την ετυμολόγηση της λέξης όπως αναλύσατε.
      Δεν είχα ποτέ σκεφτεί την προέλευση της λέξης Αμμωνία, αν και φωνολογικά προφανής!
      Όσο για τα φωνήεντα, και σε αναλογία με ο σχόλιο για την γλώσσα ως ζωντανό οργανισμό, δεν θα έλεγα ότι τα φωνήεντα εναλάσσονται (όχι από μόνα τους) αλλά μάλλον ο άνθρωπος τα εναλλάσσει (υποσυνείδητα ή ενσυνείδητα) η γλώσσα δεν υπάρχει αν δεν την μιλάει κάποιος, εξ ου και οι νεκρές γλώσσες που μαρτυρούνται μόνο από γραπτά μνημεία, αν υπάρχουν... Θα επιμείνω, σθεναρά τολμώ να πω, πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι αυτός που "τεμπελιάζει" και ως εκ τούτου,αλλάζει ή απλοποιεί τη γλώσσα, εφόσον απλοποιούνται τα νοήματα που είναι σε θέση να επεξεργαστεί... Τα φωνήματα δεν εναλλάσσονται μόνα τους, δεν είναι "όντα", πως θα μπορούσαν;

      Διαγραφή
  53. Σωστά λέτε ότι τα φωνήεντα δεν αλάζουν από μόνα τους.
    Ό άνθρωπος από τόπο σε τόπο τα αλαζει όπως τον βολεύει στην Κρήτη ας πούμε συχνά αλλάζουν το άφωνο Ρ-ό με το άφωνο Λ-άμβδα Καί οί άρχαίο ημών έλεγαν Θάλαττα, εμείς λέμε Θάλασσα,
    Στην Κρήτη λένε Φωθιά στη υπόλοιπη Ελλάδα, Φωτιά... Το σωστό είναι Φωθιά διότι το Θ-ήτα = θέαση ανάβουμε πυρσό στο σκοτάδι και βλέπουμε το Τ-αύ όμως δηλώνει σκοτάδι...
    Δωριείς με Ίωνες αλάζουν Φωνήεντα, εμείς λέμε 'ΟΛΛΑ και Δωρικα λακωνισμένα 'ALL, με το αλφάβητο της κύμης.
    Τό Σ-ίγμα με το Ζ-ήτα εναλλάσεται Σιών το όρος Ιωννικά, ZION δωρικια με της Κύμης το αλφάβητο.
    Σιωνισταί εμείς λέμε, Ζίονιστ-αί οι άλλοι, ZIONIST
    Χιλιάδες παραδείγματα που δεν θυμαμαι....
    Επίσης 'εχεται δίκιο το ΙΧΘΎΣ θα πρέπει να είναι από τους πρώτους Χριστιανικούς Χρόνους όμως, μόνο και μόνο επιδή ο Ιησούς γεννήθηκε στην εποχή των ΙΧΘΥΩΝ στην αρχή της εποχής...
    Να πούμαι εδώ ότι:
    Λέγεται ότι οι Έλληνες κατέβεναν πολλυ συχνά στη γη πριν τήν πάρουν ώς Τροία...Έκαναν πειράματα εδώ, η εποχή (λέει) των πειραμάτων εδώ στη γή ήταν η εποχή του Λέοντος...γιαυτό ο αστερισμός του λέοντος ώς έμβλημα έχει την ουρά του λέοντος σε σχηματισμό Ω-μέγα δηλαδή τέλος τα πειράματα...αφού το ωμέγα είναι το τελευταίο γράμμα της Αλφαβήτας...
    και τέλος, ο τεμπέλης.....
    Ναούς είχαμε ανέκαθεν.... του Διός, του Απόλλωνος, του Ηφαίστου Κ.Α. Ό Ναός Δωρικα λέγεται Τemple Από το TEMPLE ο τεμπέλης καθότανε όλη μέρα και δεν έκανε τίποτα μόνο τα καντήλια αναβόσβηνε.... και σκούπηζε καμία φωρα.....ΝΑΟΣ Ιωννικά και TEMPLE Δωρική έκφραση.....
    Είπατε Χθές: Το ΣΠ προφέρεται δυσκολότερα από ΠΣ (Ψ)
    Παρά πολλυ Σωστό είναι και αυτό,
    Μερικά δεν προφέρονται με τίποτα και τα γράμματα αντιστρέφωνται και εναλλάσονται ...
    Φόρχος το "Α'λογο " δεν προφέρεται με τίποτα... Οι Άγγλοι λένε "Horse" και εμείς Φορχάδα (φοράδα) όμως προτιμούμε 'Α'λογο μέ στερητικό το Α-λφα δηλαδή δεν έχει λόγο...όλλα τ'άλλα τα'χει?
    Δεν μας πάει φόρχος με τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Παντρειά λένε σε όλη την Ελλάδα, οι Κρήτες όμως έναλλάζουν τά άφωνα, το Τ-αύ μέ το Δ-έλτα και λένε... ή, (τότε λέγαμε) Πανδρειά....
    ....." 'Έως ώρας Πανδρειάς του παιδίου"
    ΑΝΔΡΑΝ = D.N.A.R.N.A Δηλαδή, Πανδρειάς = μέχρι να έρθει η ώρα όπου το παιδίον να είναι σε θέση, σε ηλικία, νά ανοίξει σπίτι να κάνη οικογένεια...
    Πολλοί λένε "Παντρειά" και το εξηγούν ότι ή γυναίκα τείθεται υπό άνδρός...γιατί (λέει) ο Άνδρας νυμφέβεται... και αυτό είναι Λάθος,
    Ή γυναίκα δεν είναι κτήμα... αλλά και οι δύο Πανδρειεύωνται...
    Το αγόρι αλλά και η κόρη έρχεται η ώρα που Πανδρειεύωνται άσχετα εάν έρθουν η όχι σε γομου κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μάλιστα η πανδρειά βγάζει απόλυτο νόημα με βάση και τον κ. Φλωρόπουλο ανωτέρω στο άρθρο, καθώς ανήρ και άνδρας δεν δηλώνει (ή δήλωνε) το φύλο, αυτά ήταν τα άρρεν και θήλυ, ο άνδρας αφορούσε και τα δύο γένη και σήμαινε άνθρωπος..(ω άνδρες Αθηναίοι). Πανδρειά επομένως είναι λογικό να αφορά και τα δύο φύλα.. Η ετυμολόγηση υπ' ανδρός περισσότερο εκκλησιαστική προτροπή μου φαίνεται πλέον παρά ετυμολόγηση... Εξαιρετική επισήμανση!!

      Διαγραφή
  55. Ναί πράγματι, τό "υπ'ανδρός" σίγουρα εκκλησιαστική επινόηση είναι διότι η εκκλησία (κάπως) έβαλε φρένο στη γυνή..και όλους μαζί μας έστειλε δύο χιλιάδες χρόνια πίσω....Όμως υπήρξε λόγος.
    Η εκκλησία επίσης επέβαλε το " ή δέ γυνή νά φοβήται τον Άνδραν" (άλλαξε το νόημα φυσικά) όπου ακόμα και σήμερα τρομοκρατούνται 'Αί Γυναίκαι και μόλις το ακούσουν πατούν στόν πόδα τόν μέλλοντα σύζυγό πάραυτα.... το νόημα είναι άλλο....Ή γυναίκα νά σέβεται (αρχή σοφίας ΦΟΒΟΣ Κυρίου) τόν ΑΝΔΡΑΝ δηλαδή D.N.A.R.N.A. = αναπαραγωγή του είδους με λίγα λόγια να γεννάει όσα παιδιά της στέλνει ο Θεός.
    Κοίτα που έχουμε καταντήσει σήμερα.....μέ τήν Υπογεννητικότητα.
    Σάς ευχαριστώ που το σκεφτήκατε σωστά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 'Εχετε ακούσει τη λέξη " Έργώ " ? είναι μιά λέξη πρίν τήν λέξη κρυώνω....διότι το κρύο είναι ερινύα δύναμη Μας έρχεται από πάνω.....Δια-περνάει το διάστημα...Εργάς? = Κρυώνης?
    ....Στα Χανιά ένα παιδί από την Αθήνα, το πρωί πήρε Ταξί να πάει στη σχολή που φοιτούσε, έκανε πολλυ κρύο...μήν πάει με τα πόδια...ο ταξιτζής τον ρώτησε μόλις μπήκε μέσα..."Εργάς Μωρέ...? ο φοιτητής απαντάει
    Οχι, Όχι, Φοιτητής είμαι.....ο μικρός νόμισε ότι ο ταξιτζής τόν ρώτησε εάν είναι Εργάτης και πηγαίνη στη δουλειά....με τέτοιο κρύο.
    Στ' Αλήθεια τα χωριά της Κρήτης είναι ένα απέραντο Μουσείο της Πανάρχαιας Ελληνικής γλώσσας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ας ρίξουμε μια ματιά τί μας λέει αυτός εδώ ο άνθρωπος,

    Η κρητική διάλεκτος δεν αγαπά τα υποκοριστικά και τα ουδέτερου γένους ονόματα, γι’αυτό και ακούμε συνέχεια στη Κρήτη, η χέρα, ο πόδας, ο σκύλλος, ο όφις, ο θυμός, ο πήδος,
    η κεφαλή. Όπως είναι φανερό, οι τύποι χέρα, όφις, κεφαλή είναι αρχαιοελληνικοί.
    Μέχρι εδώ πάμε πολλύ Καλλά...και στη συνέχεια.....λέγει,

    Πολύ συνηθισμένοι επίσης είναι οι τύποι με τη πρόθεση σύ(ν) και με το πρόθημα
    σ(ι)ο- (), το οποίο προσδίδει την έννοια του πλήρως, εντελώς όπως στις λέξεις
    σύντεκνος (= κουμπάρος από βάφτιση), σύλλαθος (= εντελώς λάθος), σ(ι)όκαιρος (= συνομίληκος), εσ(ι)ογέρασα (= γέρασα εντελώς)
    (....Καί εμείς, εμείς τί λέμε... σε αυτά?
    Άλλο σύντεκνος και άλλο κουμπάρος, Σύν-τέκνο = Συντεκνος = το τέκνο σού...εναι και τέκνο μού, διότι είμαι ο πνευματικός του πατέρας.. Κουμπάρος άλλο πράμμα = από τό ΣΥΝ + ΠΑΡΟΧΟΣ και μέ την αρχαία γραφή CUN ΠΑΡΟΧΟΣ όμως, το CUN διαβάζεται και Coun+πάροχος = cun-πάρο(χ)ος και σκέτο cunparos με την αλφαβήτα της Κύμης....)και Κουμπάρος Ιωννική προφορά...

    Καί συνεχίζει ο Κύριος
    Υπάρχουν (λέει) αρκετές δάνειες λέξεις, κυρίως από τα ιταλικά –όπως στιβάνι (= ιταλική )
    Και εδώ, θα τα Χαλάσουμε.....διότι εμείς λέμε:
    Μέγα Λάθος, οι αρχαίοι Δωριείς φωρούσαν στιβάνια.... Στιβάλια τα λέγανε....τότε, καί επί πλέων δεν υπάρχει Ιταλική γλώσσα μόνο Ιταλική Διάλεκτος υπάρχει......!

    Συνεχίζει,,,,,,ματζαδούρα (= φάτνη),
    και τί λέμε εμείς? ματζαδούρα = παραφθορά από Μάσα, Μασαδούρα, = ή Munchadura, .....το Δούρα φυσικά από το Δος...( δος ημίν σήμερον) καί... Φάτνη από ΦΩΣ, φάτνη στα ζώα διότι εάν δεν φάνε.... φώς δεν θα βλέπουν για πολλύ μέρες και φυσικά,
    Εντός σπηλαίου (σπέος ή Space = ο ουρανός) ή Φάτνη τών Αλόγων = τα ουράνια Άλογα σώματα, καί σε αυτήν την περίπτωση = τά Αστέρια πλανήτες και ολλα όσα αυτά αποτελούνται.....Πρωτόνια, Νευτρόνια, Ηλεκτρόνια, και η Βαρύτητα... όλα αυτά αποτελούν το σύμπαν

    Κια συνεχίζει να Λέει ο άνθρωπος... η κρέστα (= το λειρί κότας ή κόκκορα), είναι λέει Ιταλική λέξη όμως του δέφυγε ότι, η λέξη Κρέστα είναι παραφθωρά της λέξης Κρεμαστά ..?

    στην συνέχεια Πάλλη λέει ο άνθρωπος αυτός..... φιλιότσος (βαφτιστικός)...εναι και αυτή Ιταλική λέξη όμως, δεν ξέρει ότι στα αρχαία Ελληνικά ο Υιός λέγεται Χίλιος = Υιός, και Χίλια = η Θυγατέρα...από Χίλιο.... ή Λατινικής προφορά μας δίνει Φίλιο επιδή με συμπατικό ΝΟΥ και νόμο τα άφωνα εναλλασωνται... εξ' ού και το Φιλιό-τε του Πάπα... Χιλιότος, Φιλιότος, Φιλιότσος όμως, και το Χιλιότος μας παραπέμπει στο "Δούλος θεού" Είλωτες = δούλοι...(Βαπτίζεται ο δούλος του θεού...)

    Συνεχίζει ο κύριος,: ....Τσιφτές λέει, = δίκαννο κυνηγετικό ντουφέκι = Τουρκική λέξη
    Μα δεν καταλαβαίνει ο Άνθρωπος αυτός ότι, Ή Δωρική λέξη "CHIEFTAN" = Οπλαρχηγός?
    Επομένως, CHIFTES = όπλο...Που είναι το Τουρκικό εδώ?


    Στη συνέχεια μας λέει ότι η λέξη "Βέης" Μπέης "είναι λέει τουρκική όμως, Β = δύναμη μεγάλη Ε = επί εκτάσεως, Η = φανέρωση (μπρωστα μας τον βλαιπούμαι) = αρχαία Πρό-Ομηρική λέξη που εννωεί καπιον με τοπική εξουσία.....

    Στήν συνέχεια λεέι η λέξη "Αμπλά" = κασίγνητη αδερφή, που λένε οι Κρήτες είναι λέει και αυτή Τουρκκή...... (Μνήσθητι μου Κύριε...) Από που και ως που?
    ABLE = Ικανότητα ΤηςΚαλομάννας το παιδί το πρώτο είναι ΚΟΡΗ...

    Αυτά τα έγραψε ο Κύριος Κοντοσόπουλος 2001, 34-35

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κατάλαβα τον λόγο που απορείτε με τις φαινομενικά αδικαιολόγητες ετυμολογήσεις του κ. Κοντοσόπουλου... Και ο λόγος είναι απλός.
      Ο κος Κοντοσόπουλος (και οι λοιποί γλωσσολόγοι) αναφέρονται στον γλωσσικό δανεισμό, και όχι στην ετυμολογία της λέξης. Ο γλωσσικός δανεισμός αναφέρεται όχι στην ιστορία μιας λέξης σε βάθη αιώνων (δηλαδή στα "ταξίδια" που έκανε από γλώσσα σε γλώσσα, κάτι που συνεπάγεται οτι υπάρχει γλωσσική αφετηρία) αλλά στην γλώσσα από την οποία την πήρε άμεσα (στη τελευταία "στάση" του ταξιδιού).
      Είναι άλλο πράγμα ο γλωσσικός δανεισμός και άλλο πράγμα η ιστορία της λέξης... Αυτή τη μελετά ο κλάδος της ιστορικοσυγκριτικής γλωσσολογίας που μελετά ακριβώς αυτό, όχι τον "άμεσο δανειστή" αλλά τον "δημιουργό"....
      Δεν νομίζω οτι νοήμων γλωσσολόγος στις μέρες μας μπορεί να αψηφίσει τα πορίσματα της ιστορικοσυγκριτικής λέγοντας ότι ο τσιφτές είναι τούρκικη λέξη μη γνωρίζοντας την προέλευσή του... Απλώς για κάποιους λόγους (που δεν είναι της παρούσης) επιλέγει (;) να το επικαλύψει...Και αυτός και ο κάθε..

      Διαγραφή
  58. Γλωσσικός δανεισμός πολύ σωστά λέτε...
    Η Γλώσσα όμως, είναι Μία καί είναι Ελληνική.
    Πρέπει λοιπών οι γλωσσολόγοι μας, νά πιάνουν το νήμα από την Αρχή.
    Εφ'όσον η γλώσσα είναι Ελληνική, φυσικά καί οι Ιταλοί ομιλούν διάλεκτο από τήν πρό-Μινωική εποχή...
    Οί γλωσσολόγοι μας όμως, εξακολουθούν να ομιλούν γιά γλώσσες έστω και εάν όλες αυτές οι γλώσσες δέν έχουν δική τους αλφαβήτα....
    Εμένα μου φαίνεται ότι:
    Ότι δεν καταλαβαίνουν οι γλωσσολόγοι, το δίνουν στό σκύλο να το φάει.....
    Δέν είναι Ιταλικό το φιλιότσο, ο Τσιφτές.....κλπ, στην κρήτη ποτέ δεν έπαυσαν να τα λένε......ποτέ όμως...
    Στην Νοτιοανατολική Κρήτη υπάρχουν τα χαλάσαμτα μιας αρχαίας "πόλης" που λεγόταν ΙΤΑΝΟΣ "τώ καιρώ εκείνω" Προ-Μηνωικής εποχής έλυναν οι άνθρωποι το πρόβλημα της ανεργειας με το νά Ιδρύουν νέες αποικίες Η πόλη αυτή ΙΤΑΝΟΣ ήταν ξακουστή για τα Βοοειδή και μόνο....αποφάσησαν λοιπών κάποτε να κάμουν νέα αποικία και έστειλαν νέους με αρχηγό έναν που εκεί που μετανάστευσαν ακουγόταν το όνομα του Μόνο Ίτανος όπως λέμε Σπαρτιάτης....μετανάστευσαν δε, εκεί που εμείς σήμερα ακούμε Ιταλία...
    Στόν Ελληνοϊταλικό πόλεμο οι Έλληνες κορόϊδευαν τους Ιταλούς με το προσωνύμιο "Αγελαδάρηδες" ΙΤΑΝΟΣ, ΙΤΑΝΊΑ, Ιταλία, Ιταλός....

    Βυττέρο ή Βουττέρι ακόμα και σήμερα, ονομάζουν τους εαυτούς τους οι Ιταλοί όπου εννωεί Αγελαδάρηδες (Βυττηρόπαιδα εννοεί, αλλά αυτοί καταλαβαίνουν και εννοούν Αγελαδάρηδες....
    Γιατί οι λέξης σόνυ και καλά, πρέπει να είναι δάνεια?
    ΔΕΝ είναι Δάνεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλειοψηφία των γλωσσολόγων διαφωνεί πλήρως με το οτι «η γλώσσα είναι μία και είναι η ελληνική» (ινδοευρωπαϊκή θεωρία περί πρώτης γλώσσας και έπειτα διαχωρισμός σε περισσότερες, μέθοδος της επανασύνθεσης). Τι έχετε να πείτε για αυτή τη διαδικασία ανασκόπησης "προς τα πίσω"; Εννοείτε δηλαδή ότι η πρωτο-γλώσσα στην οποία αναφέρονται οι ιστορικοί γλωσσολόγοι είναι η Ελληνική;

      Διαγραφή
    2. Δέν μπορεί κάποιος Λαός να έχει δική του Γλώσσα εάν δεν έχει δικό του Αλφάβητο....Ποιός Λαός έχει δικό του Αλφάβητο?
      Ούτε οί Ινδοί.....όπου υποτείθεται ότι είναι "υπεύθυνοι" δηλαδή, ακόμα γράφουν κάτω από την ευθύνη (ευθεία) γραμμή όπως και εμείς πριν από αμνημονεύτων ετών....τα δέ γράμματα τους ομοιάζουν με αυτά του δίσκου της Φαιστού Γραμμικής Α

      इंडो-यूरोपीय भाषा = Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα

      Διαγραφή
  59. Τάνος ή Ντάνος = Ταύρος
    Σε μερικά μέρη της Ελλάδος, ακούς Ντάνος και σε άλλα απλά Τάνος.
    Το ερώτημα είναι: Από Τάνος ό Ίτανος ή, άπό Ίτανος ό Τάνος?
    Πάντως Τάνος ή, Ντάνος = το μυώδες αυτό ζώο της στεριάς που κοινώς ονομάζουμαι Ταύρο όμως, υπάρχει και θαλάσσιο ζώο μυώδες με το ίδιο σχεδόν όνομα.... Τόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 'Έχω μιά απορία:
    Γιατί οί Δευραίοι (Εβραίοι) μέ τόν Μωυσή, ταλαιπωρείθηκαν 40 χρόννια στη Έρημο καί δέν τράβηξαν ευθεία από την Γκίζα όπου λένε ότι ήντουσαν σκλάβοι, 'Ευθία όμως, για την Ιερουσαλήμ αφού αυτή ήτο και ο στόχος τους (the promised land)
    Γκίζα Ιερουσαλήμ = 429 Χιλιόμετρα = Επτά ημέρες ποδαρόδρομο.....
    Ποιά ανάγκη τους το επέβαλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πριχού = προτού... λένε οί Κρήτες όπως Μαρτυράει ό κύριος Κοντοσόπουλος.
    Εδώ βλέπουμαι ότι τά άφωνα γράμματα αλλά και τα φωνήεντα εναλλάσονται στην ίδια λέξη....
    Είναι σωστό αυτό να γείνεται? Βεβαίως είναι....Εγώ λέω προτού και ο άλλος λέει Πρίν, (προτού καί πριχού) τό Χού στό πριχού, από τή Δωρική λέξη "Happened" = συνέβη... Εδώ βλέπουμαι ότι, ή Ελληνική μας γλώσσα δεν διαφοροποιεί διαλέκτους μεταξύ τους...όπως τήν Δωρική από την Ιωνική ή ακόμα και τήν Αραβική....
    Ο κύριος Κοντοσόπουλος μας λέει επίσης ότι οί Κρήτης λένε "λόχη = φλόγα" Μα...και ο Άραβας λέει το ίδιο λίγο διαφορετικά...Λάχα = φλόγα για τον Άραβα.....ΒΑΒΑ (μπαμπά) λέμε εμείς, Abou λένε αυτοί ΑΒΒΑΣ = ο Θεός....
    Άλλο παράδειγμα είναι η λέξη ΣΑΛΑ αρχαία Ελληνική λέξη που σημαίνει Περιποίηση....οί Κρήτες από εδώ λένε Σάλο = Ζάλο εξ'ού και πεντοζάλι = 5 Βήματα... Σάλευε = περπάτα....για να περιποιηθείς κάτι πρέπει να κανείς κάποια βήματα....όλοι μας 'εχοuμαι και το Σαλόνι πού περιποιούμαστε τούς καλεσμένους μας, Οί Εγγλέζοι από ΣΑΛΑ έχουν SALE = Πώληση (for Sale = προς πώληση) αλλά και η Βουγιουκλάκη πού διαφήμιζε τα ψάρια της...(Πράμμα που ΣΑΛΕΥΕΙ και τον μουστερή γυρέει) επίσης ο Σαλιάρης δήθεν περιποιητικός γιά νά αποκομίσει κάτι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μάς λέει ο Κύριος Κοντοσόπουλος:
    .....Τα επώνυμα των Κρητικών, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (γύρω στο 94%) λήγουν
    σε -άκης, κατάληξη που δηλώνει απλώς το παιδί, τον γιο κάποιου, τον απόγονο μιας
    οικογένειας και το οποίο με τα χρόνια αποκτυσταλώθηκε σε οικογενειακό όνομα.......

    Το ότι το 94% τών επωνύμων τών Κρητών λήγουν σε ΑΚΗΣ είναι σωστό....όμως το Άκης δεν δηλώνει κανένα απόγονο.....ανθρώπου
    Χάλκης είναι άλλο ένα προσωνύμιο του Δημιουργού Θεού.
    Χάλκης, Άλκης, ή και Άκης σκέτο...Χάλκης επιδή ο θεός (Ήλιος) Χαλκεύει και διασπά τα τα άτομα του Υδρογόνου διαρκώς όπου μία από τίς παράπλευρες ενέργες είναι το φως... εξ' ού και θεός ο Ήλιος επιδή μας χαρίζει την θέαση....
    Στην Κρήτη (λέει) γεννήθηκε ο Δίας (Ήλιος) το φως, = τα γράμματα...Δίσκος Φαιστού Γραμμική Α και Βήτα ΚΝΩΣΣΟΣ (Ιδαίον 'Ανδρον)
    Οί Κρήται δε, σάν Υιοί θεού που τέλως πάντων Νομίζουν (μέ νού καί νόμο) ότι είναι....Υιοθέτησαν τήν κατάληξη ΆΚΗΣ στα επίθετα τους.... Τιμής ένεκεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο κύριος Κονtoσόπουλος μας λέει επίσης ότι, το "λαλώ = οδηγώ στην Κρήτη...αυτό όμως δεν είναι σωστό.... λαλώ από το Λάτσο = βήμα, με το πόδι. Η λέξη είναι είναι ομηρική («λαξ»): «λαξ ποδί κινήσας = σκουντώντας με το πόδι», Ιλιάς Κ, 158 και Ο, 45. Από τη λέξη αυτή παράγεται και το ρήμα «λάκισε», και Λάτσιος μπωρούμαι να πούμαι, = Οδοιπόρος ή Walker που λένε οι Εγγλέζοι (Johnny Walker) Λάλιε στην Κρήτη = περπάτα, Πλάλα... στην Μακεδονία λένε = περπάτα ...Όμως Λαλώ = Ομιλώ επίσης.....Λαλήστατος λέμε...ή είπα και ελάλησα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. πλάλα όπως πιλάλα;
    τα λαλώ=περπατώ και λαλώ=μιλώ όπως βλέπω είναι ομώνυμα λεξήματα... πως το λέγω έγινε λαλώ;
    τα ομώνυμα λεξήματα συνήθως δημιουργούνται στο πρόσφατο γλωσσικό παρελθόν μιας γλώσσας (από αδυναμία εύρεσης σημασιολογικής συγγένειας σε βάθος χρόνου). Τα δύο αυτά όμως είναι παλαιότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ακριβώς...Αγαπητέ Κύριε....Πιλάλα, καί Πλάλα...έν συντομία....όμως,ακόμα και στην Στην εποχή του Ιησού έλεγαν "είπα και ελάλησα..." έχουμε και Αντίλαλος πάρα πολύ παλιά λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τί εννοούμε όταν λέμε Νερό...?
    Νάρον με περισπωμένη = Νερό
    Στα Αρχαία Ελληνικά το έλεγαν Βέδι... (Βέδι λαβών είς χείρας καταχέου) Ησύχιος....μόνο Βέδι εννοεί πόσημο νερό έχουμε και Βάδι.. = το νερό κάτω από τη γή εξ'ού και Λιβάδι, 'εχουμαι και ΑΧΑ = νερό αλλά της Θάλασσας/ωκεανού...Ο Ιταλός λέει "'Αχουα Aqua" το νερό ότι νερό να είναι... Ο Άραβας από το 'Αχουα λέει Αχουάρα "Αχάρα τή Θάλασσα...από εδώ και το Αχούρι...αλλά και το Α 'χυρο...
    Όμως ή Θάλασσα / Ωκεανός έχει πάρα πολύ μεγάλη Δύναμη....Την Δύναμη συμβολίζει το γράμμα της αλφαβήτας μας "Β" Βάζωντας το Β μπρωστα στην Λέξη Αχάρα έχουμε ΒΑΧΑΡΑ και Μπαχάρα με την Ιωννική διάλεκτο...από το ΒΑΧΑΡΑ έχουμε τα Βαχαρικά ή Μπαχαρικά Ιωννιστή...επιδή μας έρχωνται μέσω Θαλάσσης...
    Από την λέξη 'Αχα επίσης, έχουμε Ίσως το μεγαλύτερο λιμάνι της ευρώπης...Α....ΗAMBURG δηλάδή Αμβούργο....όμως εκεί οι λιμενεργάτες έπρεπε να φάνε κάτι γρήγορα στο πόδι το μεσημέρη και να γυρίσουν πίσω στην εργασία τους...αυτό το πρόχειρο κάτι...όπως εμείς το σουβλάκι, Ονόμασαν HAMBURGER....
    Επίσης, από το Βέδι οί Σλάβοι λένε VOTER αυτό που εμείς σήμερα λέμε νερό και οι Εγγλέζοι..., WATER
    ΆΧΑΡΑ η Θάλασσα καί Σ'αχάρα η έρημος που κάποτε ήτο πυθμένας θαλάσσης το Σίγμα στη Σ'άχαρα = το Δωρικό Salt (αλάτι) από εδώ και ό Ρωμαϊκός Μησθός "SALARY" τους έδιδαν αλάτι για πληρωμή?
    Από Αχάρα και αμπάρια των πλοίων εχούμαι τα Α-χαμπάρια (Χαμπάρια) Τί Χαμπάρια? = Τί Νέο πρωτότυπο εχούμαι στα αμπάρια του πλοίου που μόλις έδεσε στο λιμάνι....? και ο Τούρκος λέει "HABER..." από το ΑΧΑ ο Τούρκος λέει Α'χαζινέ (Χαζινέ) τη βρύση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Παραλίες μέ Βότσαλα και Βουτιές χωρίς Αμμο....
    Okay...., οι Μυτιληνιοί μας μας πληροφορούν ότι τά Βότσαλα (λέει) Λαλούν....λέτε.....?
    Όμως....., γιατί τα λένε ΛΑΛΑΡΙΑ?
    'Εν τούτης, και οι Κρήτες ονομάζουν τον Παππού ΛΑΛΟ (τί κάνει, πως είναι, ο Λάλος σου?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Προχθές παρακολουθούσα την Εκπομπή τού Κυρίου Αρναούτογλου, Ποιος θέλει να γίνει εκκατομυριούχος....Μια από τις Ερωτήσεις ήτο:
    Ποια λέξη ΔΕΝ είναι Τουρκική...Καρπούζι, Σιρόπι, Γιαούρτι ή Λάκος?
    Γιαούρτι από το Υγιείαρτος, Καρπούζι από τους πολλούς καρπούς που έχει μέσα, Και σιρόπι από τόν Σιός = θεός Σι-ρόπη δηλάδή Σταλμένο από το Θεό.... αλλιώς λέμε.... Μπουκιά και συχώριο όταν είναι κάτι πολύ νόστιμο
    Η απάντηση φυσικά ήταν ο Λάκος, Μα....γιά όνομα του θεού....δεν υπάρχει όριο στην πατρίδα μας γιά τόν εκφυλισμό....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Πατσαβούρα....από πού προέρχεται ή λέξη για να δούμε....
    Τον όρο πατσαβούρα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή της Ελλάδος ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος στην κόντρα του με την Λιάνα Κανέλλη όμως τi ενoεί αυτή η λέξη?
    Από μικρά παιδιά ακούμε και λέμε Πατσαβούρα ενοώντας κουρέλι...
    Ή λέξη είναι σύνθετη από Πάτσα και βούρ
    Πάσα = η δράση τής ρίψης (εκ στόματος σε αυτή την περίπτωση) και βούρ = από τη λέξη Βάρβαρος ('αϊντε βούρ...)
    Δηλαδή... Πασα-βούρα, Πατσαβούρα = ομιλεί ασταμάτητα με ασυνάρτητο ειρμό καί βαρβαρότητα που τα λόγια δεν βγάζουν νόημα.... Αλλά, και το κουρέλι το ίδιο πράγμα εννοεί... Quarrel = φιλονικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως διαφωνείτε με την περισσότερο διαδεδομένη ετυμολόγηση από το βενετικό spazzadura (μετάθεση /s/ και ηχηροποίηση /d/ > /v/). Δεν είναι λίγο δύσκολο να μην προέρχεται από εκεί; Ειδικά όταν η ιταλική λέξη σημαίνει "απορρίματα"; Επίσης, η λέξη πάσα δεν είναι ιταλική, με αναδρομικό σχηματισμό από το passare;

      Διαγραφή
    2. Απολύτως διαφωνώ... όπως διαφωνώ ότι υπάρχει και Ιταλική γλώσσα. Που βρήκαν οι Ιταλοί αλφάβητο? απλώς ομιλούν Ελληνικά εφθαρμένα και προσαρμοσμένα στην δική τους δηλώσσα (γλώσσα)
      Πάσσα, Pass, Passare, (Passover) …..κάνε μου πάσσα τη μπάλα... Πάσσα και Βούρ, (από το Βάρβαρος = πασσαβούρ,
      και πατσαβούρα πού είπαι ο Αείμνηστος Γιαννόπουλος "in short and sweet".
      Το Πάσσα το λένε όλοι ακόμα και οι Δευραίο "passover" = πέρασαν απέναντι.
      Από μικρό παιδί αλλά και όλοι στην Κρήτη, "Πατσαβουρα" = ενοούμε Κουρέλι, (δώσε μου αυτήν τήν πατσαβούρα να σκουπίσω εδώ που έπεσε λάδι" ωστόσω κουρέλι ενοεί ότι ακριβώς είπαι ο Γιαννόπουλος Quarrel Φιλονικία σε βαρβαρικό στύλ….

      Διαγραφή
    3. Τιμή.... σου λέει ο άλλος....
      "Έγώ είμαι τίμιος" έχω φυλακή βγαρμένη...έχει κάνει (λέει) φυλακή για την τιμήν του
      Δηλαδή τί?
      Σκότωσε κάποιον άλλον, επιδή αυτός ο άλλος, του έθιξε τήν τιμήν του.
      Και ποιό συγεκριμένα, έναν άνδρα σκότωσε... που τον είδε ή άκουσε ότι ή κόρη του είχε ερωτικές περιπτύξεις με δ'αύτον, και αυτός, αρνήθηκε να Πανδριευτή τήν Κόρην του, όταν του το επέβαλε...
      Τί είναι ή τιμή? Οι Άγγλοι αυτοί οί Δωριείς και Λάκωνες λένε Time την τιμήν. Time όμως εννοεί ώρα, και ώρα εννοεί οτιδήποτε το ωραίον που πρέπει γείνετε όταν πρέπει, και στην ώρα που πρέπει.
      "Τίμα τόν πατέρα σου και την Μητέρα σου ίνα ευσηγέννητος καί ίνα Μακροχρόνιος γένεις επί τής Γής.
      " Δεν το λέω εγώ, ο Μωησής το αντέγραψε και το καρύκευσε και το σέρβιρε στους Δευραίους στην έρημο του Σινά....Άλλος από'δώ.... τί γύρευε εκεί?
      Συμπέρασμα: τιμή είναι νά κάνεις ότι πρέπει... στήν ώρα ακριβώς που πρέπει....ακόμα και σε προγραματισμένες συναντήσεις να πηγαίνης στην προκαθορισμένη ώρα.....να τηρείς και να υπακούς σέ όλους τους άγραφους νόμους όταν πρέπει, και τήν ώρα που πρέπει ή αλλιώς, να διατηρούμε όλες τις προσωπικές αρετές, όπως ορθότητα, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια.
      Αντιθέτως σε μερικές περιπτώσεις, το τίμημα (μου αρέσει να πιστεύω ότι, ήταν και ΔΕΝ είναι) η εσχάτη των ποινών

      Διαγραφή
    4. ΛΑΓΩΝΕΥΩ
      Τί θά πεί ή λέξη "Λαγωνεύω" που λένε οι Κρήτες, οι Σίφνιοι, και σε πολλά άλλα μέρη και νησιά της Ελλάδος,
      Το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
      μας λέει "λίγο πολλυ" ότι, Λαγωνεύω = κυνηγώ.
      Τί να πεί κανείς τώρα....?
      "χείλη εντίμων ανδρών ού ψεύδωνται... ή, ούk οίδασιv τί ποιούσιv"?

      Μα....δέν λένε ψέματα οί άνθρωποι, απλώς δέν έχουν εννοήση σωστά το νόημα της λέξης Λαγωνεύω...
      Λ = αντιπροσωπεύει το υγρό στοιχείο, (Λίμνη) και της ακτίνες φωτός όπως αυτές μας κατεβαίνουν από τον Ήλιο και..,
      Α = πρωτογενές ενέργεια δηλαδή πυρηνική Ηλιακή ενέργεια

      Επομένως ΛΑ = καθαρά ΦΩΣ τά μάτια μας θέλουν φως για να δούμε κάτι
      ΛΑ καί ΓΩΝΕΥΩ = Λαγωνευω = κοιτάζω ψάχνω από γωνία σέ γωνία να βρώ κάτι που εγώ ή κάποιος άλλος έχασε
      Τί Λαγωνεύεις εκεί? Τα γιυαλιά μου έχασα....
      Η λέξη Λαγωνεύω δεν μάς έρχεται από το ΛΑΓΟ ό λαγός μέ Όμικρον Ο = ορισμένος χώρος και ο λαγός το σώμα του έχει/ ποιάνει ένα ορησμένο χώρο....
      Οι Κρήτες λένε....Έλα....Λάααα = ξανασκέψου το....

      Διαγραφή
    5. Τί εννοεί το όνομα Λάρισα
      Οι σημερινοί Λαρισαίοι μας λένε στην Ιστοσελίδα τους:

      "Προέλευση και ετυμολογία ονόματος:
      Το όνομα της Λάρισας είναι προελληνικό πελασγικής προέλευσης και ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στον ελλαδικό χώρο και σημαίνει ισχυρά οχυρωμένος λόφος ή ακρόπολη,"

      Ότι είναι προελληνικό πελασγικής προέλευσης και ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στον ελλαδικό χώρο, Καμία αντίδραση, κανένα πρόβλημα...όμως, ΛΑ = ΦΩΣ και ΡΙΣΑ = αυτή που ρέει φώς...= Φωτεισμένη πόλη η Λάρισα...Φωτεισμένος ο λαός της... αυτό μας επιβεβαιώνουν και οι Εγγλέζοι, αυτοί οί "Δωριείς" (δώρισαν το φώς, τήν ΔΩΡΙΚΉ διάλεκτο στους λαούς της γης)
      με την λέξη ΛΟΡΔΟΣ = φωτησμένος.
      Βουλή τών Λόρδων = Φωτησμένων, κάτι παρόμοιο με τη Γερουσία (γέρα = τιμή/Διάκριση) Ακρόπολη η Λάρισα διότι στην περιοχή ξεχώριζε όπως η ακρόπολη των Αθηνών είς τας υπόλοιπας Αθήνας....(Εν Αθήναι Τή 30/06/2022)
      Τώρα....Ποιος μπωρει να τους το πεί να το διορθώσουν....?

      Διαγραφή
    6. πραγματικά ενδιαφέρουσα η συσχέτιση των λέξεων τιμή και time, ειδικά αν σκεφθούμε την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης ώρα = η κατάλληλη στιγμή..

      Διαγραφή
  70. Δείται εδώ' τί λέει ο κύριος Φώτης Μιχαηλίδης...

    Ἡ ἐτυμολογία τῆς λέξης «Σάτυρος» δὲν ἔχει ἐπιβεβαιωθεῖ.
    Πιὸ πιθανὸν θεωρεῖται ἡ λέξη αὐτὴ νὰ συνδέεται μὲ τὴν ἔννοια τοῦ «σπέρνω». Ὑπάρχει καὶ ἡ θεωρία ὅτι μπορεῖ ἡ συλλαβὴ «σα-» νὰ ἔχει νὰ κάνει μὲ τὸ ἴδιο θέμα ποὺ ὑπάρχει στὴν λέξη «σάθη» (=πέος) καὶ στὸ σαίνω (=χαϊδεύομαι, θωπεύω νὰ καλοπιάσω...) καὶ τὸ «-τυρος» νὰ εἶναι ἀπὸ τὴν οἰκογένεια τῶν λέξεων «ταῦρος», «τυρὸς» Δὲν ὑπάρχει λέξη «σάτυρα» μὲ ὕψιλον,

    Ἀναρτήθηκε ὑπό: Φώτης Μιχαηλίδης στὶς 12:39:00
    Η μαγεία τής Ελληνικής Γλώσσας.

    Μνήσθητι μού Κύριε.......
    Σάτυρα = σύνθετη λέξη από το Σ = Σιός (Όσιος, Σιών,) = Θεός, και 'Ατη = διφορούμενη λέξη που εννοεί τήν Σωματοειδή θεό (άτη εις πάντας αάται) όμως εννοεί και Βλάβη "Ζεύς με μέγα Κρονίδη....Άτη ενέδησε Βαρείη" Σ = "Ελέω θεού.... άτυρα" = το δεύτερο ισχύει εδώ,
    Δηλαδή λές κάτι εναντίων κάποιου αλλά, το κανείς "Ελέω θεού" για να τον συνετίσεις όχι για δυσφήμηση..να του προξενήσεις βλάβη... το Ύψιλον στην "άτυρα" εννοεί τήν συσσωρευμένη δύναμη που έχουν τα λόγια τού Σ-άτυρου για συνετισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ταπεινή αντίρρηση υπό τη μορφή ερώτησης: όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τις ερμηνείες των γραμμάτων/φωνημάτων αλλά και συνδυασμού αυτών (που, απ' όσο αντιλαμβάνομαι, αναμένετε από άλλους να γνωρίζουν), που μπορεί κανείς να τις αποκτήσει; Υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό; Στο σχολείο πάντως δεν τα μαθαίνουν αυτά..

      Διαγραφή
    2. Θέλει πολύ υπομονή και επιμονή και πάρα πολύ μελέτη μέ περισσή Φαντασία....
      Πρέπει να πιάνομαι της λέξης από τη ρίζα που βγαίνουν πολλές μας έρχονται κατ'ευθείαν από τη Γραμμική Β όπως ΑΚΟΡΟ = Αγρό, ΑΚΟΡΙ = Αγόρι
      Τί μας λένε για το αγόρι οι σημερινοί?

      Τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας, ο ένας έγινε Αγρότης και ο άλλος Βοσκός,τα πρώτα επαγγέλματα του σύμπαντος κόσμου....!
      Φαντάσου...Ζούμε σ'αυτή την εποχή, και εσύ είσαι αγρότης, ο Υιός σου δεν θα ήθελες να να γίνει Αγρότης? τα αγόρια τότε...φυσιολογικά ήταν προορισμένα γιά τους αγρούς.... καί η Κόρη = Θεά για το σπίτι..... επίσης, πάρα πολλυ Θυμασία (σημασία) στην "Ή των ονομάτων επίσκεψης" του αντισθένη

      Διαγραφή
    3. Αυτό που με πειράζει είναι ότι, με περισσή απερισκεψία οί σημερινοί γλωσσολόγοι και καθηγητές πανεπιστημίων μας λένε:
      Το DELIVERY είναι ξένη γλώσσα Εμ' Δεν είναι ξένη...
      ....Η φουστανέλα είναι Αλβανική, Μα για όνομα του Θεού....!
      Τα εγγλέζικα είναι ξένη γλώσσα μας λένε...ΌΧΙ δεν είναι ξένη γλώσσα, απλώς είναι μια από της πολλές διαλέκτους της Ελληνικής ΜΑΣ, Δηλώσσας (γλώσσας)
      Εάν δεν έχεις υλικά μπωρεις να χτίσης σπίτι? Δεν μπωρεις...Πώς πμωρουν οι Τούρκοι και οι υπόλοιποι Λαοί να έχουν Γλώσσα εφ'όσον δεν έχουν Αλφάβητο δικό τους?
      Από ότι ξέρω όλα τα αλφάβητα είναι Ελληνικά και ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους Ιωνικό, Κύμης, Κρητικό Κ.Λ.Π....το είναι τό Τουρκικό? Που είναι το Αλβανικό?
      ......Καί μάς αποκαλούν Ελληναράδες...
      Ο Κύριος Μπαμπινιώτης, Πρύτανης πανεπιστημίου και περιμένει από τους Τούρκους να ακούση ότι είναι η λέξη ΛΕΒΕΝΤΗΣ είναι Τουρκική και αυτός το πίστεψε...Άκουσον' άκουσον ....

      Διαγραφή
    4. Δεν αναμένω από άλλους να γνωρίζουν, απλώς αναμένω να είναι περισσότερο επιμελείς και να σκέπτονται προτού ειπούν "αυτή η λέξη είναι Τουρκική" αυτό με πειράζει, Οι τούρκοι δεν έχουν Γραφή επιδή δεν έχουν αλφάβητη και για'αυτό δεν έχουν γλώσσα Πανάρχαια Ομηρική Διάλεκτο ομιλούν.
      Η πρώτη τους γραφή ήταν η Αραβική μέχρι που την κετήργεισε ο Κεμάλ τώρα γράφουν με το αλφάβητο της Κύμης. Το δε, Αραβικό αλφάβητο είναι το πρώτο Ελληνικό στη γή.
      Ο Ελληνισμός...., από την Χώρα του ΙΡΑΚ-LEOUS (Ηρακλέους) σημερινό Ιράκ και όλες οι γύρω περιοχές (Άργος Πελασγκόν) απλώθηκε σε όλη την Ανατολή και δύση... Ανατολή του Ήρακλέους και η δύση του Αχιλλέως...

      Διαγραφή
    5. Αυτό που βλέπω εγώ (χωρίς όμως την ανάλογη εμπειρία) είναι ότι δυστυχώς η γνωστή κόντα μεταξύ δήθεν "συντηρητικών" και δήθεν "προοδευτικών" έχει αγγίξει και το θέμα της γλώσσας. Οι καινούριοι (όχι ηλικιακά) προσπαθούν να ορίσουν εκ νέου τα πράγματα αντί να βασιστούν στα πρότερα και απλά να τα εξελίξουν... Στην ανάγκη τους να κάνουν κάτι, οτιδήποτε, επαναπροσδιορίζουν και τα παγιωμένα... https://departeder.blogspot.com/2022/01/blog-post_20.html Που βέβαια, προσωπικά αλλά και ως ιστολόγιο με δημόσιο βήμα, ενθαρρύνω την αμφισβήτηση, αλλά πάντα με αποδεικτική αντιπρόταση... όχι "έτσι έχει νόημα, ο παλιός λέει βλακείες γιατί είναι εθνικιστής"...

      Αυτό που σας ρώτησα παραπάνω για το εγχειρίδιο, ήταν για να υπάρχει εδώ, δημόσια, ένα έργο αναφοράς στο οποίο κάποιος θα μπορέσει να απευθυνθεί αν θέλει να ακολουθήσει το μονοπάτι που ακολουθείτε σε όλα αυτά τα σχόλια.

      Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για όλα αυτά και δεν ξέρουν που να ψάξουν (δεν συζητώ τι θα συμβεί αν ζητήσουν βοήθεια από φερέφωνο του εκπαιδευτικού συστήματος..στο πυρ το εξώτερον..)

      Διαγραφή
    6. Είπατε:
      ενθαρρύνω την αμφισβήτηση, αλλά πάντα με αποδεικτική αντιπρόταση...

      Πολύ σωστά....είπατε...

      Στο θέμα της Ατλαντίδος ας πούμε, όλοι ψάχνουν την Ατλαντίδα στην Θύρα εμείς τί έχομαι για αντιπαράθεση?
      Πρώτα από όλα πρέπει να πρεσβεύει ή Λογική...Ο λαός λέει ότι, "και ή θεότητα με τον ΝΟΥ εβρέθηκε" ο λαός ότι λέει είναι ΝΟΜΟΣ
      Και με τον νού λέμε ...Εάν η Ατλαντίδα ήταν στην Θύρα, δεν θα λεγόταν Ατλαντίδα...Φυσιολογικά και με ΝΟΥ πρέπει να ήταν κάπου στον Ατλαντικό, ή στήν άπέναντη όχθη....
      Δεύτερον: έχουμε την μαρτυρία του Πλάτωνος στον Κριτία γιά τη Χαμένη Ατλαντίδα, όπου καθαρά μας λέει ΤΟ, και ΤΟ....
      (Ήταν κάποτε μια πανέμορφη γη, εύφορη, πλούσια κι απροσπέλαστη: Δυο νησιά πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, που περιβάλλονταν από δαχτυλίδια γης και νερού, έτσι ώστε κανένας ξένος να μην μπορεί να φτάσει ως εκεί. Την έλεγαν Ατλαντίδα κι ανήκε στον θεό Ποσειδώνα)

      Επομένως, γιατί το μυιαλό μας πάει στη Θύρα? από πού και ώς που?
      Τρίτον: Ή των ονομάτων επίσκεψης του Αντισθένη Όλες οι έρευνες πρέπει να αρχίζουν από εκεί...Το κάθε όνομα ενπεριέχει το που και πως...και όπως συνετέθει, όπως το HYDOR ας πούμαι....
      Μετά η έρευνα που πρέπει να κάνουμε για διαπίστωση:.....
      Που είναι οι Στήλες του Ηρακλέους Σήμερα γιατί δεν είναι στη θέση τους?
      ας, πούμαι Ο Ατλαντικός...ΑΤΛ = νερό (το έχω δει και σε εγλέζικο "scietific" περιοδικό) όμως, γιατί Αντικός? πάει να πει ότι..
      από την απέναντι μεριά υπάρχουν αντί-ποδες είναι δυνατόν οι Αρχαίοι Έλληνες (μέχρι την εποχή της καταστροφής), να μην ήξεραν την Ατλαντίδα? Μινωϊκό πυθαρι υπάρχει ένα στο μουσείο της Κνωσσού και ένα που βρέθηκε σε ανασκαφή στης Μπαχάμες...
      http://diasporaellinismou.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html
      μετά από όλες τίς απαρετητές έρευνες το συμπέρασμα είναι ότι:
      Η ατλαντίδα δεν είναι χαμένη όπως σήμερα νομίζουν οι Άνθρωποι αλλά, ή επαφή με την Ατλαντίδα χάθηκε μετά το Πόλεμο και την καταστροφή της Μεσογείου λεκάνης.

      Διαγραφή
    7. Ακόμα ένα,
      Ή μυθολογία μας, μας διδάσκει ότι Ο Ποσειδώνας με την Αθηνά λογομάχησαν για το όνομα των Αθηνών... Δηλαδή τί?
      Ο Ποσειδώνας (Πόσσης-Ωκεανός που ποτίζει τη Γή "από εδώ και το εγλέζικο "BOSS" τα ήθελε όλα δικά του...όμως δεν του πέρασε...το συμπέρασμα είναι ότι: "στην ουσία αλλά και στην πραγματικότητα"
      Η έριδα μεταξύ Ατλάντων και Ελλήνων άρχισε από την εποχή που ο Ελλην Άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Γη, ή αλλιώς Τέρρα, ή Τεροία, ή Τροία...(μιά σκέψη κάναμε...)

      Διαγραφή
  71. 'Απαπαπαπα....Ατίστηκα (τσατίστηκα) τώρα...."Ού μάν ούτ άτιτος"
    ΜΑΝ = άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τί είναι ο Κέρβερος το μυθικό αυτό τέρας με τα τρία κεφάλια που φυλάει τον Κάτω Κόσμο....?
    Μα....το λένε οι λέξεις...
    Κέρβερος στην Αγγλική διάλεκτο μεταφράζεται σε Keeper = φύλακας... δηλαδή:
    Ό φύλακας, με τρία κεφάλια, στον κάτω κόσμο, = γή, (διότι ο επάνω είναι ο έναστρος ουρανός) όπου δεν αφήνει τίποτα υλικόν να φύγει προς τόν ουρανό .....
    Εάν λάβομαι υπόψην ότι, ή λέξη ΝΕΙΚΕΙ = η απόσταση από τόν απώτερο ουρανό μέχρι τη γή, και ότι από εδώ ό ΝΕΚΡΟΣ ή ΝΕΚΥΣ, πού έλεγαν οί αρχαίοι υμών πρόγονοι, τότε....Κέρβερος είναι η Βαρύτητα.
    Τα δέ τρία κεφάλια στο σώμα της βαρύτητας είναι το πρωτόνιο, το ηλεκτρόνιο καί το νευτρώνιο...
    Άπό "αυτάς τάς τέσσερας Α'λογας δυνάμεις", είναι φτιαγμένα ΟΛΛΑ "ὅσα ἐν τῷ οὐρανῷ ἄνω, καὶ ὅσα ἐν τῇ γῇ κάτω, καὶ ὅσα ἐν τοῖς ὕδασιν ὑποκάτω τῆς γῆς."
    Μαζί δέ με τήν Πέπμτη Ένλογη δύναμη = ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ, έχουμε τά Πέντε = Πάντα του σύμπαντος κόσμου.....
    Από ΝΕΙΚΕΙ μέ το Δωρικό αλφάβητο τής Κύμης, λένε οί Εγγλέζοι NECK το Λαιμό τους, που Συγκρίνουν τήν απόσταση την εκ γής (σώματος τους) προς ουρανόν (μέ τήν κεφαλήν τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λέξη νείκει σχετίζεται ετυμολογικά με το νείκος;

      Διαγραφή
    2. Βεβαίως διότι φιλονικία μόνο στον κάτω κόσμο (γή) υπάρχει

      Διαγραφή
    3. Καί ο Νίκος από την ίδια ρίζα πρέπει να είναι... αλλά το Έψιλον από εδώ εξαφανίστηκε διότι δηλώνει έκταση απείρου χρόνου

      Διαγραφή
  73. Επίσης, ή λέξη ΝΕΚΥΣ τών προγόνων μας, στην Αγγλική μεταφράζεται σε Youngster τουτέστιν Νεανίσκος Νεόφερτος όμως που?
    Στή Γή Φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Είναι ίδια γλώσσα η Ελληνική με την Αγγλική?
    Προφανώς και είναι..ή διάλεκτος αλλάζει.
    Όλες τής Αγγλικές λέξεις της λέμε όμως πώς?
    Είτε λακωνισμένη τή λέξη μοναχή,
    ΠΧ, PINEZA (Pin) είτε στην Σύνθεση όπως "Χατίρι" Κέαρτ = Heart + αίρει = από Καρδιάς αίρει...
    Αίρει τα μέτρα ή, Εοσφόρος Αστέρας (Ε-οσφόρος ASTER-ας = EASTER
    "Υψώθη κέρας μου εν Θεώ μου" τρίτη Ωδή της Π. Διαθήκης...ή ο ανυψώσας το κέρας ημων στό Χριστός γεννάται δοξάσατε…του όρθρου των Χριστουγέννων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Χατίρι" Κέαρτ = Heart + αίρει = από Καρδιάς αίρει..." υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με το α.ε. καρτερέω > μ.ε. καρτέρι ;

      Διαγραφή
    2. καρτερέω = I care.... και η λέξη Καρέζω (αρχαιοελληνική) από την ίδια ρίζα also keep and caution.....η γλώσσα μας συνεχώς διευρύνεται...

      Διαγραφή
  75. Τα μήλα των Εσπερίδων:
    Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν οι χρυσοί καρποί των δέντρων που βρίσκονταν στον κήπο των Εσπερίδων.
    Εσπερίδες = τα δύο (τότε) νησιά που βρισκόταν στη Δύση (εσπέρα) δήλον δη, η Σημερινή Βόρειος και νότιος Αμερική:

    Όι μηλιές που παρήγαγαν τους καρπούς αυτούς είχαν δοθεί από τη Γη στον Δία και την Ήρα σαν γαμήλιο δώρο.
    Η Ήρα φύτεψε τα δέντρα στον κήπο των θεών, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα του Άτλαντα. (χώρα του Ατλάντα = ή Ατλαντίδα = η σημερινή Β και Ν Αμερική,
    Ο Άτλαντας ( Ωκεανός) βρισκόταν έξω από τον κήπο και σήκωνε στους ώμους του τον ουρανό, (ας φανταστούμαι μια λεκάνη νερό ώς ο ωκεανός και στην επιφάνεια να πλέει η στεριά όπως ο Φελός.
    Τιμωρία που του είχε επιβληθεί από το Δία.
    Οι κόρες του Άτλαντα έκλεβαν (Clever) όμως τα μήλα, γι´ αυτό και η Ήρα ανέθεσε τη φύλαξή τους στις νύμφες Εσπερίδες και στο Λάδωνα δράκοντα, με εκατό κεφάλια και γιο του Τυφώνα και της Έχιδνας (έχιδνα = αστραπή)
    Ο ημίθεος ήρωας κατάφερε να τα πάρει.
    Όταν ο Ηρακλής έφτασε στις Μυκήνες (από Μηρός+Κυναί 'AI Μυκήναι) και σε μικρογραφία εδώ στη γή, = ή Γή τών Μωυκανών, = Νότιο νησί της της Ατλαντίδος) παρέδωσε τα μήλα στον Ευρυσθέα.
    Εκείνος τα έδωσε πίσω στον ήρωα σαν δώρο. Ούτε ο Ηρακλής όμως κράτησε τα μήλα. Τα παρέδωσε στην Αθηνά, η οποία τα επέστρεψε στον κήπο των Εσπερίδων, καθώς εκεί ήταν η θέση στην οποία έπρεπε να βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Τί νά είναι άραγες τα μήλα των εσπερίδων?
    Γιά να δούμαι...
    Μας λέει εδώ ο μύθος,
    ......Όι μηλιές που παρήγαγαν τους καρπούς αυτούς είχαν δοθεί από τη Γή στον Δία καί τήν Ήρα σάν γαμήλιο δώρο.
    Η Ήρα φύτεψε τα δέντρα στον κήπο των θεών, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα του Άτλαντα"
    ... Επομένως, από τη Γή, δόθηκαν τα μήλα στον Δία.."τὰ Σὰ ἐκ τῶν Σῶν"
    Τής γής όμως τα μήλα ονομάζονται ΓΕΩΜΗΛΑ δηλαδή τί?
    Πατάτες......όπου στην ουσία είναι προϊόν των εσπερίδων Ν καί Β Αμερικής, ΜΟΝΟ όπως και ο Καπνός και η ντομάτα
    Ας δούμε παρακάτω.....
    Οι κόρες του Άτλαντα (άνθρωποι από τα γύρω νησιά?) έκλεβαν (Clever) όμως τα μήλα, γι´ αυτό και η Ήρα ανέθεσε τη φύλαξή τους στις νύμφες Εσπερίδες και στο Λάδωνα δράκοντα,

    Εδώ ας θυμηθούμε τον Καποδήστρια όπου και αυτός έβαλε φύλακες να φυλάνε τις πατάτες για να μην της "κλέψουν" οι άνθρωποι
    Clever Idea...και αυτή του καποδήστρια.....!
    Τυχαίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κάποια στιγμή, "ΛΕΕΙ" οί αλαζόνες πλέων Άτλαντες εισέβαλαν στη Μεσόγειο με σκοπό να κατακτήσουν όλους τους λαούς….
    Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Μεσόγειος τότε, ΔΕΝ ήταν θάλασσα όπως σήμερα αλλά, ήτο Λεκάνη πολλύ κάτω από τήν επιφάνεια του Ωκεανού, (Λεκάνη της Μεσογείου Ζώνης)
    Οι Άτλαντες που ό στρατός τους αριθμούσε 1.100.000 άνδρες περικύκλωσαν τήν λεκάνη της μεσογείου και από της δύο μεριές, Νότια από την Αφρική και βόρεια από την Ισπανία, και ρήμαζαν πολιτείες και χωριά....!
    Καθώς ο τρόμος κυριάρχησε παντού, η μια περιοχή μετά την άλλη εγκατέλειπαν τον αγώνα αφήνοντας μόνους τους κατοίκους της Αθήνας να τα βγάλουν πέρα με τον εχθρό. Λίγο ακόμη και η χώρα θα καταστρεφόταν. Όμως, οι πολεμιστές Αθηναίοι ( 20.000), όχι μόνον άντεξαν στην επίθεση των Ατλάντων αλλά κατάφεραν και να τους νικήσουν. Με μιαν αντεπίθεση διαρκείας, τους πήραν στο κυνήγι….(Αυτό είναι σωστό)
    Οπισθοχωρώντας όμως οι εν' απομείναντες Άτλαντες, έκαναν κάτι που δεν θα έκαναν ούτε οι σημερινοί Taliban....
    Οι στήλες του Ηρακλέους τότες, ήταν δύο? όντως στήλες ξηράς που ένωναν την Ευρώπη με την Αφρική και κρατούσαν τον παγωμένο Ωκεανό απέξω...για'αυτό και Ηράκλειες στήλες.
    Οι Άτλαντες φεύγωντας να επιβιβαστούν στα καράβια τους, τους ήρθε η φαεινή Ιδέα να κόψουν στη μέση της στήλες και να ανοίξουν μια μικρή υδροροή.....Ε..., αυτό ήταν.....το νερό ήταν αδύνατον να σταματήσουν οι Έλληνες, και σιγά-σιγά γέμιζε η λεκάνη της Μεσογείου...Φανταστήται την οικολογική καταστροφή της λεκάνης που η θερμοκρασία ήταν πάνω από 25-30 βαθμούς, να εισβάλουν σιγά και σταθερά τα παγωμένα νερά του Ωκεανού....!
    Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή όλων των εποχών....! στον πάτο της Μεσογείου φένοντε ακόμα χωριά, σπίτια με πηγάδια όπως τότε ήταν εγγαταλελημένα.....να μαρτυρούν το τραγικό παρελθόν....
    στην Βόρεια αφρική είχαν απομίνη μερικοί από δ'αυτούς τους Άτλαντες ζούσαν τώρα τελευταία στην Τύρο όπου ο Μέγας Αλέξανδρος τους σκότωσε μέχρι ενός αφορμή? επιδή δεν ειθελαν να παραδοθούν, Αιτία θανάτου? οι παλιές σκουριές των προγόνων τους με τους Έλληνες και το γεγονός της καταστροφής....!
    Σε εκείνο τον πόλεμο με τους Άτλαντες, "όλλοι οι υπόληποι Έλληνες συμπολεμιστές" έδωσαν τον ΤΙΤΛΟ στους Έλληνες της σημερινής Ελλάδος με πρωτοστάτες τους Αθηναίους του ΚΡΑΤΑΙΟΥ ή ΚΡΑΤΕΡΟΥ που στήν Δωρική διάλεκτο εκφράζεται GREAT και όλοι μαζί GREEKS, και ή ιδιέταιρή τους πατρίδα, δικαιωματικά ονομάζετε GREECE….!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως πως γίνεται 20,000 Αθηναίοι να κατατροπώσουν 1,100,000 Άτλαντες? Λογικά δεν στέκει...
      Και όμως γίνεται.....
      Εκείνη την εποχή άλλοι άνθρωποι μετρούσαν με αριθμούς 0-9 και άλλοι με κεφαλαιογραμματα Ι = ένα και Χ = δέκα όμως, ή δεκάδα "Χί" Ιωννικά λεγόταν Χιλιάδα...(πεντακις-χιλίους Άνδρας χορτάσας) Δηλαδή πόσους χόρτασαν πέντε άρτοι και 5 ψαράκια? 50 ακριβώς...άνδρες εχόρτασν
      Σέ αυτήν την περίπτωση Το 1,100, 000 Ατλάντων είναι 120,000 Αθηναϊκές ας βάλουμε τώρα ότι πάνω από 40-50% από δ;αυτούς είχαν κατατροπωθεί μέχρι να πάρουν θέση οι Αθηναίοι...20,000 φρέσκοι στρατιώτες, το αποτέλεσμα του πολέμου είναι σωστό, όπως μας το περιγράφει ο Πλάτων στον Κριτία.

      Διαγραφή
    2. Και έκτοτε….., ο ψαλμός που μάς διαιώνησε ο Δαβίδ,
      “Αρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.
      Τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης;
      Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός, Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμῳ”

      Διαγραφή
    3. ΚΡΑΤΑΙΟΣ Ιωνικά, GREAT Δωρικα λακωνισμένα, και GREEK ο Κραταιός... και εμείς τί λέμε?
      Λέμε Greek and Great....!

      Διαγραφή
    4. Θα μπορούσατε να μας παραθέσετε το έργο/ιστοσελίδα απ' όπου αντλήσατε αυτές τις πληροφορίες; Για τους λάτρεις αυτού του φλέγοντος θέματος όπως είναι η Ατλαντίδα, υπάρχει τεράστια ανάγκη για όσο το δυνατόν περισσότερα κείμενα που μιλούν για αυτή.

      Διαγραφή
    5. Όλα αυτά βγαίνουν από τις λέξεις ATL + νερό όλοι το ξέρουν ΑΝΤΙΣ λακωνικά οι αντίποδες ΑΤΛ + ΑΝΤΙΣ + Ατλαντίς δεν υπάρχει κάτι να παραθέσω.... σκέψη θέλει, λέξη με λέξη, και πολλύ υπομονή.
      Η αιτία που χάσαμε την Ατλαντίδα δεν είναι επιδή μετατοπίστηκε ή εβούλιαξε, την επαφή με την Ατλαντίδα χάσαμε μετά από αυτή τη ζημιά που προξένησαν αυτοί οι TALIBAN φεύγωντας... Φαντάσου Την Καταστροφή.... κάνε GOOGLE πολιτείες στο βυθό της μεσογείου...
      Η μορφολογία του εδάφους έκτοτε άλλαξε, τα παγωμένα νερά του Ωκεανού εισέβαλαν στην τότε λεκάνη της μεσογείου και η στάθμη του Ωκεανού έπεσε τα δύο τότε νησιά Β και Ν Αμερικής ενώθηκαν στο στενό του Παναμά, όταν λέμε κάτι πρέπει να έχει νόημα και στην παξη...οι περισσότεροι σήμερα ρωτάνε: (που το είδες γραμμένο?)
      Μα εάν το είδα γραμμένο αυτό δεν είναι έρευνα αλλά, αντιγραφή.

      Διαγραφή
  78. Που άραγες να είναι η Ατλαντίδα?
    Η Ατλαντίδα ποτέ δεν χάθηκε... ή γνώση χάθηκε για την Ατλαντίδα επιδή, η επικοινωνία με αυτήν διακόπηκε....
    Για να προσδιορίσουμε προς τα που πέφτει ή Ατλαντίδα, πρέπει πρώτα νά δούμε τί έχει να μας αποκαλυψη το όνομα Ατλαντίς,
    “Η των όνομάτων επίσκεψις του Αντισθένη”

    Κάθε γράμμα και κωδικός,

    Α = πρωτογενές ενέργεια, Τ = τελειωμένο/ολοκληρωμένο προϊόν, Λ = υγρό στοιχείο για'αυτό έχουμε Λίμνη...

    Σαν ένας κωδικός τα τρία γράμματα μαζί, ΑΤΛ = Νερό (Ατλ-αντικός)
    Από της στήλες του Ηρακλέους ακρειβως απέναντι στην άλλη όχθη του Ωκεανού εύρίσκοντε οι ΑΝΤΙ-ΠΟΔΕΣ ή Λακωνικά ΑΝΤΙΣ ή ANDES Δωρικά

    Η μεγαλύτερη σε μήκος οροσειρά του πλανήτη... Πάνω στις Άνδεις
    Πάνω στο οροπέδιο τών Ανδεων, εύρίσκετε η μεγαλύτερη λήμνη “ΑΤΛ” της υδρογείου με πόσημο νερό σε 3,812 Μέτρα υψόμετρο πάνω, πλέουν υπερωκεάνια....

    ΑΤΛ+ΑΝΤΙΣ = ΑΤΛΑΝΤIΣ ή Ατλαντίς, ή κοινώς Ιωνικά Ατλαντίδα....

    ....“Ήταν κάποτε μια πανέμορφη γη, εύφορη, πλούσια κι απροσπέλαστη: Δυο νησιά πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, που περιβάλλονταν από δαχτυλίδια γης και νερού, έτσι ώστε κανένας ξένος να μην μπορεί να φτάσει ως εκεί. Την έλεγαν Ατλαντίδα κι ανήκε στον θεό Ποσειδώνα, που φρόντιζε για το καλό της. Ο λαός, που ζούσε εκεί, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος. Όμως, παραστράτησε, έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών.
    Κάπως έτσι περιγράφει ο Πλάτων στον «Κριτία» τη χαμένη Ατλαντίδα. Και στον «Τίμαιο» προσθέτει πως ο σοφός Σόλων, όταν πήγε στην Αίγυπτο, έμαθε από τους ιερείς ότι οι Αθηναίοι, 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του, απέκρουσαν μια επίθεση των κατοίκων της Ατλαντίδας, που καταποντίστηκε έπειτα από έναν φοβερό σεισμό. Περίπου τότε σχηματίστηκε και το λεκανοπέδιο της Αθήνας”
    Τώρα, ας φανταστούμε TA "Δύο νησιά μαζί" = Βόρεια και Νότια Αμερική….
    Tότε όντως η Αμερική ήταν δύο Νησιά, ο Ωκεανός ήτο πάνω από τη σημερινή στενή λωρίδα του Παναμά, Τι έγινε έκτοτε και ο Ατλαντικός με τον Ειρηνικό χώρισαν τα τσανάκια τους στο στενό του Παναμά και είνε όπως είναι σήμερα?
    “Ο λαός, ΛΕΕΙ που ζούσε εκεί στην Ατλαντίδα, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος….
    (τα πολλά νερά της λίμνης η γνώση και το κλίμα φέρουν πλούτο)
    Όμως, παραστράτησε, “λέει” ο λαός καί έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών”
    “Το πολύ χρήμα φέρει απληστία”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσα να συγκεντρώσω τα 3-4 σχόλιά σας σχετικά με την αντλαντίδα και να τα αναδημοσιεύσω ως ενιαίο άρθρο; Φυσικά με αποποίηση συγγραφής και δήλωση του ονόματός σας.

      Η αναδημοσίευση αποσκοπεί όχι τόσο στην απόδειξη, όσο στην τροφή για σκέψη και έρευνα. Αυτά που μοιράζεστε μαζί μας σε κάποιους, έστω λίγους, μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

      Παρακαλώ ενημερώστε με αν έχω την άδειά σας

      Διαγραφή
  79. Γέρος
    Γέρος δεν εννοεί υπερήλικα
    Ή αρχαία Ελληνική λέξη "γέρας" σημαίνει τιμή, βραβείο διάκριση και σημαίνει τον έντιμο, ώριμο και σεβάσμιο,
    Τον Ιερέα λέμε Γέροντα κι'άς είναι 25 ετών ή..., Ό Γέρος τού Μοριά..., GEROS + ΜΑΝ στήν Δωρική διάλεκτο = GERMAN καί Ιωνική διάλεκτο με κατάληξη ος, = GERMAN-ΟΣ
    Ο παλαιών Πατρών ΓΕΡΜΑΝΟΣ... ὅς, από το αρχαίο Ελληνικό Δωρικό "HOS" = Όποιος ή, ὅς τίς...
    ΗΟΣ-ΔΑ-ΤΟΔΕ ΠΙΕΣΙ.......όποιος πιεί από τούτο το ποτήρι" (Ποτήριον Νέστορος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη βικιπαίδεια λέει "Γερμανός < (κληρονομημένο) ελληνιστική κοινή γερμανός < λατινική Germanus" και το αφήνει εκεί.. Είπατε παραπάνω "Ού μάν ούτ άτιτος", αναφέρεστε στην Ιλιάδα, "οὐ μὰν αὖτ᾽ ἄτιτος κεῖτ᾽ Ἄσιος"; Μαν σημαίνει πράγματι άνθρωπος;

      Διαγραφή
  80. Έχουμε εμείς οι Έλληνες "Βρετανία"?
    ΌΧΙ βέβαια.... όμως τί έχουμε?
    Εμείς έχουμε ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ όπου "πρυτανεύει" η Λογική...
    Καί ...όταν έχουμε ένα σύμπλεγμα από μικρά και μεγάλα νησιά ποιό από όλα λογικά θα ονομάσουμε Πρυτανεία? το μεγαλύτερο φυσικά....
    και πως θα το λέμε ἐφεξῆς? Μεγάλη Πρυτανεία....
    Τα άφωνα όμως γράμματα αλλάζουν μεταξύ τους ανάλογα όπως και τα Φωνήεντα αλλάζουν, και στην περίπτωση μας, το Πί αλλάζει με το Βήτα από Πρυτανεία γείνετε Βρυτανεία και Λακωνισμένα δωρικα, Britain καί GREAT BRITAIN = μεγάλη Βρετανία.... Όμως λέγετε και ENGLAND δηλαδή τί? (Ή έν "ΓΛΑ" LAND) "GLA-GLOW" = φώς και land = Γη, δηλαδή Τί? Ή Γή τού Φωτός όπως ακριβώς λέμε ΕΛΛΑΣ...
    Εμείς από το GLA, έχουμε Γλάρο, Γλάστρα.....και οι Εγγλέζοι λένε GLAD...= χαρούμενος και όταν είσαι Χαρούμενος τί κάνεις? φωτήζεις "Beaming of light ή Ιωννικά, αντανακλάς Φώς, από εδώ έχουμε και το Γέλιο...ΓΛΑΜΕ = γελάμε, Glamour = Αίγλη, και ΑΙΓΛΙΑ = Αγγλία

    Λέμε εμείς οι έλληνες "Evening" που λένε οι Εγγλέζοι? η απάντηση είναι ΟΧΙ.... όμως, λέμε EVΕNI (Δωριστή) και εὐνή Ιωννικά = κλίνη, το κρεβάτι, δηλαδή,,, τί μας λένε αυτοί οι Δωριείς όταν μας λένε GOOD EVENING....?
    Λέμε εμείς οι Έλληνες GRAVE (τάφος) ΌΧΙ δεν λέμε...όμως, λέμε ΓΡΕΒΕΝΑ όπου υπάρχουν πολλές χαράδρες και μικρές σπηλιές (graves) στην μορφολογία του εδάφους, τί άλλο λέμε?
    Λέμε ΓΡΑΒΙΕΡΑ το τυρί όπου το κρύβομαι σε σπηλιές όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή χειμώνα καλοκαίρι για να ωριμάσει...
    ΟΛΛΑΣ τάς λέξεις που "Νομίζουμε" ότι είναι αγγλικές (που δεν είναι..., απλώς είναι Αγγλικής προφοράς) ταίς λέμε πού? στη σύνθεση, Μα όλες όμως....το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες διαλέκτους (γλώσσες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Correction:
      Glamour = Αίγλη, και ΑΙΓΛΙΑ..... ή Αγγλία

      Διαγραφή
    2. Φανταστικές ετυμολογήσεις! Άρα το α.ε. βρεττανίς προέρχεται από το α.ε. πρύτανις; Οι φωνητικές/σημασιολογικές μεταβολές έγιναν τότε, και απλώς παρέμειναν έτσι ως σήμερα;

      Διαγραφή
  81. Είναι η λέξη DELIVERY Ελληνική?
    Ο κύριος Μπαμπινιώτης που είναι ΕΛΛΗΝ και γνώστης της Ελληνικής Γλώσσας, φυσικά, μας λέει Όχι...είναι κάθετος σε αυτό...
    Εμείς όμως οί "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" λέμε ναί, είναι όμως έτσι?

    DELIVERY
    Στον Κύριο Μπαμπινιώτη ΔΙΑ-ΦΕΥΓΕΙ η ετυμηγορία του Λαού που λέει:
    "Όλες οι Ημέρες είναι του Θεού"
    Και για να το λέει ο λαός, είναι ΝΟΜΟΣ,
    Εφόσον λοιπόν είναι "όλαι αί ημέραι" του Θεού, και εφόσον το όνομα του θεού ήτο και είναι ΔΙΑΣ = φώς, τότε και αι ημέραι πρέπει να λεγόταν (και λεγοντε) "ΔΙΑΙ" λεγόταν ποτέ αι ημέραι ΔΙΑΙ?
    Και Βέβαια λεγόταν... αλλιώς, πως εμείς σήμερα θα μπωρούσαμε να πούμαι.... Ευ-Διάθετος?
    ΔΙΑ η Ημέρα, Και Φέρω μας συνθέτει το DELIVERY πως?
    Εύκολα πράγματα...
    Όταν χρησιμοποιήσουμε ΔΙΑ αντί για ημέρα πώς θα πούμε "Καθημερινά"?
    Θα πούμε ΔΙΑ-ΛΥ όπως ακρειβως οι Εγγλέζοι σήμερα λένε DAILY..Δωρικά .
    Το φέρω όμως γραφώταν με δίγαμμα "F" πριν το 402 ΠΧ, και προφερόταν ως ελαφρώς Β...., NAFS ή (ναῦς) καί προφορά NAVS... "ΝΑFΙΣ" = NAVIS καί Navy.... Navtex λέει σήμερα ο Τούρκος Κύριος Ερτογάν
    Συμπέρασμα:
    ΔΙΑ-ΛΥ + ΒΕΡEI (αυτός φέρει) = DELIVERY συντομογραφικά το Ύψιλον εδώ, έχει την ένοια του σάκου στην πλάτη αυτουνού που φέρει και εκτελεί το delivery ....και το Έψιλον δηλώνη Έκταση ότι αυτό γίνεται επί Εκτάσεως παντού και σέ όλο τον Πλανήτη, σε όλα τα επίπεδα, απαύστως.
    (κάθε γράμμα διαφορετικός κωδικός)
    Γιατί λοιπών μού απαγωρεύει ο Κύριος Μπαμπινιώτης να ομιλώ τήν γλώσσα των προγόνων μου....Ακόμα και Ισπανό άμα συναντήσεις θα σού πει, "BUENOS DIAS" καλημέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι και τόσο εύκολα :) ειδικά όταν μια θέση υποστηρίζεται τόσο σθεναρά από τόσο σθεναρούς.. Απαιτείται τεράστια τριβή και έλεγχος, ειδικά εφόσον είναι δύσκολο να "αποδείξεις" κάτι άυλο που συνέβη τόσο παλιά..

      Επίσης, υπονοήσατε ότι η πρόθεση δια προέχεται από τον δία, ή ήταν λογοπαίγνιο;

      Διαγραφή
  82. Από το «λας» βγαίνει και το λαός?
    Λά = φώς, Λαός = μερίδα φωτεισμένων, εγγράμματων, πολιτισμένων, ανθρώπων....
    Άλαος = αγράμματος, τυφλός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον.....

    Τί είναι ο άρτος ό επιούσιος που επικαλείτω ό Ιησούς ?
    Σίγουρα δεν είναι το ψωμί που τρώμαι....

    Τόν Ιησού Χριστό τον είχε προφυτέψει ή Σίβυλλα η Ερυθραία…..Εκ, πέντε πυρών "πεντάκις χιλιους άνδρας χορτάσας" (με Ιωννικούς αριθμούς το 5,000
    “Δoς’ υμίν σήμερον τον άρτον ημών τον “επιούσιον” δηλαδή, τί?
    Τόν επί τής ουσίας άρτον = (πνευματικόν)
    Τώ καιρό εκείνο...... Πυρός = σιταρένιο ψωμί για'αυτό και δίπυρον το παξιμάδι
    Πέντε = ΠΑΝΤΑ
    Άρτος από το ΑΡΤΑΩ-αρτώ
    Τώρα, εάν προσθέσουμε την πρόθεση “Προς” μπροστα στη λέξη άρτώ εχωμαι ΠΡΟΣΑΡΤΩ….!
    Εάν προθέσωμε το "H" μπρωστά από το όνομα ΠΥΡΩΝ το νόημα αλάζει και γίνεται Ηπείρων....
    Το πέντε εδώ εννοεί τους Πάντες, και οι πέντε πυροι, τους πέντε Ηπείρους της γης

    Συμπέρασμα:

    Eκ πέντε ΠΥΡΩΝ "Ηπείρων" της γης, η νέα θρησκεία του Ιησού Χριστού θα προσαρτήσει το ένα πέμτο από πάντας τους κατοίκους της γης,
    Αυτό έχει είδει γίνει περίπου τη δεκαετία του 80, οι κατικοί της γης ήταν τότε 6 δισεκκατομύρια, και οι χριστιανοί εξ’ αυτών 1.2 δίς…ακριβώς το ένα πεμτο των κατοίκων της γης…….οί Χριστιανοί….!
    Ή προφυτεία τής Σίβυλλας τής Ερυθραίας έγειναι Γεγονός τήν δεκαετία το 1980


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: με Δωρικούς αριθμούς το 5.000 ή αλλιώς "Roman Numerals τα λένε σήμερα"

      Διαγραφή
    2. με προβληματίζει από φιλοσοφικής απόψεως τί μπορει να συμβαίνει από τη δεκαετία του '80 κι έπειτα... κάθε άνοδος συναντά ένα θετικό ακρότατο κι έπειτα κατεβαίνει ξανά... θα μπορούσε να σημαίνει μια πνευματική αντίστροφη μέτρηση; ιδού η απορία..

      Διαγραφή
  84. Μερικές λέξεις "Mix and Mach"


    Σαράντος Ι. Καργάκος. 16/09/2017..χαστούκι:
    Ἀδυνατῶ νὰ τὸ ἐτυμολογήσω....
    Εγώ λέω κανείς δεν μπωρει....

    Λέμε Χαστούκι... από που βγαίνει η λέξη αυτή;
    Εάν δεν πάμε στην Αγγλική διάλεκτο-προφορά, δεν θα το εννοήσουμε...
    Haste "αγγλική προφορά" = Βιασύνη...
    όταν κάποιος κάνει μία εργασία που του είχε ανατεθεί "εν τάχει"
    και την κάνει με με το πάσο του... πολύ σιγά, Ε..., θέλει το Χαστ-ούκι του να ξυπνήσει....


    Άλλη λέξη που λέμε είναι...Σκαμπίλι, Οι Εγγλέζοι πάλι έχουν τη λύση.
    Scamp = αλήτης, εκτελεί άτεχνώς, προχειροφτιάχνει... αυτός λοιπόν, θέλει ένα scamp-ίλι να συνέλθει...

    Καί Πόθεν ἡ λέξη «σφαλιάρα....?
    Η σφαλιάρα πέφτει όταν σου αναθέσουν μια δουλειά και δεν την κάνεις σωστά...Κανείς πολλά ΣΦΑΛΜΑΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Την λέξη ΧΑΒΛΑ (ομιλία) τήν έχω διαβάσει σε Ομηρικό κείμενο....δεν θυμαμε που....Εμείς την λέμε σήμερα? ΟΧΙ δεν την λέμε...ή μήπως Ναι?
    Ομιλείτε Ισπανικά? hablas español?
    Οι Ισπανοί την λένε.....ΆΛΛΑ και εμείς την λέμε όμως δεν το ξέρουμαι...
    Επιδή τα άφωνα αλλάζουν και ο τόνος μετατείθεται, εμείς λέμε Χάβρα "'Η χάβρα των Ιουδαίων" όμως τί άλλο λέμε?
    Λέμε...αυτός είναι Μωρό-Χαβλος (και έτσι, και αλλιώς τη λέμε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΨΩΜΙ....γιατί λέμε ψωμί... αναρωτήθηκε κάποιος?
    Ποιά ή Ετυμολογία?
    Άλλο ψωμί, και άλλο Άρτος...ΆΡΤΟΣ από το αρτάω-τώ από εδώ και Art, Artist,...
    Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει, όμως Τί?
    Ααώτο = προζύμι.
    Η λέξη παράγεται από το ομηρικό «άωρτο» (υπερσυντέλικος του ομηρικού ρήματος «αείρω» = «αίρω» (ασfερjω) = υψώνω, φουσκώνω Όπως είναι γνωστό, το προζύμι υψώνεται = φουσκώνει! Βλέπουμαι... Οδύσσεια α, 141, β, 425, γ, 312 κ.λπ. ή Ιλιάς Ζ, 293, Τ, 380, Ω, 583 κ.λπ.
    Επίσης, οι εγλέζοι λένε: "LOAF of Bread" (λόφος ύψωμα) δηλαδή ΌΧΙ άζυμο ζυμωμένο με προζύμι ανεβασμένο...
    Επομένως,....... Ύψωμα, Υψωμί, Ψωμί...

    Άρτος = Μόνο για την Εκκλησία, αρtισμένος (διαβασμένος) από τον Ιερέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τρίτη 12/07/2023 6:52 ΠΜ Τάσος Αρνιακός έλεγε τον καιρό στόν Αντέννα, κάτι έλεγε για τα μελτέμια στο Αιγαίο....και όταν τελείωσε πρόσθεσε ότι, η λέξη Μελτέμι είναι (λέει) Τουρκική...άκουσον, άκουσον...εν'τούτοις, δεν μας είπε κάτι για το μέλι η γιά τό Melt...
    Μέλι δεν λέμε επιδή είναι πολύ γλυκό, αλλά παχύρευστο...
    Melted = έχει υγροποιηθεί με θέρμανση…..
    Μελτέμι = άνεμος θερμός με μπόλικη υγρασία, με ταχύτητα 6-7 μποφόρ…, πού χωράει ο Τούρκος εδώ?
    Άλλη πάλη φορά έλεγε για το επίθετο του, ότι ό προ-προ-πάππους του είχε πολλά αρνιά και για'αυτό τόν λόγo πήρε επώνυμο Αρνιακός....
    Πρίν Χριστού εποχή ….(Λέμε τώρα εμείς) Προτού θυσιαστεί το Άρα-νί στό θυσιαστήριο του ναού, ιδικός Ιερέας διάβαζε τας Αράς....(ευχές-προσευχές) μήπως αυτός ο Ιερέας λεγόταν "λαϊκά" Άρα-νιακός....Άρά και α'γία ημέρα = Αργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πιστεύω ότι Όμηρος σαν ένα άτομο που έγραψε την Ιλιάδα και την Οδύσεια δεν υπήρξε ποτέ....αλλιώς δεν θα μετράγαμε ραψωδίες...
    Ραψωδίες = συγγράματα πολλά από διάφορους? συγγραφείς όπου ολλα αυτά τα συγγράματα τα ένωσαν και τα έραψαν σε ένα...
    'Αλωστε εάν και εφ'όσον, Όμήρησα = συνάντησα, και εφ'όσον ο Όμηρος λέγεται Όμαυδος, τότε έχω λόγο να πιστεύω ότι, Όμηρος = σημείο αναφωρας γιά όλλας τάς Διαλέκτους....της Ελληνικής γλώσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Λερναία ύδρα..
    Τί'ν Πο'τούτον ?
    Ύδρα = είναι κάτι που γεννάει συνεχώς υβρίδια όμως τί είναι αυτό το κάτι γένους θυλικού?
    Πάλι πρέπει να επισκεφτούμε την Δωρική/ Εγγλέζικη, προφορά της Ελληνίδος γλώσσας...
    LEARN = Μάθηση/μαθαίνω...
    Learnaia (Λερναία) ύδρα που γενά συνεχώς υβρίδια είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΉ μας γλώσσα.
    Αλλού την συναντάμε ώς, ο Πύργος της ΒΑΒΕΛ μαζί μέ τήν διασπορά των ανθρώπων...
    'Ή γλώσσα μας, συνεχώς γεννάει υβρίδια (διαλέκτους) με παράξενες προφορές....από αρχαιωτάτων εποχών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Πώς βγαίνουν διάφορες λέξεις από τόν κώδικα τής γραμμικής Β? διότι όλες οι γλώσσες από εδώ αρχίζουν
    ΠΑ = πάνω, ΓΑ = Γή, ΣΑ = κάτι ορατό... θεώμενον
    Τί 'εχουμε από αυτές τής τρίς συλλαβές?
    'Έχουμε Πήγασος,
    "Έχουμε το Εγγλέζικης προφοράς βλέπω "See" (you see?) από το ΣΑ,
    Καί έχουμε τόν ΠΑΓΑΣΑ πού όλοι ακούμε αλλά δεν ξέρουμε τήν έννοια που είναι = ό υπεράνω....
    Ά...Ρέ Μ*-παγάσα.......
    *Μ = πάλι ή Μάωρα μας γή δηλαδή Μπαγάσας = ο "Υπεράνω" όμως που? στή γή....
    Γραμμική Α και Β είναι Έλληνικές Γραφές, επωμένως όλες οι γλώσσες είναι παράγωγα της Ελληνικής γλώσσας.

    Ε-ΓΩ άγαπά-ΑΕΙ εσένα-ΝΕ...τό έψιλον ιώτα στό Αγαπάει δηλώνη αγάπη I=θεϊκή επίαπροσδιορίστου E=(εκτάσεως) εκτάσεως χρόνου....

    Και ο Κινέζος μας λέει: "ΓΩ ΑΕΙ ΝΕ" = Σ'αγαπώ.....

    Τώρα όποιον και να ρωτήσουμε τί θα πεί "Μπαγάσας" σηγουρα θα μας απαντήσει: "Τουρκική λέξη είναι" δηλαδή, ότι δεν καταλαβαίνουμαι το πετάμε (μεταφορικά) στο σκύλο...

    Το Βικιλεξικό μας λέει μπαγάσας = Πόρνη...

    ένας άλλος στο διαδύκτιο μας λέει Μπαγάσας = Κερατούλης....

    Ό Ιωάννης Καρατσιώλης στο FACEBOOK μας λέει
    (<μεσν.μπαγάσα (η)=πόρνη<ιταλ.bagascia ,πιθ.<οσκική διάλεκτο *bagassa/ *bacassa =υπηρέτρια,δούλα.)

    Άλλος...πάλι, "Combined Search"...Μας λέει:
    [τουρκ. (διαλεκτ.) bağaj -ια (πληθ.) < γαλλ. bagage· -γκ-: αναδαν. από τα γαλλ.] )

    Και το ΛΕΞΙΚΟ Λαϊκών και ιδιωματικών λέξεων της νέας ελληνικής τη μας λέει? μπαγάσας ο: ικανός, επιδέξιος, πονηρός, άτιμος.

    Ήθελα να ‘ξερα ο Κύριος Μπαμπινιώτης πώς εξηγεί στούς μαθητές του τήν λέξη Μπαγάσας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πρέπει να πούμε ότι, η Ιωνική προφορά της ελληνικής έναντι της Δωρικής Προφοράς υπερέχει μας δείνει περισσότερες λεπτομέριες όπως, BAGASA δωρικά και Μπαγάσα Ιωνικά, Το "Μί" μπροστά από το "Πί" (Μί Πί = Β) μας προσδιορίζει που ακριβώς ευρισκόμαστε εντός του γαλαξία όταν λέμε σε κάποιον "Ρε...Μπαγάσα"....Δηλαδή τήν Γή, Μ=ή Μάωρα γή
      Άπό Μάωρα έχουμε τους "Μαωρί" στα Νησιά του Ειρηνικού γιατί εμείς ήμαστε μετανάστες εδώ στη γη.

      Διαγραφή
  91. Οι Τούρκοι (στην Τουρκοκρατία) μας ονόμαζαν RAYADES Δωρικά καί (ραγιάδες) Ιωνικά
    Τί θά πεί αυτό?
    Ραγιάς, του'TESTιν (τουτέστιν) Υιός του Φωτός
    ΡΑ = ακτίνα φωτός, (Ray, X-ray) καί ΥΊΑΣ = Υιός.... δηλαδή, Ο ΥΙΟΣ τού Φωτός και.....
    UΝΑΝ που μάς λένε = ΊΩΝΑΣ, Ιωνάν unan...
    Και από Δεξιά προς αριστερά όταν γράψουμαι.... νωΙ' (Ίων) = Απόλλων για μας τους Έλληνες, ή Απάλλαχ για τους Άραβες ή σκέτο Αλλάχ για τους Τούρκους...(Τουρκικά θεός = νωΙ')
    Και εμείς έχουμε: απαλλάχτηκα από το Απάλλαχ, καίω Αλλαλαγμός από το Αλλάχ....
    Θα μου πείτε...Πρέπει να τους χρωσταμε κι'αποπάνω? ΌΧΙ Βέβαια...Εδώ μας έκλεψαν το Βόδι....,

    https://www.google.com/search?q=allah+%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%87&tbm=isch&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwj4kIiJ-vb4AhUo_jgGHZqwAf0QrNwCKAB6BQgBEKQC&biw=1522&bih=750

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Γράφει κάποιος παραπάνω:
    Από το «λας» βγαίνει και το «λαός». Λαός σημαίνει «πλήθος από πέτρες». Ο Δευκαλίων και η Πύρρα κατά συμβουλήν του Διός μετά τον κατακλυσμό έριχναν πέτρες πίσω τους, οι οποίες μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπους κι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρόγονοι του σημερινού ανθρωπίνου γένους.

    Το Κείμενο:

    Ζεὺς δὲ πέμψας Ἑρμῆν πρὸς αὐτὸν ἐπέτρεψεν αἱρεῖσθαι ὅ τι βούλεται· ὁ δὲ αἱρεῖται ἀνθρώπους αὐτῷ γενέσθαι.
    καὶ Διὸς εἰπόντος ὑπὲρ κεφαλῆς ἔβαλλεν αἴρων λίθους, καὶ οὓς μὲν ἔβαλε Δευκαλίων, ἄνδρες ἐγένοντο, οὓς δὲ Πύρρα, γυναῖκες. ὅθεν καὶ λαοὶ μεταφορικῶς ὠνο- μάσθησαν ἀπὸ τοῦ λᾶας ὁ λίθος.

    Τί μας λέει εδώ?

    Ζεὺς δὲ πέμψας Ἑρμῆν πρὸς αὐτὸν ἐπέτρεψεν αἱρεῖσθαι ὅτι βούλεται: ὁδὲ αἱρεῖται ἀνθρώπους αὐτῷ γενέσθαι. (Όποιος ανυψώνεται στο επίπεδο του νού , άνθρωπος γείνεται) καὶ Διὸς εἰπόντος ὑπὲρ κεφαλῆς (τους είπε ο Δίας να Ανύψωσεν έως την κεφαλήν...(τα πλήθη) εκεί όπου πρεσβέυει ο Νους, δηλαδή "τους μάθαιναν γράμματα") ἔβαλλεν αἴρων λίθους, (λίθους = αγράμματοι άνθρωποι είχαν πέσει στή λήθη) καὶ οὓς μὲν ἔβαλε Δευκαλίων, ἄνδρες ἐγένοντο, οὓς δὲ Πύρρα, γυναῖκες.
    ( Ο δευκαλίων δίδασκε τους άνδρες (ὑπὲρ κεφαλῆς έφερεν και η Πύρρα της Γυναίκες) ὅθεν καὶ λαοὶ μεταφορικῶς ὠνομάσθησαν (δηλαδή, καί ως εκ τούτου ΛΑΟΙ ονομάστηκαν
    ΛΑΟΣ εγγράμματοι, φωτεισμένοι άνθρωποι ΌΧΙ ΛΑΟΣ, = ΌΧΛΟΣ)
    ἀπὸ τοῦ λᾶας ὁ λίθος. (λᾶας = λίθος = Τυφλός τά τόν Νούν )
    Αυτός είναι λᾶας = αγράμματος Ηλίθιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Λεβέντης....
    Στο λεξικό του Ε. Κριαρά γίνεται αναφορά για την ετυμολογία της λέξης μά.... όπως όλοι, έτσι και αυτός αναφέρει ότι, ή λέξη είναι Περσο-τουρκική και λέγετε LEVEND

    Ό κύριος Γ. Μπαμπινιώης Πρύτανης Πανεπιστημίου είναι και αυτός στο Ίδιο μήκος κύματος και τί μας λέει?
    ....." Όσον αφορά τήν ετυμολογία της λέξης, Λεβέντης πληροφορούμαστε ότι από τον τούρκικο τύπο «levend» προέρχεται η ιταλική λέξη «leventi»

    ένας άλλος πάλι λέει, Λεβέντης = αρχοντική συμπεριφορά είναι λεβέντης σε όλα, μπορείς να βασιστείς πάνω του...
    Δηλαδή, τό πετάξαμε στους "σκύλους....

    Καί μέ το δίκιο της ή Πόλυ Πάνου ωρύεται...
    ΜΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ....!

    Ξέχασαν όλοι ότι, ή λέξη είναι συνώνυμη με τον Λίβας, το Λιβάδι, την λειβαδιά, το λεμόνι, το Εγγλέζικο LEE, και τον Bruce LEE...και τήν Λιβύη.... καί LIVER (τό συκώτι) δηλαδή, τί άραγες νά έχουν κοινό μεταξύ τους όλα αυτά τα ονόματα?
    Έχουν το Δωρικό Lee ή Ίωνικό Λί-λε... τί είναι αυτά?
    Είναι τό υγρό στοιχείο (Humidity) Χυμός, Humor, που χαρίζει στον άνθρωπο επιπλέον εξυπνάδα Ομωρφιά, και Ζωή.
    Στον ανθρώπινο οργανισμό, το 70-75% της άλιπης μάζας αποτελείται από νερό...Αυτό μαζί με την ευδιαθεσια του ανθρώπου κάνει τον άνθρωπο ΛΕΒΈΝΤΗ καί ή λέξη είναι όλα τα λεφτά....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Venture (Τόλμημα) + Λε, Ό Λεvent-(ur)ης
      Αυτή η λέξη είναι μισή Δωρικής καί Μισή Ιωνικής προφοράς, ή γλώσσα όμως δεν κάνει διακρίσεις

      Διαγραφή
  94. Παλληκάρι....
    Ο κύριος Μπαμπινιώτης μας λέει "λίγο-πολύ" από παλλακή (concubine) Παλλακίδα... μας έρχεται η λέξη Παλληκάρι..δηλαδή τί?
    WOMEN-Α (γκόμενα)
    Γιατί δεν μας λέει ότι από Παλμός το Παλλικάρι "πάλλομαι" Ή καρδιά του κτυπάει δυνατά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ονομάζομαι τήν Αλεξάνδρεια τής Αιγύπτου πόλη τού Ελληνισμού καί τής μνήμης όμως, ξεχάσαμε εντελώς τό Κάιρο....
    'Η βικιπαιδεία (πού δέν είναι τίποτα άλλο από μιά σύγχρονη Βαβυλωνία) μας λέει ότι: "Το Κάιρο ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από την δυναστεία των Φατιμιδών"
    Realy? ομιλούν οι Φατιμαδοί Ελληνικά και δεν το ξέρουμαι? Τα Αραβικά όντως είναι Ελληνικά αλλά, πέραν από οκτώ με δέκκα χιλλιάδες χρόνια προ Χριστού...
    Κάιρο είναι σχετικά σύγχρονη Ελληνική λέξη...
    Γιατί κανείς δέν λέει ότι το όνομα τής πόλεως είναι σύνχρονο Ελληνικό και συνώνυμο της λέξης Διακαής/Διακαώς και ως εκ' τούτου σημαίνει 'επιθυμία ΠΟΘΟΣ.... Γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Φούστα - Φουστανέλα, προέλευση της ονομασίας
    Όλοι οι λαογράφοι σχετικά με το όνομα φουστανέλα είναι όλοι λάθος,

    Φάως Φώς, Φαούστα ή Φούστα, Φωτεινή η Φουστανέλλα,...έχει πιέτες, διαφέρει από αυτή τήν μακρυά, μαύρη, μέχρι τον αστράγαλο τών γυναικών και άλλων ρασοφώρων κάθε πιέτα και ακτίνα του Ηλίου...

    Η προέλευση της ονομασίας σύμφωνα με την θεογονία των ορφικών είναι από τον χρόνο που θέτουν ως αρχή των πάντων,
    Ο πας, η πάσα, το παν, παράγουν την πύξ πυγμή του χεριού,
    Αρχαία Δωρική φαουστ = γροθιά που μέσα σε αυτήν φυλάσσονται τα πάντα ή αλλιώς πέντε, που συνιστούν τον Χρόνο Χέρι δηλαδή, οι αιώνες, τα έτη, οι ημέρες, οι ώρες, τα δευτερόλεπτα.
    Η ρίζα του Χρόνου-Χεριού είναι η Χείρ που έχει την έννοια του άπτεσθαι, δράττεσθαι, λαμβάνειν, πιάνειν Ετσι οι άνθρωποι, με τον ανθρωπομορφισμό που χαρακτηρίζει τους θεούς που επινοούν, φαντάστηκαν τον αγέραστο Χρόνο ως πελώριο χέρι που αγκαλιάζει, περιλαμβάνει και καταλύει μες την πυγμή του, τα πάντα....!
    Έτσι ακρειβως φαντάστηκαν "σαν μια φαουστ.φαουστα, φούστα" οι Αρχαίοι υμών πρωγόνοι και το ένδυμα που πρέπει να περικλείει το ανθρώπινο σώμα στη γη από πάνω μέχρι κάτω,σαν μια φούστα
    Για'αυτό σήμερα βλαιπούμε Ιερωμένους όλων των θρησκειών σε όλο τον κόσμο με μακρυές μαύρες ενδυμασίες να περιβάλουν το σωματους πατόκορφα σαν μια Δυνατή ΦΑΟΥΣΤ (γροθιά) που περικλείει τα πάντα αλλά καί μερικούς βαθειά θρησκευώμενους κυρίως γυναίκες με καλυμένο ακόμα και το πρόσωπο...
    Ή φουστανέλα τού Τσολιά ωστόσο πρέπει να είναι κοντή να μην μπερδεύετε...Όλοι οι αρχαίοι Ήρωες Φουστανέλα φορούσαν επίσης οι Άγιοι της οθοδοξίας όσοι στρατευμένοι, "Γεώργιος, Θεόδωρος..."

    SOL-Σολ = Ήλιος = Βασιλιάς στο ηλιακό μας συσθυμα ΣΟΛΙΑΣ ό Τσιτακισμός μετατρέπει το Σολιάς σε Τσολιάς επίσης, από SOL ο Δωρικός SOLDIER

    Τό Τσόλι πού χωράει εδώ?

    https://www.freepen.gr/2022/01/blog-post_829.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. (...Ο λόγος ΛΕΕΙ, φέρνει σε θέαση το Νόημα της κάθε λέξης, και το ΝΟΗΜΑ τής λέξης είναι το ΌΝΟΜΑ της, και το όνομα της λέξης είναι ο ΝΟΜΟΣ που την διαπρέπει,
    Όταν έχεις το ΌΝΟΜΑ του αντικειμένου το γνήσιο, έχεις το σύνολο των ιδιοτήτων του ονομαζωμένου....
    Όμως είναι έτσι? Για να δούμε,
    Ας πάρουμε τη λέξη ΎΔΩΡ....
    Ή λέξη είναι Δωρική και πριν από το Ύψιλον υπήρχε το 'Ητα,
    'Οπως εμείς, μετά το 402 ΜΧ, λέμε ύδωρ, η λέξη είναι λάθος "incomplete" Κανονικά, με νού και νόμο, είναι "HYDOR"
    Τώρα τί έχουμε εδώ?
    Η = hydrogen (υδρογόνο)
    Υ = ποτήρι πίνετε
    D = Μπωρούμε να το περιφράξουμε "DAM" Μαραθώνας
    Ο = τέτταρτο από τα 5γράμματα στη σειρά από τη λέξη HYDOR δηλαδή:
    Μας δείδει τη Χειμική του δομή τα έξ' ων συνετέθει χειμικώς στοιχεία......καί διαβάζουμαι το πρώτο γράμμα Η Δωρικά, μετράμε τα γράμματα μετά από 'Ομικρον... 1, 2, και Ο, δηλαδή: (H₂O) δύο άτομα υδρογόνου και ένα Οξυγόνου Όμως, μας λέει ακόμα το Όμικρον που εναι το τέτταρτο γράμμα από τα πέντε ότι: τα τρία πέμτα της εφπφάνεις της γης, (HYD) Ο R) είναι Ωκεανός "ΟCEAN" (χωρείς τής λίμνες και ποτάμια) επίσης, Ο = σφαιρικός (ο Ωκεανός) και η λέξη "CIAN" = Κυανούν έχει χρώμα...
    και το τελευταίο γράμμα R = σε κανονική θερμοκρασία το Hydor είναι "R" Ρευστό.

    'Oλες οι επιστημονικές και χημικές πλοiροφορείες του ονομαζομένου εναι εμπεδωμένες μέσα σε αυτά τά Πέντε γράμματα HYDOR....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Κουβάς/κουβαδάκι...
    Το κουβαδάκι σου, καί σ άλλη παραλία...
    Τί θα πεί κουβάς, είναι Ελληνική λέξη?
    To Βίκι-λεξικό/βαβυλωνία μας λέει: κουβάς < (κληρονομημένο) μεσαιωνική ελληνική κουβάς < τουρκική kova + -ς

    Η ε-διδασκαλεία στο διδίκτιο μας λέει:
    Ήξερες ότι η λέξη κουβάς δεν είναι ελληνική; (εσένα περιμέναμε) Η λέξη κουβάς δεν έχει ελληνική ρίζα, καθώς προέρχεται από την τουρκική kova. (εδώ κάνουν εμετό)

    Άλλος λέει, από την Κούβα μας ήρθε ο κουβάς...τον έφερε ο Κολόμβος...

    Κύβος Ιωνικά
    CUBE Δωρικα, από τη Δωρικής γραφής CUBE έχουμε CUBAS και Κουβάς Ιωνική προφορά και γραφή...
    'Επίσης, από το Cube (κύβος) έχουμε Κυβάβ και επιδή τα Φωνήεντα αλλάζουν, Kebab.
    Όπως βλέπουμε, ούτε το kebab είναι Τουρκικό αλλά Ελληνικό Δωρικής γραφής και ομιλίας, επίσης έχουμε Cuvilisation (Civilisation) από το cube... and..., "Civil and Civic" αλλά καί τά Κυβικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  99. Είναι η λέξη Σουβλάκι Ελληνική?
    Όλοι ξέρουν είναι επιδή οι Τούρκοι λένε kebab...όχι επιδή ξέρουν....

    Σιός = θεός από εδώ ο Όσιος/Όσία και η Σιών.
    και τα "ΣΙΟΥ-ΌΒΕΛΑΚΙΑ" = τά σουβλάκια SIOU-OVELA (δωρική γραφή) η σημερινή Σούβλα.....Ή σούβλα και το σούβλισμα ήταν διαδεδομένα από την εποχή Ερμή του τρισμέγιστου...! Το πρόβατο είναι Ηλιακό Ζώο...και, Άβελ ο θεός Ήλιος... επίσης, ΑΒΕΛΙΟΣ ο θεός στην Κρήτη.. και το πρόβατο Α-ΒΕΛ-ΑΖΕΙ (Βελάζει) από το Άβελ ο Αβελίας ή οβελίας = το αρνί, επιδή έχει σχέση με τον Άβελ
    Το άλφα Α με το όμικρον Ο 'αλλάζουν μεταξύ τους ΌΛΑ εμείς (Ιωννικά), ALL οι δωριείς... Αβελίας ό Οβελίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Παλτό....παράξενη λέξη....Από που μας έρχεται αυτή?
    Ή βαβυλωνία του διαδικτύου μας λέει ότι: τήν δανιστήκαμε από τους Γάλους "λέει" που λένε "paletot" ενώ τους διαφεύγει ότι οι Γάλοι είναι Ίωνες την Καταγωγήν....
    Επίσης ξέχασαν τον Κατά-Πέλτη (μέ δερμάτινους Ιμάντες) σαφώς τους διαφεύγει και η Αγγλικής προφοράς PELT που γείνεται στην καθημερινή ομιλούμενη BELT (δερμάτινη ζώνη) και φυσικά ο Παλτάς Δωρικά και Μπαλτάς Ιωνικά το εργαλείο που κόβει το Δέρμα....άσχετο εάν εμείς σήμερα χρησιμοπιούμε τόν Μπαλτά να κόβουμε κρέας.....τα πρώτα παλτά καθημερινής χρήσεως πρέπει να ήταν από δέρματα ζώων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ‘H A’ γία τριάδα και ο Χρυσός Τρίποδας τών Δελφών
    Είναι ιστορικά εξακριβωμένο οτι η πλειονότητα των θρησκειών ανέκαθεν πίστευαν σε μια τριάδα.
    «Δεῦτε, λαοί, τήν τρισυπόστατον Θεότητα προσκυνήσωμεν, Υἱόν ἐν τῷ Πατρί σύν Ἁγίῳ Πνεύματι
    Την υπερούσιον Τριάδα σε δοξάζομεν, Πατέρα άναρχον, Υιόν και Πνεύμα άγιον,
    Α’γία Τριάδα μα απλά λόγια Ορθολογικά.
    Κλέος = Δόξα,
    Δόξαντα = Ψηφίσματα
    Δόξα Πατρί και Υιό και Άγίο Πνεύματι = είναι ΔΕΔΟΜΈΝΑ καί ψηφισμένα….!
    Στην ουσία αλλά και στην πράξη είναι αληθές αυτό….
    Θεός = αυτός που μας χαρίζει τη θέαση, μπωρεί να έχουμε μάτια αλλά δεν είμαστε αυτόφωτοι “’εθεάθη η γεωργία από εδώ?” = το Φώς = ο Ήλιος όμως, πιός ήλιος?
    Η Βύβλος μας λέει, μας μηλάει για δύο αδέρφια, τον Κάιν και τον Άβελ, Ο Άβελ είναι ο Καλός αδελφός ο Κάιν ο κακός,
    Ο σείριος όμως, (Κάιν) είναι ο Πατήρ της Α’γίας τριάδος, και είναι δυαδικός Αστέρας, Μπρωστα από τον Μεγάλο Αστέρα Σείριο εναι ακόμα ένας μικρότερος αλλά (με την ίδια ακρειβώς λάμψη φωτός) που γυρίζει γύρω από τον πατέρα Σείριο, αυτός ο μικρούλης εναι ό ΥΙΟΣ.
    Eμείς φυσικά δεν μπωρούμε να δούμε τους δύο αστέρες.
    Tούς βλέπουμε σαν ένα καί τον πιο λαμπερό στον ουρανό που μμπωρει το μάτι μας να δεί,
    Ε…., αυτός ο διπλός δυαδικός αστέρας είναι ο Πατήρ και ο Υιός, που εμείς βλέπουμε σαν ένα. Tο Α’γιο πνεύμα είναι η θεία φώτηση τα τρία αυτά. είναι η Α’γία, Ομοούσιος, και αδιαίρετος τριάδα
    Α’γία επιδή δεν είναι στη ΓΗ, δεν είναι γήινη…. Ομοούσιος = από την ίδια ουσία, και αδιαχώριστος επιδή αυτά τα τρία δεν χωρίζουν. Αυτός είναι ο τριαδικός Θεός που στην ουσία αλλά και στην πράξη χαρίζει τη Ζωή και τη θέαση σε εμάς και σε όλα τα όντα στη γη.
    Το μόνο Συμπέρασμα του σύμπαντος κόσμου ότι, 1 + 1 + 1 = 1 είναι η Α’γία Τριάδα….!
    Ηλί, Ηλί, ΛΑ-ΜΑ Σαβαχθανί = Ήλιε, Ήλιε, που ΛΑ-μπης και φωτείζεις τη ΜΑ-ωρα γή του Θεού που λέγετε και Σαβαχθανή από το πρωσωνύμιο του Θεού Σαββάς (από Σαββάς το Σάββατο) ο Θεός λέγεται και ΑΒΒΑΣ από το ΑΒΒΑΣ το Αββαείον. Σαββαχθανή = η Χθώνα γή που φωτείζη ο Θεός που αλλιώς λέγεται και ΣΑΒΒΑΣ
    Πάντως, το “FILIOQUE” (και από τον Υιό) τού Πάπα δεν ήταν τελείως ξεκάρφωτο
    Κάτι αυτός ξέρε αλλά δεν πμπωρούσε νά τό έκφραση Δεν ήξερε πως, χωρείς να εκτεθεί… ή μάλον δεν ήξερε τίποτα…. διάβασε.
    Στα υπόγεια του Βατικανού υπάρχει ολόκληρη η αρχαία Ελληνική γραμματεία.
    Του Πάπα το μυιαλό δέν θά μπωρούσε να συλάβει κάτι τέτιο.
    Τί να πούμε για τους πολλούς «ειδωλολατρικούς» θεούς των αρχαίων υμών προγόνων?
    Πόσοι Αστέρες υπάρχουν στο ουράνιο στερέωμα?
    Αυτοί όμως διάλεξαν μόνο 12,
    Μα, ο εύκτακτος νους του ανθρώπου θέλει υποχρεωτικά εικόνα….Αυτό έκανε και η Εκκλησία μας,
    Είδωλο = αντανάκλαση, σκέψη, λογισμός….
    Πώς αλλιώς θά εξηγείσεις σε ένα οκτάχρονο τήν αγία τριάδα, το Θεό, ή τή Λερναία Ύδρα?
    Κατ᾽ ἀρχὴν πρέπει νὰ ποῦμε μὲ πικρία, ὅτι ἡ σύγχρονη γενεὰ δὲν συγκινεῖται πλέον ἀπὸ τὰ ὑπερφυσικὰ γεγονότα. Παλαιότερα, τὸν Γ΄ μὲ Δ΄ αἰῶνα, οἱ ἄνθρωποι συγκλονίζονταν μὲ τὸ ζήτημα τῆς ἁγίας Τριάδος όμως, Φυσικό δεν είναι?
    …..”Και τούτο το Ευαγγέλιο (γνώση) της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη” (Ματθαίος* 24: 14)
    Μόλις ή ΝΑΣΑ μας πληροφόρηση ότι ο Σείριος είναι δυαδικός αστέρας….
    *Και τότε θα έρθει το τέλος…..όμως πιό τέλος?
    Το Τέλος της εποχής των ΙΧΘΥΩΝ όπου γενήθηκε ο Ιησούς δηλαδή, έχουμαι εμβεί σε άλλη εποχή….
    Ξέρετε, σε κάθε εποχή γενιέτε και ένας Μεγάλος Άνδρας στην οικουμένη, Την εποχή των Ιχθύων, ο Ιησούς. «ΙΧΘΥΣ» Την προηγούμενη εποχή του Κριού, ο Μέγας Αλέξανδρος. Στην προ-Αλεξάνδρου εποχή του Ταύρου, Ο ΜΙΝΩΑΣ (Μινωική εποχή Μινώταυρος = Δύναμη) ο δέ, ΜΩΗΣΗΣ γεννήθηκε στο τέλος της εποχής του Ταύρου και στην αρχή της εποχής του Κριού, ακρειβώς ανάμεσα.

    O Χρυσός Τρίποδας τών Δελφών = σύμβολο της Ά’γίας Τριάδας, σύμβολο του παρελθόντος, τού παρόντος και του μέλοντος….

    Εφόσον όμως, οι Μυθογράφοι μας (αρχικά) και η Εκκλησία μας μας μιλούν γιά Αγία τριάδα πρέπει να υπάρχει και η Γήινη Τριάδα....όμως υπάρχει και αν ναί, ποιά είναι αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Βασίλης Αυλωνίτης, στη Γεωργία Βασιλειάδου ....
    "Φωθιά να σε κάψει"....εμείς λέμε Φωτιά (Πήρε Φωτιά Το Κορδελιό) τί είναι σωστό?
    Οι κρήτες πάντως λένε Φωθιά......
    Εδώ το θήτα (Φωθιά) δηλώνει τήν ύπαρξη του φωτός η οποία θεάται... όπως καίει ας πούμε ένα δάσος
    Ενώ, το Ταύ, την απομόνωση, την στερεοπίηση, τήν ακινητοπίηση...όπως Τάφος ας πούμαι...
    (μέ τρώει καί μέ καίει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΒΛΑΧΟΣ...
    Άκούμε τη λέξη, τήν λέμε, αλλά στην ουσία δεν ξέρουμε τήν ουσιαστική ένοια.
    Ή ηλεκτρονική Βαβυλωνία μας λέει άλλα'ντ..άλλων...
    Ένας μάς λέει...(Σλάβοι είναι αυτοί...)
    Άλλος μας λέει, (Βλάχος είναι ασαφής με γενικό κανόνα να σημαίνει τον λατινόφωνο.)
    Ακόμα άλλος λέει, ( πρωτοσλαβική *volxъ < πρωτογερμανική *walhaz)
    Τι έχομαι πάθει? έχομαι πέσει σε κοινωνική παρακμή?

    Τί σημαίνει η λέξη βλάχος?

    Για να καταλάβουμε τη σημασία τής λέξης πρέπει να ενοήσουμε σωστά τί σημαίνη Άβελ στη Βύβλο,
    "Ένας Καλός και ένας Κακός Υιός του Αδάμ (γής) και της Εύας εξέλιξης.
    Aπό Έυα και "EVA δωρικά" έχουμαι EVOLUTION = εξέλιξη ...
    Ο Άβελ έχει γίνει βοσκός (Ο πρώτος βοσκός του σύμπαντος κόσμου) Του αρέσει να φροντίζει αρνάκια ενώ ο Κάιν, Γεωργός
    (Όλα αυτά είναι συμβολικά βεβαίως-βεβαίως )
    Ο αληθινός Κάιν είναι ο σείριος (ο κακός αδελφός) που ότι κάνει ο ΑΒΕΛ και όπως συμπεριφέρετε οφείλεται στον κακό αδελφό τόν Σείριο όπου αλλού τον συναντάμε ως "Ό Πατήρ"
    Ό Άβελ είναι ήλιος μας, Άβελ επιδή οι ακτίνες του ήλιου μας έρχοναι ώς μικροσκοπικά Άλφα βέλη, Α-ΒΈΛ-Η
    Το γράμμα "Α" = η Άλφα δηλώνει γενικά πρωτογενή ενέργεια "πυρηνική ηλιακή" στήν περίπτωση μας,
    Ό εκπέμπων Α-βέλη είναι ο Άβελ...!
    Το πρόβατο είναι "ΑΒΕΛ-ΗΑΚΌ" ζώο, "Α-ΒΕΛΑΖΕΙ" βελάζει....Βέλασμα = η φωνή του προβάτου… A’..Βέ, ε, ε, ε.. λ.... καί ο ποιμήν των ζώων αυτών, Ό "Α-ΒΕΛ-ΑΧΟΣ", ΒΕΛΑΧΟΣ ή κοινώς Βλάχος = Βοσκός, (στόν ήλιο όλη μέρα)....όμως, από τη λέξη Άβελ, Ιωννικά και ABEL Δωρικά 'εχουμαι πολλές παράγωγες λέξεις.
    Από Άβελ το Βέλος και Ελος, (από το ηλιακό φως παράγετε το νερό στη φύση ) επίσης ο Βιός, (Ιός) από εδώ και ο Βίος αλλά και το Βιός του ανθρώπου καί VIROI, λατινικά = οί άνθρωποι αλλά, και αυτό που λέμε Viral, (εγεινε VIRAL) Επίσης, VAIJRA = κεραυνός (Βουδισταί) αλλά και VIRUS ό Κορονοϊός.
    Από την Δωρική προφορά ABEL έχομε BELL (καμπάνα) καί ABELI, Ιωνικά Αμπέλι... από εδώ, και η "Άμπελος ταύτη" αλλά, καί το όρος BELLΕS, Μπέλλες (απέναντι από τον Ήλιο ολημερίς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ο πρώτος ουρανός (λέει) ώς σύζυγος της γαίας, καί ώς πρώτη φάση της δημιουργίας έχει ένα επίθετο... λέγετε ΝΕΙΚΕΙΟΣ
    Ο Νείκειος ουρανός είναι αυτός που θεωρείτε Πατήρ του χρόνου, πατήρ των Τιτίνων, (Τιτάνων) και συνεπώς οι επόμενες φάσεις της δημιουργίας είναι κάτω από την εξουσία αυτού του ουρανού της δημιουργίας η κίνησης δέ της δημιουργίας προς τα κάτω ονομάζετε Νείκεια (πανίσχυρη) και ο άνθρωπος εδώ στη γή ονομάζεται ΝΈΚΥΣ που ενοούμε ΝΕΚΡΟΣ αλλά στη ουσία σημένει απομεμακρυσμένος από την αληθινή ζωή ή καί Ισχυρός.
    Ό Ιησούς είπε στίς αδελφές του Λαζάρου, όταν τον επήγαν στο μνήμα:
    "Λάζαρος απ'έθανε, και χαίρω δι’ ημάς" Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται δηλαδή εν' ολίγοις, (οπιος αποθάνει γυρίζει πίσω στην αληθινή ΖΩΗ
    Η ζωή που ζούμαι εδώ στη γη, είναι (ΘΑΝΗ) όταν θα έρθη η ώρα μας θα 'ΑΠΟ-ΘΑΝΟΥΜΕ
    Η Hour(a) (ώρα) και ο Hour(os) (χάρος) ή ώρα Δωρικα HOUR = από εδώ λέμε ο χάρος....
    Όμως οι τιτάνες τί άραγες νά είναι?
    Όι Λάκωνες-Δωριείς Εγλέζοι λένε, Λακωνικά Tit τον ΤΙΤΘΟ σε αντιπαράθεση με το μέγεθος του και την δύναμη που έχει να τρέφει το νήπιο...και tiny λένε κάτι πολύ μικροσκοπικό..από εδώ οι Τιτίνες ή Τιτάνες ή Titans, από εδώ καί ο Τιτανικός ή Titanic = Κάτι μικρό μέν, μέ απεριόριστη δύναμη δέ...δηλαδή τί?
    Τιτάνες είναι τα Άτομα και η διάσπαση του ατόμου είναι αυτή που αφήνει την απεριόριστη δύναμη...Τό πράγμα είναι πώς οί αρχαίοι υμών μυθογράφοι ήξεραν από πυρηνικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Πάσαν νόσον και πάσαν Μαλακίαν...και τί θα πει μαλακία που σήμερα λέμε μόνο υποτιμητικά?

    Ο ποσειδώνας (Λέει) ήθελε να συνατήση τον Ζεύ και ρωτάει τόν Ερμή εάν μπωρει να τον συνάντηση τώρα, και ο ερμής απαντάει: Αδύνατον....και ο Ποσειδώνας λέει, καταλαβαίνω...είναι μαζί μέ την Ηρα για'αυτό? ο ερμής λέει ΌΧΙ,
    Πόσειδον: .....Συνίημι, ο Γανυμήδης ένδον,
    Ερμής: ουδέ τούτο, αλλά ΜΑΛΑΚΩΣ έχει αυτός... = Αδιάθετος είναι ο Ζευς....
    Πόσειδον: πόθεν Ω Ερμή? Δεινόν γαρ τούτο φής.....
    Πόσειδον = ο πόσης της Δώνας γής = ποτίζει τή γή, - ο Ωκεανός

    Πάσαν νόσον και πάσαν Μαλακίαν.... Ματθαίος Δ’ 23,

    Μαλακία στα Αρχαία Ελληνικά Ιονική λέξη, σημαίνει την Νόσο
    Από τον Ματθαίο χρησιμοποιήθηκε για να διαχωρίσει την πνευματική από την σωματική νόσο. Στις ημέρες μας έχει προσβλητικό ή και περιπαικτικό χαρακτήρα.
    .... Καὶ περιῆγεν ὅλην τὴν Γαλιλαίαν ὁ Ἰησοῦς διδάσκων καὶ κηρύσσων τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας καὶ θεραπεύων πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν ἐν τῷ λαῷ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ποιες ήταν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των προγόνων μας;

    Μας έχουν μάθει να λέμε και να "νομίζουμε" ότι "οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στους Δώδεκα Ολύμπιους και σε άλλους αναρίθμητους Θεούς και Θεές".
    Αυτό είναι ψέμα.
    Το ρήμα "πιστεύω" απουσιάζει παντελώς από την ορολογία των αρχαίων ελληνικών θρησκευτικών πεποιθήσεων.
    Ο όρoς "πίστη" παραπέμπει στην τυφλή αποδοχή ενός αυταρχικού Και ανεξέλεγχτου δόγματος ενώ το επίθετο "πιστός" χαρακτηρίζει μόνον τον δούλο.
    Οι πρόγονοι μας όμως ήσαν άνθρωποι ελεύθεροι. Δεν "πίστευαν" στις Θεές και τους Θεούς. Απλά λάτρευαν την θεότητα, καί η έννοια της λατρείας μας οδηγεί κατευθείαν σε εκείνην του έρωτα και έρωτας = έλξη = αγάπη....όχι σεξουαλική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Περίπου το 610 μ.Χ. στη μεγαλύτερη δεξαμενή του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ όλων των εποχών (Μέση Ανατολή Αλεξάνδρεια-Παλαιστίνη Μικρά Ασία) δεν μπορούσες να βρεις πλέον ΕΛΛΗΝΑ....!
    Όλοι οι περισσότεροι είχαν βαπτιστεί Χριστιανοί εκτός από πολύ λίγους που είχαν δραπετεύσει στις αραβικές ερήμους
    Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που δραπέτευσαν ήταν ένας μεγάλος ιερέας (αρχιερέας) από τον ναό του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ στήν Αλεξάνδρεια.
    Το όνομά του ήταν SOLON και ο τίτλος του ήταν GA-B-RA-EL "Gabriel" = το μάτι τού θεού στην δεύτερη μας πατρίδα (γή) B=2 = δεύτερη.
    Ο ΣΟΛΩΝ ή Γαβριήλ πείρε μερικά πράγματα από το ναό πριν ο Μεγάλος ναός μετατραπεί σε εκκλησία, (Σιγάν ή τεθνάναι" ήταν ή διαταγή που έλαβε και δεν ήθελε να εκτελέσει, και για'αυτό πήρε τα όρη και τα βουνά....)
    Ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα που πήρε μαζί του ο Γαβριήλ .φεύγωντας, ήταν ένα βιβλίο με χρυσό εξώφυλλο που πάνω του ήταν χαραγμένος ένας Μεγάλος Ήλιος 16 ακτίνων (ήλιος) που σήμερα ονομάζουμαι Ήλιο της Βεργίνας, το δε Βιβλίο ονμαζόταν "Ηλιον" ....(σε ανυμνεί το Ήλιον της δικαιοσύνης….)
    Σε εκείνη την πολυσυζητημένη γη «ΑΡΑΒΙΑ» περίπου 1500 χρόνια πριν βρισκόταν ένας άλλος Μεγάλος Έλληνας Ιερέας στο ναό του ΘΕΟΥ στην πόλη ΘΕΣΒΗ (Θέσβη) που έφερε τον τίτλο ΗΛΙΟΣ (ΗΛΙΑΣ) μαζί με τον μαθητή του ΗΛΙΣΑΙΟ που σημαίνει Κατηχούμενος εκεί, πολεμούσαν την άγνοια του ανθρώπου για την εν λόγω περιοχή εκείνη την εποχή.
    Ο ΗΛΙΟΣ της ΘΕΣΒΗΣ ήταν και είναι γνωστός σε'μάς τους χριστιανούς ως ΠΡΟΦΗTHΣ ΗΛΙΑΣ!
    Άνωθεν καταπέμψας Ηλισαιω την χάριν
    Θέσβη από ΘΕΟΣ + ΣΕΒΑΣ
    Ο Γαβριήλ από την Αλεξάνδρεια παρατήρησε κατά την άφιξή του ότι οι ντόπιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους Άραβες χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά γιατί και πώς έγινε το όνομα!
    Ένα βράδυ ο Γαβριήλ καθόταν μαζί με ντόπιους γύρω από μια φωτιά και μιλούσαν γενικά, ο ιερέας την κατάλληλη στιγμή σκηνοθέτησε τη συζήτηση και για το πώς έχει γίνει η λέξη ΑΡΑΒΙΑ,
    Τους εξήγησε ότι η λέξη είναι όντως ΕΛΛΗΝΙΚΗ, και είχε προέλθει από την Aιολική διάλεκτο «ΑΡΕΥΣ» που προέρχεται από τον ΑΡΗ (Άρης).
    AREUS, AREBOS, ARABAS ARAB…
    Όταν οι Άραβες το άκουσαν, χάρηκαν γιατί έλυσαν το μυστήριο σχετικά με το ΟΝΟΜΑ τους,
    Τους μίλησε για τον Ιησού επίσης λέγοντάς τους ότι το όνομά του ήταν ΙΗΣΟΥΣ και με υπομονή μετέφρασε στην ομιλία τους τα γραπτά του Ιωάννη λέγοντάς τους ότι, σύμφωνα με την Προφητεία, ένας ταπεινός άνθρωπος αλλά μια πολύ γενναία ψυχή από την ΑΡΑΒΙΑ που θα θα φέρει το όνομα «ΠΑΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» (Ιωάν. 14' – παρ. 26) θα δοξάσει το όνομα της γης και θα είχε εδραιώσει το όνομα του Θεού στο ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού!
    Τους εξήγησε επίσης ότι, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη ΠΑΡΑΚΛΕΙΤΟΣ μεταφράζεται στη γλώσσα τους σε MOHAMED!
    Ο ΓΑΒΡΙΗΛ (άγγελος) έγραψε όντως το ΚΟΡΑΝΙ* και το παρέδωσε στον Μωχάμετ ή Ελληνικά, παράκλειτο της Αραβίας, και μετέπιτα αρχηγό όλων τών Μουσουλμάνων (πιστών)
    *Κοράνι = Βασιλικό διάταγμα, ΚΟΡΑΝΟΣ Δωρικά ή, Κάρανος Ιωνικά = Βασιλεύς...
    και ποιός ο Βασιλεύς ουρανού και γης? Ο ΘΕΟΣ...
    Το δέ Βασιλικό διάταγμα ή Κοράνι, αναφέρει το όνομα Ιησούς 145 φορές περισσότερο από την καινή διαθήκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Πόσο «ανθελληνικές» ή «μη ελληνικές» ήταν οι απόψεις τών Πατέρων της Εκκλησίασ τα πρώτα χρόννια, και δή του "Αγίου" Ιωάννου τού Χρυσόστομου...

    ...«Και καθάπερ εκ παιδικού στόματος πολύς αποβλύζων σίελος πολλάκις και σιτίον και ποτόν εμόλυνεν ούτω και τα από του στόματος των Ελλήνων απορρέοντα ρήματα μάταια και ακάθαρτα•»

    ...«τις δε Πλάτων;…Ούτος μεν ουν πάντα τον χρόνον ανήλωσε περί δόγματα στρεφόμενος ανόνητα και περιττά… ούτω παρά μεν ετέρου την μετεμψύχωσιν εδέξατο, παρά δε εαυτού την πολιτείαν εισήγαγεν, ένθα τα πολλής αισχρότητος γέμοντα ενομοθέτησε.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Εξαιτίας ενός αποσπάσματος από μια ομιλία του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, κατηγορείται ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της καταστροφής της βιβλιοθήκης του Σαράπειου, και μάλιστα ότι αποκαλεί τα βιβλία της βιβλιοθήκης «δαίμονες».
    Όμως, ο ίδιος ο "άγιος δεν ήξερε τί έλεγε διότι:
    Δαήμων = Δαίμων (Δαή... τού αορ. εδάην από το διδάσκω)
    Τα βιβλία μας διδάσκουν και ο Άγιος αυτός πέθανε τυφλός τά τόν νούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Έχει υποστηριχτεί ότι στα 405 μ.Χ. ο Άγιος Ιωάννης ό "Χρυσόστομος" στέλνει τις ορδές των ροπαλοφόρων συμμοριτών μοναχών να σαρώσουν τα "είδωλα", δηλαδή τους Ναούς, τα αγάλματα και τους βωμούς της Παλαιστίνης και της Συρίας"
    (ένώ οι πατέρες της εκκλησίας εισήγαγαν τας εικόνας των αγίων στους ναούς ξέροντας ότι, ό εύκτακτος νους θέλει εικόνα...) και,
    για το έτος 406 μ.Χ. ότι «ο Ιωάννης "Χρυσόστομος" παρουσιάζεται το έτος αυτό να συγκεντρώνει χρήματα από θεομανείς προσήλυτες για τις εργασίες διάλυσης των Εθνικών Ναών, καθώς επίσης και να διατάσσει την εκθεμελίωση ή πυρπόληση του θαυμαστού Ναού της Θεάς Εφεσίας Αρτέμιδος
    Η πηγή για τα παραπάνω είναι χριστιανική (Θεοδώρητος Κύρου),
    Ὁ Θεοδώρητος Κύρου ήτο ένας σημαντικός ἐκκλησιαστικός συγγραφέας τοῦ 5ου ἀιῶνα μ.Χ. Συγχρόνως του Ιωάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Μακεδονία, πώς προήλθε το όνομα....

    Παύλος Μεθενίτης...
    Η λέξη Μακεδονία παράγεται από τους Μακεδόνες, από το αρχαίο επίθετο «μακεδνός», που σημαίνει «μακρύς, ψηλός». Η αρχική σημασία του τοπωνυμίου «Μακεδονία», ήταν «μακρά, υψηλά κείμενη βόρεια χώρα)

    ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας Άγγελος Χανιώτης μας λέει πολλά και Τίποτα...
    https://avant-garde.com.cy/kosmos/ti-simainei-makedonia

    Η, Ε - διδασκαλεία: μας λέει: (Υπάρχουν τρεις θεωρίες για την ετυμολογία του ονόματος «Μακεδονία». Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, «Μακεδών» ήταν το όνομα του αρχηγού της φυλής που πρωτοεγκαταστάθηκε στη δυτική, νότια και κεντρική Μακεδονία και ίδρυσε το βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας Μακεδόνες» σημαίνει «ορεσίβιοι», και είναι συνώνυμη των εθνωνυμίων «Ορέσται/Ορείται».) Bla, bla, bla....

    Τί, στήν ουσία σημαίνει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?
    ΜΑΚΕ από Δωρικό Μάκος και Ιωνικό Μήκος,
    ΔΟΝΙΑ από τή λέξη Δόνησης
    Η παραλία/ακτογραμμή Δονείται....από τα κύματα που σπάνε με ορμή στα βράχια και στήν στεριά προπάντων όταν έχει φουσκοθαλασσιά.
    Μακεδονία = η μεγαλύτερη σε Μάκος ή Μήκος ακτογραμμή της σημερινής Ελλάδος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ο Ερμής (λέει) είναι ο πληροφοριοδότης τών θεών....είναι σωστό?
    Βεβαίως είναι....Ερμής = Ακτίνες Ήλιου και γενικά τού φωτός...
    Δηλαδή: μας πονάει το πόδι, πάμε στο γιατρό, μας περνάει από ακτίνες (Ερμής) και αυτός μας λέει "το πόδι σου είναι σπασμένο" Ο ερμής το διάγνωσε, ο γιατρός μας το λέει.
    Τί άλλο κάνει ο Ερμής?
    Είναι (λέει) Ψυχοπομπός συνοδεύει τας ψυχάς...δηλαδή τί?
    Συνήθως οι κηδείες γίνονται απογεύματα...Ο ερμής, (ηλιακό φως) πάει πάντα μπρωστα....Θεοί φυσικά οι Άνθρωποι "εδώ" πού είναι κάθ' 'εικόνα καί κάθ' ομοίωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. 'Α + ρυθμός = Αριθμος,
    Θόι τό Σόι...Θ = θεος και Σ, = ΣIΟΣ = θεός, και Σόι = το σύνολο των ανθρώπων (θεών) στην οικογένεια...
    Καί ό Κύριος Μπαμπινιώτης μας πληροφορεί:
    Βενζίνα + Άδικο = Βενζινάδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Θεοτόκος ή Θεά τόκος....?
    Πάνω ακριβώς από τήν Αραβική Χερσόνησο υπάρχει ο αστερισμός του ΜΗΡΟΥ
    Ένας σχηματισμός Αστέρων πού σχηματίζουν αυτό ακριβώς τον ανθρώπινο Μηρό.
    ΜΗΡΟΣ + Κύναι = Μυκήναι
    Οι άνθρωποι της περιοχής και όχι μόνο πίστευαν και μέχρι το 450? ΜΧ ότι, στην ουσία ό Μηρός αυτός, ήταν όντως ό Μηρός του θεού...Εάν στην Αθήνα την εποχή εκείνη συναντούσες μια γυναίκα από αυτήν τήν περιοχή και τήν ρωτούσες "από πού είσαι?
    Σίγουρα η απάντηση θα ήταν Μηριά...όπως λέμε Κρητηκιά Θεσσαλονικιά κ.λ.π.
    "ΜΡ ΘΥ" Μηρός Θεού ήταν το σήμα κατατεθέν όλων των Ελλήνων της περιοχής από τη Μικρά Ασία μέχρι την Αραβία όλη τη μέση Ανατολή, Παλαιστίνη, Μεσοποταμία, Ιερουσαλήμ, Συρία, Αλεξάνδρεια, Παντού....μα παντού όμως...., έχομε μάθει ότι η Μητέρα του Ιησού "ΜΉΡΙΑΜ" ή κοινώς Μαρία γεννήθηκε στην Ναζαρέτ ενώ αυτό είναι ψέμα διότι Ναζαρέτ ΔΕΝ υπήρχε την εποχή εκείνη... Μηριά Ιωνικά, Μήριαμ Δωρικα, (μή Φωβού Μήριαμ...Είπε ο Άγγελος...) Δωρικά ομιλούσε και αυτός......ένας άλλος πάλι άγγελος εβόα...Αγνή Παρθένε Χαίρε...
    Παρθένος εκείνη την εποχή = δεν είχαι αναμυχθεί σε αμαρτίες και κακουργήματα, πώς λέμε Πάρθεια όρη ή αγνό μαλί παρθένο = Όχι αναμεμυγμένο με κάτι άλλο....
    Επίσης το σύμβολο όλων των Ελλήνων σε όλες τής Περιοχές ήταν ο δεκαεξάκτεινος Αστέρας πού σήμερα λέμε της Βεργίνας...Εάν παρατειρήσομαι στη εικόνα της παναγίας, ακόμα τον φέρει στο μαντίλη στο μέτωπο....όπως ακόμα βλέπουμε τα ακρογραμματα "ΜΡ ΘΥ" δεξιά και αριστερά στην Κεφαλή.
    https://xristianos.gr/proseuxi-stin-panagia-ypsilotera-twn-ouranon/
    Άλλά, με άλλο νόημα....πλέων από το περίπου 450 ΜΧ,...?
    Μήτηρ Θεού το ονόμασαν οι Άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας...
    Ποιά ανάγκη το επέβαλε αυτό άραγες?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ραγδαίες εξελίξεις όμως δεν λέμε Ράγδιο...λέμε, Ράδιο, Ράδιον = γρήγορο και μεταφορικά εύκολο...

    Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου....
    https://www.youtube.com/watch?v=rm1R0prSh0I
    Στο παραπάνω LINK ο πεζός λόγος έχει σημασία από το "Πάσα η κτήσης" και μετά,
    Σταυρώθηκε τελικά ο Ιησούς?
    Η ίδια ή Εκκλησία μας, μάς απαντά...ότι τον Ιησού τον είχαν για κρεμάλα "Σήμερον Κρεμάτε επί Ξύλου"
    Άλλο κρεμάτε και άλλο σταυρώνετε...την εποχή εκείνη, "κρεμάτε επί ξύλου" εσήμαινε σέ κλαδί ελιάς (πρόχειρα) ή, σε πάσσαλο όπως οι εγλέζοι κρεμούσαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ σε πάσσαλο....Και οι Γερμανοί τα ίδια έκαναν....
    Όμως, τί εγεινε εν' τώ μεταξύ?
    Ό πεζός λόγος στο λίνκ μας το λέει ξεκάθαρα... "Πάσα η κτίσις βλέπουσα έτρεμε...Τα θεμέλια τής γής Διεδωνείτο....Δηλαδή Τί....? Σεισμός Μέγας....
    Δηλαδή Τί?
    Όντως ο Όχλος επειριασμένος από τους Ιεροίς, ήθελε να σκοτώση τόν Ιησού...."Είς ταῦ άρον αυτόν" εκραύγαζαν...Νά τόν σείρεται "λέει" στόν Τάφο......(είς ταυ άρον αυτόν) όταν το επαναλαμβάνουμαι γρήγωρα-γρήγωρα, ακούγεται "άρον-άρον σταύρωσον αυτόν'
    Τήν ώρα πού του περνούσαν τη θηλιά στο λαιμό την στιγμή εκείνη, έγινε σισμός μέγας...και τί είπαν οι δήμιοι από τον Φόβο τους?
    Αστον (λέει) να φύγει διότι Όντως Υιός θεού πρέπει να είναι....
    Και Ο Ίώσηππος...... Τό καταπέτασμα του Ναού εσχισθη...Κ.Λ.Π.
    Ό Θωμάς πάντως είχε λόγο να ψηλαφήση τόν Ιησού διότι όπως όλοι έτσι και αυτός πίστευε ότι Ο Ιησούς από εκείνο το συνέδριο μόνοv οριζοντίως θα τόν έπερναν......


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Moon ή Σελήνη?
    MOON επειδή στήν Μ-άωρα μας Γή (ΟΟ)γυρίζει γύρω γύρω αλλά, με Ν-όμο συμπαντικό και Νού γείνονται ολλα αυτά....τίποτα δεν είναι ξεκάρφωτο.....
    Από το Δωρικό Moon, οι Εγγλέζοι λένε "Mon-day" και Month...
    Εμείς βγάζομαι παράγωγη λέξη από την λέξη Moon?
    Εμ' πώς, σιγά μή δεν θα βγάζαμε.....
    Ποιά?
    Από το MOON εμείς λέμε Μήνας και Μηνάς και ΜΙΝΩΑΣ...
    Όμως, καί "MOON-ί, " το γυναικείο Αιδοίο...Μήν ρωτάτε τί και πώς.....Παρουσιάζουν το MOON ή, την Σελήνη ώς την θέα Άρτεμις.... το μισοφέγγαρο ώς το γυναικείο Αιδοίον σύμβολο ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και τήν κεφαλή της Αρτέμιδος ώς τόν ήλιο που είναι όντως ο Νούς της φύσεως.... αυτά τα δύο σύμβολα ευρίσκονται πού αλλού...στήν Τουρκική σημαία που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά, βυζαντινή σημαία της Κωνσταντινουπόλεως?
    Από CEL-ΣΕΛ η σελήνη φωτίζει... όμως και το "Σέλινο" από το ΣΕΛ..., κάνει (λέει) καλό στα μάτια, καί ή Επαρχία Σελίνου στό Ν.Χανίων Κρήτης, καί Λίνος = Φωτεινός...Ο διδάσκαλος του Ηρακλέους
    Τί άλλο έχομαι από το Cel ή ΣΕΛ?
    Έχομαι Sicily ή ΣΙ-ΚΕΛΙΑ τί θα πεί αυτό? Θα πεί, ΣΙΟΥ (θεού) CELIA = Φωτεινή γή του Θεού όπως ΕΛΛΑΣ.....τίποτα άλλο βγαίνει από το ΣΕΛ? Βγαίνει...Σίλος είναι ό οφθαλμός....και φυσικά "κρατάμε τσίλιες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Correction:
    CELOS ή ΣΕΛΟΣ ο Οφθαλμός για'αυτό και Σελλοί = Φωτεισμένοι Οι Κινέζοι λένε "ΣΕ ΛΑ"και ενοούν Ελλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Κάνει (λέει) καλό στα μάτια το σέλινο, "Φροντίζει την όραση" Πώς όμως θα το πούμε (φροντίζει τήν όραση Δωρικά? Θα πούμε CARE = φροντίδα, και Vision = όραση. δηλαδή Carevision και οι Κρήτες τί λένε? Λένε....Cerevision ή cerevisi καί απλώς Κερεβύζι Ιωνικά. (σήμερα μιλούμε Ιωνική διάλεκτο. Βλέπετε? το Ιώτα εδώ στο Visi αλλάζει και γείνετε ύψιλον στην Ιωνική διάλεκτο να μας δείξει τήν δύναμη και τήν ποσότητα της φροντίδας που μας παρέχει στην όραση το κερεβύζι....
    Κοιτάχτε τί μας γράφει ένας διακεκριμένος που κάνει ότι κατέχει αλλά στην ουσία κάνει ζημιά....

    (.....Λέξεις τουρκικής προέλευσης στο κρητικό ιδίωμα
    κερεβίζι: το σέλινο, tk, kereviz. Και αστείο δίστιχο: Ίντα ψήνεις και μυρίζει; Κεντανέ και κερεβίζι! Κεντανές είναι τα πράσα (επίσης στο λεξικό).
    Εμένα όμως με προσβάλει αυτό... Εγώ τόν είπα ποτέ Τουρκοσπορο?
    Αυτός όμως αυτό κάνει, ονομάζει τους Κρήτες τουρκοσπορους με αυτά που λέει.....
    πού είναι γραμένα αυτά?
    Στό ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου
    https://sarantakos.wordpress.com/2014/11/20/orfanos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Όμως, από το MOON έχουμε και άλλες παράγωγες λέξεις εκτός από αυτές που γράψαμε χθές...
    Έχουμε και τον Μιναρέ, Μoon Μιναρές, Με τί όμοίαζει ο Μιναρές?
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/22/Hagia_Sophia_Mars_2013.jpg/300px-Hagia_Sophia_Mars_2013.jpg
    Ομοιάζει με αυτό εδώ στην εικόνα.....
    https://c8.alamy.com/comp/RT3DDE/future-chinese-rocket-long-march-9-side-view-RT3DDE.jpg

    Δηλαδή τί?
    Με διαστημόπλοιο στο διάστημα...Όμως γιατί?
    Επιδή (λέει) Ήρθαμε στή γή εμείς οι Έλληνες.. δεν είμαστε Γηγενείς όπως oi Mawroi η οι Μαύροι της Αφρικής ή οι Αβοριγενείς της Αυστραλίας...ΑΝΑΔΕΛΦΟΙ ήμαστε.....
    Και εάν ήρθαμε, Πώς ήρθαμε? Μα φυσικά μεδιαστημόπλοιο...
    Πώς αλιως μπορεί ο άνθρωπος να διασκείσει το διάστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Έχομαι Sicily ή ΣΙ-ΚΕΛΙΑ τί θα πεί αυτό? Θα πεί, ΣΙΟΥ (θεού) CELIA = Φωτεινή γή του Θεού όπως ΕΛΛΑΣ.....
    Όμως, Cecilia (Όνομα γυναικός) = Τυφλή
    Δωρικό "Ceased" = σταμάτησε, διακόπηκε η συνεχής ροή φωτός στους οφθαλμούς....Τυφλώθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Την Σελήνη την λένε και Περσεφόνη,
    Στα Ελευσίνια Μυστήρια την συναντούμε ώς ή Κόρη (από το Κούρος = Θεός) Κόρη = θέα....Οι Ιεροίς της Ελευσίνος διάλεγαν με πάρα πολλύ αυστηρά κρητήρεια ποιούς θα μυήσουν.. Και φεύγωντας στο τέλος τους έδιναν μιά τρίλεκτη οδηγεία που όποιος παρέβαινε η τιμωρία ήταν Θάνατος.....Τί τους έλεγαν?
    Κόνξ, Όμ, Παξ,
    Κόνξ = από το ρήμα Κoννέω = εννόησες / εννόησα από εδώ η Κνωσσός και (Ι' KNOW)

    Όμ ...= από το Οματος (μάτι) = Εδες / Είδα

    Παξ..= Δωρικά η' (Πύξ το λέμε σήμερα) = στρεοποίησης Στερεοποίησε το στο μυιαλό σου Μήν σου ξεφύγει.....

    Από το "Όμ," ό ΟΜΑΡΙΟΣ Δωρικά, καί Αμάριος Ιωνικά, και ο κύριος Μάριος...
    ΟΜΑΡΙΟΣ Ζευς) στην Κρήτη "επερχια Αμαρίου Ρέθυμνο" Όμ απαρτίζει "ΌΜ-ΟΝΝΟΥΝΤΕΣ" Ομονόησες....Ομόνοια
    Όμως Οι Ιεροίς έλεγαν και κάτι άλλο στους Λάτρεις των Ελευσινίων, έλεγαν ότι,
    Η θεία χάρης έρχεται ορισμένες ώρες σε ορησμένους τόπους και μας έρχεται ως Αύρες...η μία μετά την άλλη.
    "Αύρα κατά Αύρα" .......σάς θυμίζει κάτι σήμερα αυτό?
    Μέχρι και σήμερα έχουμε Εσπερινούς και Όρθρους και Πάν-Αγύρεις σέ εξοχές το πρωί, άλλες εσπέραν....
    Την κατάλληλη ώρα στον κατάλληλο τόπο έπρεπε να εύρίσκεσε διά να τύχεις της Δωρεάς του Αγίου πνεύματος....(Αύρας)
    Καί έκτοτε οι Ανόητοι έλεγαν, καί μέχρι σήμερα λένε:
    ABRA.....KATABRA....Χωρείς ποτέ νά κατανοούν την ένοια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. ΚΟΡΑΚΑΣ...άει στόν κόρακα....Πολύ παρεξηγημένο αυτό....
    Κ-Ο-ΡΑΞ = Κάτω Ο Ραξ Δωρικά ΡΕΞ, Ιωνικά = Ο φωτισμενος Βασιλεύς εδώ κάτω στη γη, (ρά-ϊ) = ακτίνα φωτός και Ραξ η’ Ρεξ = Βασιλεύς
    Eπίσης, ένα άλλο όνομα του Βασιλέως (Δωριστή) είναι ΚΟΡΑΝΟΣ (Ησύχιος Αλεξανδρεύς σελίδα 468)
    Τον Προφήτη Ηλία από την Θέσβη της Αραβίας, τροφοδοτούσε (λέει) με φαγητό ημερησίως ένας Κόρακας….!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ιδαίον Άνδρον
    Στην Κρήτη (λέει) γενήθηκε ο Ζευς (Δίας) στο όρος Iδη, Υπάρχει μια σπηλιά που ως σήμερα λένε οι άνθρωποι εκεί ότι σε αυτή τη σπηλιά γενήθηκε ο Δίας (φως / Γνώσης) Ιδαίον άνδροn λένε τη σπηλιά
    το όρος Iδη ονομάζετε και ΙΔΑ η’ και ΒΙΔΑ οι εντόπιοι το ονομάζουν απλώς Ψηλορίτη
    από το Βίδα σήμερα όλοι λέμε: «του λυπεί η βίδα» (γνώση) ο δε Ζευς λέγεται και Ιδαίος η’ Βιδαίος η’ απλώς Βύδας το Βύδας με ύψηλον επιδή δηλώνει συσώρευση δυνάμεως το Β δηλώνει τη δύναμη και το ύψιλον τήν συσσώρευση επωμενος, εδώ προκειτε περί θεϊκής δυνάμεως συσωρεύμενης
    όταν παρωμe το πρωσωνύμιο Βύδας όπως είνε εδώ γραμένο και το παρουσιάσωμε σε καπιον που μηλαει μόνο Ιωνική διάλεκτο θα το διάβαση όπως ακριβώς είνε γραμένο εδώ, εάν το δείξωμε σε καπιον που μόνo Δωρική διάλεκτο καταλαβενει, θα το διάβαση (Βούδας) τώρα, εάν στο Ζευ προσθέσωμε τη λέξη Βιδαίος έχουμε ΖΕΥ-B-ΙΔΑΙΟΣ, ΖΕBΕΔΑΙΟΣ καί απλώς, Ζεβεδαίος…
    Μήπως (λέω) μήπως….Οι Ιδαίοι (λάτρεις του Ιδαίου Διός) = Ιουδαίοι? δεν είνε τυχαίο, ότι η πρώτη συναγωγή του σημπαντος κόσμου εύρίσκετε (ως Μουσίο) στα Χανιά…!
    Άλλο..,
    Στα πανάρχαια χρόνια στη πατριδάμας την Ελλάδα τα παιδιά που μαθεναν Γράμματα ο διδάσκαλος χάραζε μα κιμωλία μια γραμμή στον πίνακα ορυζόντια η οποία την αποκαλούσαν «Ευθύνη γραμμή» το παιδάκι έπρεπε να γράφει κάτω από την ευθύνη γραμή τα γράμματα σαν Νυχτερίδες κρεμασμένες από αυτήν, εάν τα κατάφερνε ονομαζωταν Υπεύθυνο παιδί εάν Όχι, Ανεύθυνο (υπό και άνω της Ινδική Γραφή εκεί όπου λατρεύουν οι Άνθρωποι τον Βύδα/Βούδα Και της αγελάδες του Απόλλωνος μέχρι σήμερα
    Από το «Ίδη» έχουμε Ιδέα και Ιδανικά…..
    http://4.bp.blogspot.com/-D8PA7tyoDW4/UdU6BcbDTOI/AAAAAAAAAKo/MOKa80qxGq0/s914/ChrManDev.gif


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Πάσχει αυτός ‘oπου δεν βλέπει
    Πάσχει καί'κείνος στό κελί
    Ολόκληρη ή κοινωνία πάσχει
    Απ'του Ιούδα το φιλί.....

    Πάσχα = η περίοδος του πάσχειν (μεγάλης τεσσαρακοστής) ίνα η ακόλαστος κάι αισχρά ηδονή ηττάτε…!
    Πάσχω = υποφέρω γίνομαι αποδέκτης κακής ή καλής πράξης….
    Πασχίζωμαι και πάσχωμε με νηστία και προσευχή ματανοίας...για να Εορτάσωμε την ημέρα της Λαμπρής ΑΝΑΣ-ΤΑΣΕΩΣ που θα έρθει για τον κάθε ένα από εμάς και για όλους… oπου όλοι οι Έλληνες περίμεναν και περιμένουν και εορτάζουν από καταβολής κόσμου

    Λαμπρή ονομάζετε η πρώτη κυριακή (Κυρίου Ημέρα) μετά την περίοδο του πάσχειν (μεγάλης τεσσαρακοστής)
    Λαμπερή ημέρα εορτής, και ΜEΓΑ Πάν-ήγυρης…!
    ΑΝΑΣ-ΤΑΣΕΩΣ ημέρα, και λαμπρυνθώμεν τη πάν-ήγυρη και αλλήλους περιπτυξώμεθα.
    Είπωμεν, αδελφοί…… και τοις μισούσιν ημάς συγχωρήσωμεν….. πάντα τη αναστάσει....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΕΝΤΟΣ, ΕΝΤΕΡ-Α, "enter" στον υπολογιστή μας,

    ΘΥΜΕΙΟ το σημείο

    ΔΑΔΑ = Φωτοδότρια Από Δάδα το DATA = Κάτι τετελεσμένο γεγραμμένο
    ΔΑΔΟΣ = Φωτοδότης και ο DADOS τών Κρητών = Νονός ή σε Κρητηκή τοπολαλιά "Ντάντος Ντάντα" = Νονός Νονά
    Ο ντάντος μου.... Από Πρό-Μηνωικής εποχής

    ΛΗΘΗ... διά τής Νοήσεως θα παύσωμε να ήμεθα Λίθοι...'Και αίρώμενοι εκ τής ΛΗΘΗΣ υπέρ κεφαλής του Δευκαλίωνος, και της Πύρρας, θα αξιωθούμαι να γείνομαι ΈΛΛΗΝΕΣ... ὅθεν καὶ λαοὶ μεταφορικῶς.....(όλοι όσοι έχουν ικανότητα λήψωες τής Ελληνικής παιδίας) διότι.... ἀπὸ τοῦ λᾶας μας έρχονται οι λέξεις λίθος και λήθη .

    BEDY (βέδυ) = πόσιμο νερό, καί Βεδουίνοι = Ιδιοκτήτες πηγαδιών στην Έρημο αλλά καί BEDES (βέδες) = ΙΝΔΙΚΑ Βουδιστικά ΚΕΙΜΕΝΑ (ψαλμοί)
    καί Βίδην = ψάλειν καί βίδουρα τα όργανα της ορχήστρας...
    (ώς επιψάλειν Βίδηντε, και ξυναυλίαν...Σοφοκλής)
    Βέδυ,..... voter, (Σλάβοι) καί water Δωρικα... όμως, και ή ΒΟΤΚΑ τού κυρίου Πούτιν... Αλλά, και CO-VEDΕS οί covedes και Ιωνικά Κουβέντες....
    Σταυροπόδι στις αυλές.....ΡΕ.....Τί ν' αυτά που λες....?

    ΡΕ έκ τού ΡΑ = θεός ακτίνα φωτός....Ω.....! ΡΕ...ΜΗΤΡΟ = Ω....Φωτησμένε Ήλιε...και μεταφωρικά ΔΗ-ΜHΤΡΙΟΣ = ο Ήλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. ΖΕΥΣ....εμείς λέμε…….
    Χαβιέ και Ιεχωβά ονομάζουν τον Θεό οι Δευραίοι,
    Kάποις διακεκριμένος Έλλην (όνομα και μή χωριό) είπε: " Χαβιέ και Ιεχωβά είναι προφοραί αδόκιμοι καί ανθελληνικαί" εiναι όμως? Ας δούμε παρακάτω.....
    ‘Ολλα αυτά τα πεοσωνύμια αρχίζουν από το Πανάρχαιο τετραγράμματον το όποioν οι Δευραίοι ξέρουν υπάρχει αλλά, λαγωνεύουν τώρα και αιώνες, είναι κάτω από τη μύτη τους, Εναι Ελληνικό, και φυσικά εθελοτυφλούν.... Το τετραγράμματον είναι "ΙΕΥΣ"
    https://i2.wp.com/www.linkiesta.it/wp-content/uploads/2020/02/bdda03a7-bd5e-4dd3-867f-34a7b1c72027_large.jpg?fit=1200%2C774&ssl=1
    Ι = Μονάδα = ένας θεός,
    ΕΥ = καλός
    Σ = κατάληξη ονόματος όπως Παντελή-Σ
    Και από εδώ έχουμε:
    ΙΕΥΣ, ΙEΥΟΣ, ΙΕΥΙ, ΙΕΥΑΝ, ή (Ιε-χω-βάν) καί πάλι ΙΕΥΣ. Επομένως, Χαβιέ και Ιεχωβά είναι παραφθορές της Ελληνικής γλώσσας.
    Έχουμε όμως και παράγωγες λέξεις..... Tο Ιώτα γείνετε J, στή δύση (Λατινικά Δωρική διάλεκτος)...και από εδώ έχουμε JEUS αντί ΙΕΥΣ, και από το JEUS,....JEWS, judiciary, (δικαστήρια) Juda, Judge (Δικαστής) Jehudi (Αραβικά = Δευραίος)
    Δηλαδή τί?
    Αρκετά με τον μονοθεϊσμό των θρησκειών καί τό Μίσος, εάν οι θρησκείες βρίσκονται σε χάος, επειδή απειλούνται από την ανεξιθρησκία, η καλύτερη λύση είναι να επιστρέψουμε στην αρχαία ελληνική θρησκεία.
    θρησκεία ειρήνης, “πολυθεϊστική” κατά τούς καθώς πρέπει Έλληνες άρα ανεκτική, ευσεβής, ενάρετη και καθόλου δογματική. Δεν υπάρχουν ούτε Βίβλοι ούτε Κοράνια που πρέπει να γίνονται σεβαστά κατά γράμμα, αλλά μόνο ωραίες μυθολογικές επομένως αληθινές ιστορίες, για να ειπωθούν μπροστά στη φωτιά κάποιας θυσίας*
    Η Ορθόδοξη μας Εκκλησία, εναντίον της οποίας ξεσπούν οι “νεοειδωλολάτρες*” (ενώ εμείς οί Χριστιανοί δέν είμαστε ειδωλολάτρες, δέν έχουμε εικόνες** (ειδολα) στην εκκλησία μιας…), εκφράστηκε με αηδία: τους όρισε ως Ένα μάτσο άθλιους αναζωογονητές μιας νεκρής και εκφυλισμένης λατρείας, που φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις τερατώδεις και σκοτεινές ψευδαισθήσεις του παρελθόντος
    **** εικόνα = ζωγραφιά, Μορφή, φιγούρα, ψηφίο, αφίσα, πόστερ, τοιχοκόλημα, είδωλο….. Ο Εύκτακτος νούς όμως θέλει εικόνα, ή αλλιώς είδωλο… να συνοδεύει την αφήγηση… Οι πατέρες της Εκκλησίας το ήξεραν πάρα πολύ καλά αυτό και έδωσαν Μάχη…. (εικονομαχία) το λέμε σήμερα

    *****θυσία… από εδώ η λέξη ΘΥ-ΓΑ-(σ)ΤΕΡ-Α (θυγατέρα)
    Η κόρη στήν γαστέρα της μητρός της, είναι (λέει) Θυ-ελώδης δεν έχει υσηχία κλοτσάει μέρα νύχτα δηλαδή ή εγκυμοσύνη της κόρης διαφέρει από αυτήν του Αγοριού...απέναντι.
    Kαι αί μητέραι από εδώ καταλαβαίνουν εάν το έμβρυο είναι "παιδί ή Κορίτσι "





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Ας κοιτάξουμε τρείς εικόνες παρακάτω να δούμε τί κοινό έχουν μεταξύ τους....

    https://i2.wp.com/www.linkiesta.it/wp-content/uploads/2020/02/bdda03a7-bd5e-4dd3-867f-34a7b1c72027_large.jpg?fit=1200%2C774&ssl=1

    https://www.freeinquiry.gr/ftp/files/file_fdChZj.jpg

    http://katsba.ueuo.com/dim/c/toixografies/minwi-galazies.gif

    Τρείς εικόνες......
    1) ΙΕΥΣ, καί ΑΦΡΟΔΙΤΗ
    2) Ορθόδοξος Δευραίος
    3) Γυναίκες από τήν Μινωϊκή Κρήτη

    Τί το κοινό μεταξύ τους? μά Φυσικά οι σπειρωτές...Bukles (μπούκλες) στα μάλια.... και τί συμβολίζει αυτό? Μα....τί άλλο από το ανθρώπινο D.N.A.

    https://acnc.uams.edu/colorful-model-of-helix-dna-strand/

    Επομένως ποιος ο θεός των Δευραίων? ποιά ή καταγωγή τους?
    ..."Εύρωμεν ώς έξ ενός είεν γένους Ιουδαίοι καί λακαιδεμόνιοι καί έκ τής πρός Άβραμον οικειότητος..."
    Δέν το λέω εγώ..., ή Ιουδαϊκή Αρχαιολογία το λέει....
    Κρήτες και Λακαιδεμόνιοι = Δωριείς.... συνεπώς, Δευραίοι = Προ-Μινωικής εποχής Δωριείς Κρήται....εξ'ού και ή πρώτη συναγωγή στήν Κυδωνία, στα Χανιά.... Όπου υπήρχε ο Καρμάνωρ-ας όπου επιμελείτω τας ψυχάς των ανθρώπων (κάτι σαν εξομολόγος)
    (Κυδωνία...κηδεύω: (κῆδος) = ἐπιμελοῦμαί τινος, φροντίζω, περιποιοῦμαι,) Έξ ού... από ΖΕΥ ΙΔΑΙΟΣ ο Ζεβεδαίος για'αυτό καί ΙΔΑΙΟΙ ή αλιώς Ιουδαίοι.....οι άνθρωποι αυτοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Δευραίοι = Έλληνες από την Μινωική Κρήτη την καταγωγή, που για αιώνες τώρα μένουν στάσιμοι στην εξέλιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Παλαιά Διαθήκη = Ελληνική Μυθολογία....
    Ένα παράδειγμα.....
    Ορφέως αποσπάσματα, "Νο2, - 25"
    " Αυτός δή Μέγαν αύθις επ' ουρανόν εστήρηκται χρυσέω είνί θρόνω γαίης δ' επί ποσσί βέβηκεν"
    Και είς παλαιάν διθική:
    "Ό ουρανός εστί ό θρόνος μου, καί ή γή υποπόδιον τών ποδών μου,"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Κοιτάξτε ένας ακατανόμαστος κύριος τί γράφει εδώ χωρείς να κικκινίζει....

    https://greekreporter.com/2022/07/30/common-words-in-the-greek-and-turkish-language/

    Οί Τούρκοι δεν έχουν Γλώσσα δεν έχουν αλφάβητο Βαρβαρικά* ομιλούν δηλαδή την Ομηρική γλώσσα ΚΟΥΡΕΜΕΝΗ
    BARBER Δωρικα και Μπαρμπέρης Ιωνικά = Κουρέας...
    Οι Τούρκοι κούρεψαν τη γλώσσα μας να τήν φέρουν στα μέτρα τους κα εμείς κουιρεύουμε τα δάνεια μας να τα φέρουμε εκεί που φτάνει το χέρι μας....


    Greek-Turkish

    Φλυτζάνι (fincan)...... από φίλντισι, τό ύψιλον εδώ δηλώνει ότι, μπορείς να βάλεις κάτι μέσα....

    Καΐκι kayık (Πολυκάικος ποταμός Αισχύλος 139-140)

    Μανάβης (manav) Μάνι = χέρι Μάνι-μάνι...Μανίκι Manicure (όλα τα βάζει με το χέρι Φρέσκα....τίποτα δεν πουλάει σε πακέτα....

    Μπακάλης, (bakal) (Β-ΑΚΑΛΗΣ) Δωρικά...BAKOS = ψωμί και κάτι αποξηραμένο, αλλά καί bake ΒΑΚΣΙΜΑΔΙ τό παξιμάδι, Βακαλάος...
    Ό Μπακάλης πουλάει Κονσερβοποιημένα και αποξηραμένα προϊόντα....

    Καυγάς (kavga) = κάτι που έχει ανάψει "'Αυω " Κ-άτω στη Γά = γή

    Ντουλάπι (dolap) συνδυασμός δύο λέξεων Δωρική TWO + LAP (double lap) δύο φύλα ανοιγωκλείνουν.... έχουμε και Λαπ-τοπ

    Χαμπάρια (haber) 'Αχα = Νερό "Αχελώος" Humberg κομβικός λιμένας της Ευρώπης, τα νέα που ερχόντουσαν διά θαλάσσης λεγόντουσαν Χαμπάρια... Ή θάλασσα λέγεται και ΒΑΧΑΡΑ (Άραβες) από εδώ τα Βαχαρικά (μπαχαρικά)

    BABAS (baba) μπαμπάς... ΑΒΒΑΣ ο Πατέρας Θεός, από εδώ το ABBAEION Μ=Μάωρα Γή, Μπαμπάς = ο Πατέρας μαςεδώ στη γή.

    Μπαχάρι (baharat) από ΒΑΧΑΡΑ = θάλασσα

    ΒΕΚΙΑΡΗΣ μπεκιάρης (bekar) Ολομόναχος σαν το ξερό κλαδί...

    BUZUKI (bozuk) Δωρικα, καί Μπουζούκι Ιωνικά, = από τήν λέξη Βυζός. = Εξωγωμα....

    Nτιβάνι (divan) DIVΙNE = Δωρική λέξη που σχετίζετε ή προέρχετε απευθείας από τον Θεό ή για τόν Θεό.

    Χαμάλης (hamal) = Χάμω και στον Ήλιο όλη μέρα ο 'Αλης ή Αλής (αλική, αλώνι, αλήτης, Αλάνα...ολλα από την ίδια ρίζα

    Καϊμάκι (kaymak) = Καί-ει και η Δωρική λέξη ΜΑΚ = Μίγμα

    Καρπούζι (karpuz) από τους πολλούς Καρπούς

    Ταβάνι (tavan) Τάβλα και Άνω

    Τσαντίρι (cadir) από τήν Δωρική λέξη Σάιντ (Άγιος) Σαϊντίρη = σκηνή από εδώ και το Σαϊντούρη (σαντούρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαϊντίρι το τσαντίρι = πρόχειρο κατάλυμα από χοντρό πανί πού μονάζει αυτός που θέλει να αγιάσει?
      50 ΜΧ, Ο Απόστολος Παύλος ξέρει μια τέχνη​—τήν σκηνοποιία Σαϊντίρια - Τσαντίρια έφτιαχνε
      Δεν πρόκειται για εύκολη δουλειά, αλλά είναι πρόθυμος να εργαστεί με τα χέρια του για να συντηρηθεί εδώ στην Κόρινθο που έφθασε...
      Θα βρει εργασία εδώ, σε αυτή την πολύβουη πόλη;
      Θα εντοπίσει ένα κατάλληλο μέρος για να μείνει;
      Παρότι αντιμετωπίζει αυτές τις δυσκολίες, ο Παύλος δεν ξεχνάει το κύριο έργο του, τήν διακονία ......
      Ο Παύλος ήτο καιροσκόπος το χέρι πού δεν μπωρούσε να δαγώσει το φιλούσε...
      Κύριος σκοπός της Ζωής του? νά μαζεύει χρήματα για τον Μεγάλο Ναό - Τράπεζα της Ιερουσαλήμ, πήγαινε παντού....έβλεπε ότι το παιχνίδι χανώταν... οί Χριστιανοί έφευγαν από τον Ναό, και έκαναν δική τους θρησκεία... Τον Ιησού επολέμησε όσο κανείς άλλος....

      Διαγραφή
  131. Λέμε Πάρκο και Park οί Εγγλέζοι όμως, τί θα πεί αυτό....? Λέμε Πάρκο και Park οί Εγγλέζοι όμως, τί θα πεί αυτό....?

    Βικιλεξικό,....
    πάρκο < (άμεσο δάνειο) ιταλική parco < μεσαιωνική λατινική parcus / parricus < φραγκική *parrik (περικλείω) < πρωτογερμανική *parrukaz

    Άλλος κανείς στήν πολυ-βαβυλωνία δεν μας λέει τίποτα τό ουσιαστικό....

    Μόνο οι Πόντιοι το λένε σωστά.......ΠΑΡΧΑΡ = μάς παρέχει....
    Παρχάρ = Ρουμάνι (Roaming) πλαγιά, Βοσκότοπος, τί μας παρέχει?
    Μας παρέχει Βοσκή, ξύλα, αγριόχορτα, τα πάντα μας παρέχει
    Και επί τή ευχαίρια...ένα Ποντιακό τραγούδι που πρέπει να ακούμε με ευλάβεια...
    Η κόρ' επήεν σο παρχάρ'......νά ίνεται ρομάνα....
    Νά γίνει λέει Βοσκοπούλα.....
    Από Παροχή και ο Πάροχος, και ό Συνπάροχος, "CUN-PAROHOS" Δωρικά...
    Aπό εδώ, ό Κουν-μπάρος μας.Ιωννικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Οί Εβδομήκοντα και "πράσσειν Άλογα"

    Ο’ λόγιοι επέτυχαν να αποκαλύψουν στον ελληνιστικό περίγυρο τη μοναδική στην ιστορία του ανθρώπου θρησκεία που βασίζεται στην αποκάλυψη και τη διαθήκη ενός προσωπικού Θεού[8]. η απόδοση ιδίως του ‘ακοινώνητου’ προσωπικού ονόματος του Θεού Γιαχβέ (Σοφ.Σολομ.14,21) με το όνομα Κύριος είναι κατά τον J.Ziegler[9], η σημαντικότερη παράφραση στην ιστορία όλων των μεταφράσεων και μια πράξις μεγαλειώδης, αφού με αυτόν τον τρόπο παρουσιάστηκε ο Θεός του μικρού και παρεξηγημένου για αθεΐα και μισανθρωπία ισραηλιτικού γκέτο της Αλεξάνδρειας, ως ο κυρίαρχος Θεός της Ιστορίας και του Κόσμου.

    CUROS δωρικα, Κούρος Ιωνικά, Curious, Curios, καί Κύριος Ιωνικά, = Περίεργος = εξεταστικός, πρόθυμος, διακριτικός...
    Κύριος δέν είναι μόνον ό Θεός (κατά τους Εβδομήκοντα) είναι καί ό Άνθρωπος Κύριος δέν είναι μόνον ό Θεός (κατά τους Εβδομήκοντα) είναι καί ό Άνθρωπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Σέ αυτή τήν εικόνα, (κάτω στο link) κάτι με προβληματίζει.....
    Αυτό που κρατάει ή Αφροδίτη στό αριστερό της χέρι....
    Είναι ένα παιχνιδάκι πού μας είχαν μάθει άλλα μεγαλύτερα παιδιά να φτιάχνομαι και νά παίζωμαι....Το φτιάχναμε με ένα Μεγάλο Κουμπί το μεγαλύτερο (παλτού ας πούμαι) όπως ακριβώς στήν εικόνα....πιάναμε τήν κλωστή από τίς άκρες, με το δεξί χέρι δείναμε μερικές στροφές....και μετά τεντώναμε τα δύο άκρα... το κουμπί άρχιζε να πέρνει ανάποδες στροφές έως ότου η διπλή σε OVAL κλωστή ήτο τελείως στριμένη που δεν έπερνε άλλο, τότε τραβούσαμε τά άκρα πάλι και το κουμπί γύριζε με δύναμη αντίστροφα Κ.Ο.Κ....
    Έχει να κάνει με την περίφωρα της γης γύρω από τον άξονα της....?
    Ποτέ έτσι, ποτέ αλλιώς? Οι Μαγνητικοί πόλοι της γής αλλάζουν μας λένε οι Ιδικοί....(κάθε περίπου 40-50 χιλιάδες χρόνια) μήπως είναι αυτό που λέμε..."Θα γηρύσει ο τροχός" Παίρνω ανάποδες...
    Μήπως κά ποις ξέρει κάτι περισσότερο?
    Παρακαλώ πείτε μου....

    https://i2.wp.com/www.linkiesta.it/wp-content/uploads/2020/02/bdda03a7-bd5e-4dd3-867f-34a7b1c72027_large.jpg?fit=1200%2C774&ssl=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ποσειδώνας: Ο ισχυρός Έλλην θεός της θάλασσας που δημιούργησε τον Μινώταυρο.... (By: MOLLY DOWDESWELL)
    Τί μας λέει αυτός ο Άνθρωπος...,
    ....The meaning of Poseidon’s name is unfortunately lost in time" Δηλαδή, ότι ήξερε μας είπε....
    Ετυμολογία όνομα Ποσσειδώνας...

    (Βικιλεξικό) αρχαία ελληνική Ποσειδῶν (ασυναίρετο Ποσειδάων) με διάφορες εκδοχές ετυμολόγησης
    για τον πλανήτη < (σημασιολογικό δάνειο) νεολατινική Neptunus < λατινική Neptunus (θεός, αντίστοιχος του Ποσειδώνα)

    Κανείς άλλος στο διαδύκτιο δεν μας λέει τί στήν ουσία εννοεί το Όνομα Ποσσειδώνας....

    Πόσης Δωρικά καί Πότης Ιωνικά, τής Δώνας Γής.... = Αυτός που ποτίζει τη Γή, είναι και ο Boss (δωρικά) ή Αυθέντης τών πάντων
    Αμάν....ποιά...,
    Όμως, πώς ο Ποσσειδώνας δημιούργησε τον Μινώταυρο?
    Ποσσειδώνας = ο Ωκεανός και Ταύρος = Δύναμη...Δηλαδή, ή Δύναμη τού Μίνωα προήλθε/δημιουργήθηκε από τη Θάλασσα.....απλά τα πράγματα, 'Αλωστε, Μόνο ή Σπάρτη και Η Κνωσσός δεν ήταν περυτιγυρισμένες πόλεις με τοίχος αυτό, δίχνει καί το μέγεθος τής δυνάμεως που είχαν αυτές οι δύο πόλεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Ζώα ή Animals ('Ανιμαλς)
    Εμείς λέμε ΖΩΑ επιδή έχουν ζωή όμως και τα δένδρα έχουν Ζωή και αισθήσεις....Γιατί οί 'Αγγλοι λένε animals από πουπροέρχεται ή λέξη?
    Προέρχεται από τίς λέξεις ΑΝΑΣ (Θεός) και Μάλη όπως λέμε... (αυτοί Μαλώνουν ή υπομάλην το όπλο) Μάλη Δωρικά και Λακωνισμένα γείνεται MAL = Wrestler (παλεστής) ANI-MAL/S Όμως, στά αραχαία Λατινικά (Αθηναϊκή διάλεκτο 800-900 ΠΧ) ANIMA = Ψυχή
    ANIMALS από 'Ανας καί Μάλη ΌΧΙ από ΑΝΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Αίγλη = μεγαλείο, αντηλιά, λάμψη, "Αγγλία"
    ΌΧΙ Αίγλη, = Αλη (UGLY)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Correction:
      Αίγλη = μεγαλείο, αντηλιά, λάμψη, "Αγγλία"
      ΌΧΙ Αίγλη, = Α'-γλη, UGLY

      Διαγραφή
  137. Μονοσύλλαβες λέξεις στή γραμμική Β,
    Κά, Πά, Νά...
    Άπό εδώ ο Κα-πα-νός (καπνός) και ή καπανία ή αλλιώς Campain....
    Άσπρο καπνό ακόμα ο Πάπας στη Ρώμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Αγόρασα ένα κουτί μάσκες γιά τόν Κορονοϊό εχθές,
    Το κουτί έγραφε απέξω με γραματτα Κύμης, ΤAPA-BUKA ποιά άραγες νά είναι ή διάλεκτος αυτή τής Ελληνικής προ-Ομηρικής ομιλίας? Ινδονησιακή όμοιάζει ή διάλεκτος...
    Λέμε σήμερα tapa (τάπα) ή Buka? (μπούκα) καί τα δύο τα λέμε...
    Με τήν τάπα ταπώνουμε κάτι, καί BACOS ή Μπάκος το ψωμί Δωρική Ομιλία..τρώμε καί μιά Bukia ή μπουκιά, ψωμί... με τί τρώμε τή μπουκιά? φυσικά με την Buka ή μπούκα...μας, και τί άλλο κάνουμε μέ τή μπούκα μας?
    Ομιλούμε....με αυτήν...και αυτά που λέμε πού τα γράφουμε? μά πού αλλού? στο BOOK η Μπούκ....
    Το Βιβλίο που λέμε σήμερα...είναι αναγραμματισμός από το ΌΛΒΙΟΣ = Ευτυχής...Οπιος διαβάζει πολλά βιβλία γείνετε 'ΟΛΒΙΟΣ...ευτυχησμένος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Μίνωας από μήνη MOON (Σελήνη) = Αρχιερέας και Βασιλέας συνάμα,,,από εδώ και ο Μιναρές (Ο μιναρές δεν είναι Τουρκική λέξη)
    Ταύρος = Δύναμη...Μινώταυρος = ή δύναμη όλων των Βασιλέων (Μινώων) της εποχής του Ταύρου....Σήμερα μόλις έχουμε μπεί στήν εποχή του υδροχόου, πρίν είχαμε καί που μόλις τελείωσε, την εποχή των Ιχθύων, Πρίν από αυτή των Ιχθύων, ήτο η εποχή του Κριού.
    Κάθε εποχή ένας μεγάλος άνδρας αναδικνύετε στην οικουμένη
    Στου Ταύρου, Ο Μίνωας, στου Κριού, ο Μέγας Αλέξανδρος (κερασοφόρος) στών Ιχθύων, ό Ιησούς Χριστός..."ΙΧΘΥΣ"
    Σήμερα....? Πιός ξέρει, πάντως τα κράτη της υφηλίου παίρνουν θέσεις...(as we speak) ετομάζουν συμαχίες....στέκουν στα δάχτυλα των ποδιών τους....Ο Μωυσής γενήθηκε ακριβώς στη μέση μεταξύ Ταύρου και Κριού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Εάν το: "ή επί τών ονομάτων επίσκεψις" τού Αντισθένη, ή ό έν τή λέξη λόγος τής Αειμνήστου Άννας Τζιροπούλου (όπου τού Βιβλίου απαγωρεύτηκε ή κυκλοφορία για εμπορικούς λόγους....) είναι σωστά πού είναι σωστά ασυζητητί....
    Τότε τί σημαίνει ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ?
    Κεντρίζω = μπολιάζω και Ταύρος = Ζώο με πολλυ δύναμη...
    Τότε...κένταυρος = κάπιο Ζώο κεντρισμένο, Μπολιασμένο... όμως πιό και με τί είναι μπολιασμένοι το Ζώο αυτό?
    Σε αυτά, μας δείνει την απάντηση ή εικόνα τού κενταύρου....
    Το ζώο είναι αυτό που εμείς λέμε σήμερα 'Αλόγο και το Κέντρισμα ή Μπόλι, είναι ο άνθρωπος από τη μέση και πάνω....
    Δηλαδή Τί? γείνονται αυτά τα πράγματα....?
    Και όμως....Άλογο = το μόνο που του λείπει είναι η Λογική....... Α'..λογο = δεν έχει λόγο.... τα υπόλοιπα? στην εξυπνάδα ξεπερνάει τον άνθρωπο και σε κάθε άλλη αίσθηση...Δηλαδή τί?
    Έχω διαβεσει σε εγκυκλοπαίδια? ότι στο Α'λογο έχουν ανιχνεύσει 40 διαφορετικά D.N.A εάν αυτό είναι σωστό, τότε σωστή είναι και η εικόνα τού Κενταύρου....
    Forhos (φόρχος) είναι το όνομα του αλόγου εξ'ού καί FORHADA η Φοράδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Εμείς λέμε ΦΩΣ οί Εγλέζοι λένε LIGHT το γράμμα Λ-άμβδα στήν αλφαβήτα μας, σημαίνει το υγρό στοιχείο στή γή και το ηλιακό φως όπου παράγει το υγρό στοιχείο....(Λίμνη - Light)
    Εμείς λέμε Δίκη αυτοί λένε Litigation (από άγω το gation) δηλαδή τί?
    Litigation = Οδηγεία στο φώς.... και εμείς στη Δίκη λέμε... "να χυθεί άπλετο ΦΩΣ
    Από πού και ώς πού εδώ έχουμε δύο διαφορετικές γλώσσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Η λέξη RABBI που λένε οι Δευραίοι και εννοούν Σωστά...τόν Διδάσκαλο είναι Ελληνική?
    Αυτοί λένε "Ραββί" και εμείς λέμε Ραββασάκι...ΡΑ = Ροή Φωτός = ο 'Ήλιος μεταφωρικά....και Ρα στη γη, = φωτησμενος άνθρωπος και με αυτήν τήν ένοια, Διδάσκαλος ή Ιεροδιδασκαλος όμως; οι καλοί Μαθηταί του διδασκάλου δεν πρέπει να πάρουν κάτι ως αναγνώριση στο τέλος του χρόνου? Φυσικά και πρέπει...τί θα πάρουν? θα πάρου RABEION Β-ραβείον και οι γωνείς του καλού μαθητή τί θά τού πούν όταν τούς δείξη το βραβείο?
    Θά τού είπούν B-RABO Δωρικά ή Μπράβο Ιωνικά...... επωμένως Πιός ομιλεί ποιά γλώσσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

weekly inspo